חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

גן פרטי בזמן הגבלות קורונה
מחבר:ארן (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:03/07/2020
שעה:19:19:44

הי,
אני תושב שכונת עג'מי ביפו.
לפני כשבועיים הטילו על השכונה ״סגר נושם״ בשל התפרצות קורונה בשכונה. בין מגבלות הסגר היה איסור גנים ובתי ספר, התקהלות של יותר מ-10 אנשים, וכן היה איסור מוחלט ומוגדר של שליחת הילדים שגרים בשכונה למסגרות שאינן בתוך גבולות השכונה.
בני הולך לגן פרטי שנמצא בתוך האזור שהיה בסגר.
גננת הגן החליטה שכדי להתמודד עם הסגר היא מוציאה את הגן לפארק סמוך לאזור השכונה (באזור שאינו בתוך מגבלות הסגר), ועד שעה 13:00 במקום השעה 16:00.
יש לציין שמעשה זה אינו עומד בהגדרות החוק שדרשו שילדי השכונה לא ייצאו למסגרות, שהילדים שהלכו ל״גן פארק״ היו באזור ציבורי ללא כל גדרות, וכן שבפארק זה ממש לפני פחות משנה ילד מצא ״סוכריה״ שהייתה למעשה מנת קוקאין, בלע אותה, וכמעט ומת. (https://www.mako.co.il/news-israel/2019_q3/Article-d5f1fd739a2dc61027.htm)
משום שהפעילות לא הייתה חוקית, משום שהשעות לא התאימו לצרכים שלי ואינן השעות הרגילות של הגן, ומשום שהפעילות נראתה לי לא בטיחותית, החלטתי לא לשלוח את בני ל״גן פארק״ בשבוע זה.
כעת הגננת דורשת תשלום מלא עבור השבוע.
אני טוען שעל פי חוק לא מגיע לה שום תמורה שכן מדובר בעיסקה ששולמה מראש, אך הסחורה לא סופקה.
האם היא רשאית לדרוש ממני תשלום מלא על שסירבתי לקחת חלק בפעילות לא חוקית שכלל אינה דומה או מזכירה את הפעילות עליה סיכמנו מראש?

תודה
3/7/2020 19:19 ארן גן פרטי בזמן הגבלות קורונה
5/7/2020 23:17 המועצה לצרכנות    re:גן פרטי בזמן הגבלות קורונה