| מחבר: | מיכלי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 28/06/2020 |
| שעה: | 15:14:27 |
|
| הי, בחודש פברואר חתמנו על חוזה עם אולם ארועים לשם חגיגת בר מצווה שתוכננה לסוף חודש אפריל. לצערנו הקורונה מנעה מאיתנו לקיים את הארוע במועד. בתחילת התקופה סיכמנו עם בעל האולם על דחיית הארוע למועד שיקבע כשהתמוה תתבהר. השבועות חלפו עברו ועדיין איני רואה יתכנות לקיום הארוע במתכונתו המקורית. זאת כיוון שתוכנן ארוע לילדים ומבוגרים ביחד ואני מעדיפה להמנע מכך כדי לשמור על בטחונם של המבוגרים במשפחה (שאחת מהם אף נמצאת בסיכון מוגבר בשל מחלת הסרטן) ובגלל שאני חוששת שהורי הילדים מכיתתו של בני לא יסכימו להשתתפותם בארוע במקום סגור שעשוי להוות "מסיבת הדבקה". איני רואה טעם בקיום הארוע בחורף או בסתיו הבא כשנער בר המצווה כבר יהיה בן 14, מה גם שאיש אינו מבטיח לי שהדבר בכלל יתאפשר. לאור זאת פניתי לבעל האולם בתקווה לקבל מקדמה של 30 אחוז ששילמתי לו מראש, אך הוא סרב להחזיר לי כי 8000 ש"ח מהסכום בטענה שעלי חלים דמי ביטול. אציין שבחוזה מפורטים דמי ביטול במקרה של ביטול הארוע על ידי המזמין, אך לא במקרה של ביטול הארוע מכורח כח עליון או מגפה. לדעתי בעל האולם אינו הוגן וזאת כיוון שלא עומדת לו הטענה לפיה נגרמו לו הוצאות כלשהן בשל ביטול הארוע: הרי לא יתכן לקיים ארוע אחר בתאריך הנ"ל כך שלא הפסיד לקוחות פוטנציאלים אחרים כיוון שסגר איתנו על תאריך. בנוסף - המקום היה סגור כבר כמה שבועות לפני הארוע כך שלא נרכשו ספציפית עבורנו שום מצרכים או מוצרי ארוח אחרים. כלומר - מבחינה מהותית לא נגרם לו נזק ולכן איני מבינה את ההגיון שבדרישת הפיצוי. אשמח מאוד להבין אם טענתי מוצדקת ומה נהוג במקרים שכאלה. תודה רבה! |
|
|