| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 16/06/2020 |
| שעה: | 21:40:39 |
|
שלום רב גאולה,
לעניין טענתך לפגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך וזאת מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לאחריו תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. |
|
|
| 4/6/2020 11:09 |
גאולה |
ביטול עסקה | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 11:09:51 |
| שלום רב, רכשנו ריהוט לבית בהזמנה לפני הסגר הקורונה . שהודיעו על הסגר ונשלחתי הביתה מהעבודה לחופשה מאולצת יצרתי קשר עם בעל החנות ביקשתי לבטל חלק מהעסקה . יש לציין שלא חלפו 14 ימי עסקים . כתגובה הודיע לי הספק כי ההזמנה שלי נכנסה לייצור יום אחרי ביצוע העסקה . דבר התמוהה מאחר והיו הזמנות קודמות לשלי כפי שציין הספק בעת הרכישה . בכל מקרה ביקשתי שיעצרו את ייצור לינת האוכל ונאמר לי שהדבר יבדק. כאמור יצרתי קשר על הספק מס פעמים גם במהלך ההסגר ותשובתו הייתה כי הן אינם העבדים הרי אף אחד לא עיבד בתקופה הזו ושוב ציינתי כי אני מבקשת לבטל את הרכישה של פינת האוכל . יש לציין שרכשתי עוד פריטים .
האם ניתן יהיה לבטל את העיסקה בזו היות ולא חלפו 15 ימים מיום הרכישה וכן לאור המצב שהיינו בו ובמשק לא עבד . אודה לתשובתכם ואודה | |
|
|
|
| 7/6/2020 13:53 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 13:53:46 |
| שלום רב גאולה,
האם מדובר בהזמנה מיוחדת בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות?
את מציינת כי:
"...יש לציין שרכשתי עוד פריטים ..."- מהם הפריטים הנוספים?
| |
|
|
|
| 7/6/2020 20:04 |
גאולה |
re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 20:04:45 |
| שלום ותודה .
רכשתי שולחן סלון ,שידה ,פינת אוכל וכיסאות .
אכן ההזמנה היא על פי מידות .
שאלתי האם ניתן היה לבטל את ההזמנה בתוך תקופה של 14 יום מיום ההזמנה
שכן כבר לאחר מס ימים הוטל סגר ופניתי לביטול לאחר שלושה או ארבעה ימים
ולא סביר שההזמנה שלי נשלחה לייצור יום אחרי ביצוע ההזמנה כי בעת ההזמנה אמר הספק כי יש הזמנות קודמות ויש להמתין כחודש עד לאספקת הרהיטים
זאת ועוד באותה תקופה נאמר לי כי מצבת העובדים ירדה בשל המצב . לכן שוב לא סביר שההזמנה שלי נכנסה לייצור יום לאחר ביצוע העסקה .
חייבת לציין כי הריהוט הגיע עם ליקויים כסאות מתנדנדים לאחר בדיקה שלן הבטיח לספר חדשים במקום וכשביקשתי לשנות את בד הריפוד אם מייצר חדשים במקום קיבלתי סירוב. גם הדיגה ודילים הבלון הגיעו עם ליקויים . נכון להיום שולחן פינת האוכל לא סופק וברצוני לדעת האם אוכל לבטל עסקה זו.
| |
|
|
|
| 8/6/2020 13:01 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 13:01:19 |
| שלום רב גאולה,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בייצור מיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות.
יש לציין כי בעסקה פרונטלית, הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה קובעות כי במוצר בהזמנה מיוחדת, רשאי צרכן לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים.
על כן, בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיו המוצר טרם הוחל בייצור, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 16/6/2020 20:05 |
גאולה |
re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 20:05:18 |
| שלום,
ההזמנה בוצעה ביום 11.3 בתקופה כל כך מבולבלת ולא ניראה לי סביר שההזמנה נכנסה לייצור יום לאחר ביצוע ההזמנה . לא פניתי לבית העסק 3 ימים אחרי ביצוע ההזמנה . בתי העסק לא פעלו במתכונת רגילה לאור המצב שהיה בתקופת הקורונה וכבר שבוע לאחר מכן הוטל סגר . בכל השיחות שהיו לי עם בית העסק ביקשתי כי השולחן לא ייכנס לייצור ממש התחננתי . אכן השולחן לא סופק אך לטענתם הוא יוצר ולכן רוצים לחייב אותי . אני מרגישה די כבולה בעניין . הרהיטים האחרים שהוזמנו סופקו רק לאחר כחודש אחרי שהוחלט לחזור לעבודה אז זה די תמוה בעיני . זאת ועוד הרהיטים שקיבלתי לקויים ולא עמדו בציפיות הן מבחינת המידות והן מבחינת טיב המוצר עד היום אני במשא ומתן עם בית העסק ומרגישה כבולה . שילמתי די יקר ולא קיבלתי תמורה לכך .כסאות פינת אוכל שיצרו הגיעו עם ליקויים הוחלפו ושוב עם ליקויים . שולחן סלון שלא עמד בציפיות . אציין שלא אישרתי שום סקיצה לגבי מידות סופיות ולא קיבלתי את המידות כפי שסוכם . לא יודעת מה לעשות לא ייתכן שמבחינה חוקית אין לי הגנה . | |
|
|
|
| 16/6/2020 21:40 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 21:40:39 |
| שלום רב גאולה,
לעניין טענתך לפגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך וזאת מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לאחריו תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/7/2020 21:44 |
גאולה. |
re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | גאולה. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 21:44:58 |
| | אטם מוצר שהוחלף פעם בשל פגמים שנמצאו - הכסאות הוחלפו בכסאות חדשים וגם הם נמצאו פגומים והוחזרו לבית העסק . האם אוכל לבקש ביטול עסקה ? אני מרגישה כי עשקו אותי שילמתי המון כסף על הכסאות ולצערי האיכות שמוצג בחנות אינו אותו איכות. בעל העסק אמר כי הספק שייצר את הכסאות שנמצאים בחנות אינו אותו ספק והציע לי חלופה לקחת כיסאות אחרים בתוספת תשלום ואינני מעוניינת. שוב שואלת - האם עומדת לי הזכות לבטל את העיסקה בגין הכסאות ? אודה לתשובה מהירה אני אמורה להיפגש איתו ביום שישי ולא יודעת מה לעשות ? | |
|
|
|
|
|
| 2/7/2020 09:17 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 09:17:01 |
| שלום רב גאולה,
שוב במידה שמדובר בפגם במוצר על בית העסק לתקן את המוצר בהתאם לחוק המכר.
במידה שהתיקון לא צלח יש להחליפו או לפצות את הצרכן על ירידת ערך המוצר.
לכן, במידה שאת טוענת כי התיקון של המוצר לא צלח, עליך להציג את הראיות התומכות בטענתך(תציגי תמונות של המוצר לפני ואחרי התיקון)ובהתאם לדרוש החלפה או לפצות בגין ירידת הערך של המוצר.
היה ותתקלי בבעיה תוכלי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 6/8/2020 16:21 |
גאולה |
re:re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 16:21:30 |
| שלום. הקונסולה הוחזרה לספק לצורך תיקון הליקויים הספק יצר יצר איתנו קשר כי הרהיט מוכן לאח שתוקן אל מבקש שאנו שנגיע לקחתו מהחנות ואיים כי אם לא ניקח את הרהיט עד היום היא תועבר לאיחסון תמורת תשלום אשר יחול עלינו .
אציין כי חלק מהעסקה בוטלה והוחזר לנו הכסף עבור כסאות פגומים ושולחן פינת אוכל כמו כן השולחן של הסלון הוחזר תמורת חצי משווי הרכישה דהיינו 5000 שח שלנו הוא עלה 10k . ועבור ביטול העסקה הוא גבה מאיתנו תמורה כ 2500 שח . אנחנו הסכמנו להשאיר את הקונסולה למרות אי שביעות רצוננו ושילמנו בגינה תמורה מלאה 10k .
הייתי מאוד רוצה לדבר עם נציג מטעמכם להביא את השתלשלות הדברים ולדעת מה עלי לעשות במקרה שבו נקלעתי אליו אני מקבלת מהספק אין ספור הודעות איומים והוצאות דיבה | |
|
|
|
| 6/8/2020 16:21 |
גאולה |
re:re:re:re:re:re:ביטול עסקה | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 16:21:44 |
| שלום. הקונסולה הוחזרה לספק לצורך תיקון הליקויים הספק יצר יצר איתנו קשר כי הרהיט מוכן לאח שתוקן אל מבקש שאנו שנגיע לקחתו מהחנות ואיים כי אם לא ניקח את הרהיט עד היום היא תועבר לאיחסון תמורת תשלום אשר יחול עלינו .
אציין כי חלק מהעסקה בוטלה והוחזר לנו הכסף עבור כסאות פגומים ושולחן פינת אוכל כמו כן השולחן של הסלון הוחזר תמורת חצי משווי הרכישה דהיינו 5000 שח שלנו הוא עלה 10k . ועבור ביטול העסקה הוא גבה מאיתנו תמורה כ 2500 שח . אנחנו הסכמנו להשאיר את הקונסולה למרות אי שביעות רצוננו ושילמנו בגינה תמורה מלאה 10k .
הייתי מאוד רוצה לדבר עם נציג מטעמכם להביא את השתלשלות הדברים ולדעת מה עלי לעשות במקרה שבו נקלעתי אליו אני מקבלת מהספק אין ספור הודעות איומים והוצאות דיבה | |
|
|
|
|
|