| מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 12/06/2020 |
| שעה: | 16:52:43 |
|
שלום,
הוזמנו 2 קוים סלולריים תוך הסבר מצידי שאולי נשתמש בהם ואולי לא.
הוסבר לי שלא נחויב בכלל כל עוד לא נתחיל להשתמש בקווים ונבצע להם אקטיבציה.
לגבי שליחות הוסבר שאחויב ב 49 ש"ח ואקבל כבר באותו החודש זיכוי בגין מלא הסכום, וזאת ללא התניה בהפעלת הקווים מצידי.
הנציג הגדיל לאמר שאולי אפילו לא אראה את החיוב בכלל באשראי עקב הזיכוי שיגיע בצמוד לחיוב.
בשלב מאוחר יותר היו דברים בהסכם ששלחו אלי למייל שלא תאמו את מה שהוסבר לי בשיחה, כמו למשל הודעה על חיוב דמי הפעלת חבילה שלא צוינו בשיחה (אמרו שאין כל עלות נוספת אך פתאום הופיעו סעיפים עם העלויות האלו...).
בין הייתר, עקב חוסר ההתאמה בין מה שנאמר בשיחה למה שקרה בפועל, החלטנו שלא להפעיל את הקווים, מתוך הבנה שלא נשלם כלום כפי שסוכם בשיחת המכירה.
מאחר והקווים לא הופעלו - לא בוצע החיוב בגין הפעלת החבילה, כפי שהיה רשום בחוזה ששלחו אלי, אבל להפתעתי בוצע חיוב בגין שליחות בסך של 50.01 ₪. חיוב זה – שהינו בניגוד לסיכומים, הוא גם על סכום גבוה ממה שאמר הנציג שיחוייב ויזוכה לאחר מכן, וגם לא בוצע זיכוי בגינו, כפי שהובטח על ידי הנציג.
פניתי לחברת הסלולר לפחות 3 פעמים באמצעות המייל. בכל פעם התקבל מענה אוטומטי שהפניה תטופל תוך 3 ימי עסקים אך בפועל במשך מעל חודש ימים לא חזרו אלי.
בהמשך פניתי לנציג החברה באמצעות צ'אט. בוזבז זמן רב בפניות אליהם. הנציגה הבטיחה זיכוי תוך 3 ימי עסקים אך לא ביצעה אותו בפועל.
בהמשך פניתי אליהם פעם נוספת באמצעות המייל והפעם עם איום שבמידה ולא יחזירו לי את הסכום שגבו בניגוד לסיכום ושהבטיחו כבר להחזיר, כולל פיצוי על פי חוק בגין גביה עודפת בניגוד לסיכום, ריבית הוצמדה כפי שסוכם, אתבע אותם על בזבוז הזמן והיחס הגרוע.
הסברתי שאתבע אותם בסכום הכי גבוה שניתן - ככל שמתיר לי החוק.
שוב התעלמות.
נמאס לי לרדוף אחריהם, ולבזבז את זמני ואני מרגיש מאוד פגוע. גם קורונה לא יכולה להיות תירוץ למערכת שיכולה להעסיק אנשים כדי לגבות כספים ולבצע מכירות ושיווק אבל לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה שלא לחייב בייתר ולא יכולה לתת שירות לאדם שפונה אליהם פעמים רבות לאורך תקופה של מעל חודשיים בבקשה לקבל את התשלום שנגבה ממנו בניגוד לסיכומים בחזרה.
השאלה שלי מה המקסימום שמגיע לתבוע במקרה שכזה.
האם ניתן לתבוע 10,000 שח ללא הוכחת נזק בגין עבירות על חוק הגנת הצרכן? מהן העבירות שבגינן ניתן לתבוע ומהו הסכום שניתן לתבוע בגין כל עבירה?
למשל פיצוי בגין חיוב ביתר כפי שרשום באתרכם כאן https://www.consumers.org.il/item/compensation - סעיף 13ד1 לחוק הגנת הצרכן שנכנס לתוקף ביום 1.1.13 קובע כי במקרה של חיוב ביתר בעסקה מתמשכת, על העוסק להשיב לצרכן את סכום החיוב העודף בתוספת ריבית והצמדה ופיצוי תוך 14 יום מיום קבלת הדרישה להחזר כספי, וכן פיצוי ללא הוכחת נזק של 16 ₪. עוד נקבע כי על העוסק להשיב בכתב לכל פניית צרכן בעניין חיוב ביתר, זאת תוך 21 יום.
לאחר יותר מ 21 ימים לא חזרו אל פניותי הרבות. ואת הכסף לא ראיתי בחזרה במשך למעלה מחודשיים.
האם המקרה שתואר נחשב עסקה מתמשכת? החיוב היה על השליחות בגין קווים שהיו מיועדים לעסקה מתמשכת אך עקב ההתנהלות של החברה הן בשליחת חוזה שלא תאם את שיחת המכירה והן בחיוב בפועל בכרטיס האשראי החלטתי לא להפעיל את הקווים.
בקיצור מנסה למפות את העבירות שבוצעו על ידי החברה כלפי בהתאם לפירוט שרשמתי ואת הסעדים שמוקנים לי על פי חוק כדי להבין אם יש בסיס לתביעה נגד החברה על סכום משמעותי.
החברה חייבת לקבל עונש על התנהגותה הגרועה כלפי לקוחותיה, ואני חושב שמגיע לי פיצוי הולם (לא שקלים בודדים) בגין החיוב העודף והצורך לרדוף אחריהם כ"כ הרבה פעמים וזמן כדי לקבל את כספי בחזרה וללא הועיל. |
|
|