| מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 11/06/2020 |
| שעה: | 19:22:59 |
|
| אבל אם ביקשתי לבטל אחרי חודשיים כי זה עוד לא הגיע. אבל הוא אומר שאין לו בעיה לבטל ולהחזיר את הכסף ברגע שזה יגיע אליי ואני אשלח חזרה. הוא צודק, המוצר בדרך יש מספר מעקב . האם אני רשאי לבטל ולקבל זיכוי ? למרות שזה בדרך ואין לו שום דרך לבטל את המשלוח ? רשום בתקנון באתר שבדרך כלל זה מגיע בכמה שבועות אך אין בזה התחייבות לזמן המשלוח. אין זמן הגעה מוסכם בתכלס לפי התקנון שלהם. |
|
|
| 8/6/2020 12:01 |
אלי |
ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 12:01:36 |
| | רכשתי מכשיר מאתר אינטרנטי . רשום בתקנון שזה מגיע מחו"ל רשום זמן אספקה משוער עד 6 שבועות אבל אין בכך התחייבות שזה יגיע בזמן הזה. דיברתי עם השירות לקוחות על ביטול הם אמרו שאין בעיה לבטל , ברגע שהמוצר יגיע וישלח חזרה הם יזכו אותי ( עברו 8 שבועות מביצוע ההזמנה ) . האם הם יכולים לגרום לי להמתין עם הזיכוי ? יש מספר מעקב והוא מראה שהוא בדרך ( בעת ביצוע ההזמנה כשבחרתי משלוח היה רשום 3-4 שבועות אך בתקנון רשום שאין התחייבות לזמן ההגעה) והסבירו שיש עיכובים בשל הקורונה ממשלוחים מחו"ל. אני יכול לתבוע אותם ? הם אמרו שיזכו בלי בעיה רק אחרי שישלח חזרה כי המוצר כן בדרכו. אני רוצה את הכסף עכשיו. זה אפשרי ? אשמח לעזרה | |
|
|
|
|
|
| 10/6/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 15:02:55 |
| שלום רב אלי,
מהו המוצר שנרכש? האם הודעת על הביטול בכתב?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן. במקרה בו הביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול(5% או 100 ש"ח), הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן. יצוין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ובהנחה שהודעת הביטול בוצעה בכתב,אני מציעה כי תפנה אל בית העסק שוב בציון האמור בדין, ובמידה שתתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|
|
| 10/6/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 15:33:22 |
| שלום רב משה,
סעיף 14ג(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;" | |
|
|
|
|
|
| 11/6/2020 19:22 |
אלי |
re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 19:22:59 |
| | אבל אם ביקשתי לבטל אחרי חודשיים כי זה עוד לא הגיע. אבל הוא אומר שאין לו בעיה לבטל ולהחזיר את הכסף ברגע שזה יגיע אליי ואני אשלח חזרה. הוא צודק, המוצר בדרך יש מספר מעקב . האם אני רשאי לבטל ולקבל זיכוי ? למרות שזה בדרך ואין לו שום דרך לבטל את המשלוח ? רשום בתקנון באתר שבדרך כלל זה מגיע בכמה שבועות אך אין בזה התחייבות לזמן המשלוח. אין זמן הגעה מוסכם בתכלס לפי התקנון שלהם. | |
|
|
|
| 12/6/2020 09:51 |
משה |
re:re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 09:51:21 |
| מה שהוא אומר לא צריך לעניין אותך והוא כפוף לחוק ולא למתי המוצר חוזר אליו. אתה צריך לבטל בכתב את העסקה ולא לאסוף את המוצר. מחוק הגנת הצרכן:
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
במידה ואין החזר בתוך 14 ימים, אתה יכול לתבוע בסכום של עד 10000 ש"ח כפי שכתבה נציגת המועצה. | |
|
|
|
| 13/6/2020 21:48 |
אלי |
re:re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2020 | | שעה: | 21:48:01 |
| | אבל העסק מפסיד את המוצר שהוא שילם עליו. בנוסף הקורונה זה הגינוי לגבי עיכובים וגם ביקשתי לבטל אחרי חודשיים , עוד לא קיבלתי את המוצר ובתקנון רשום שאין התחייבות לזמן המוצר ושיכול להיות עיכובים עקב המצב. עדיין יש לי את הזכות לבקש לבטל למרות שאין אפשרות לעצור וגם אני אקבל את המוצר וגם את הכסף חזרה ? לא נשמע לי הגיוני | |
|
|
|
| 14/6/2020 09:19 |
משה |
re:re:re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 09:19:20 |
| אם אתה לא אוסף את המוצר, הוא אמור, לדעתי, לחזור למוכר ונטל ההחזרה הוא לא עליך.
בנוגע לזכות הביטול, חוק הגנת הצרכן מאפשר לך לבטל עד 14 ימים מקבלת המוצר כלומר אתה יכול לבטל את העסקה היום. ואם ביטלת, למה שתאסוף את המוצר? תמתין לראות אם למועצה יש מה להוסיף. | |
|
|
|
| 14/6/2020 09:55 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 09:55:06 |
| שלום רב אלי,
בהמשך למענה לעיל ובמידה שהמוצר טרם סופק לך הרי שמניין ה-14 ימים טרם הוחל להימנות ולכן זהו שיקולך אם ברצונך לבטל את העסקה או לאו.
יש לציין כי לאחר הודעת הביטול סעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן(במקרה של ביטול עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בחוזה) קובע כי:
"(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
אולם, במידה שהביטול לא נעשה מהסיבות המנויות בסעיף 14ה(א) הרי שזכות הביטול יהיה כקבוע בסעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
| |
|
|
|
| 16/6/2020 12:09 |
אלי |
re:re:re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 12:09:59 |
| | קודם כל תודה רבה על המענה. אבל אני עדיין לא מבין, אני לא ביקשתי לבטל את ההזמנה אחרי 14 יום מביצוע ההזמנה אלא אחרי חודשיים כי היא לא הגיעה ( אך בתקנון האתר אין התחייבות לזמן המשלוח) וגם המוצר לא הגיע אליי אז אין לי אפשרות לפעול לפי החוק של ביטול הזמנה 14 ימים מיום קבלת המוצר. אז שני הסעיפים לא חלים עלי ? האם אני רשאי לדרוש זיכוי למרות שלא קיבלתי וזה כן אמור להגיע ולמוכר אין אפשרות לבטל את המשלוח ? אני פשוט לא מצליח להבין את העניין הזה אשמח מאוד לעזרה | |
|
|
|
| 16/6/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:re:re:ביטול עסקת מכר מרחוק | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 13:16:56 |
| שלום רב אלי,
שוב,במידה שהמוצר טרם סופק לך הרי שמניין ה-14 ימים טרם הוחל להימנות ולכן תקום לצרכן זכות לדרוש ביטול עסקה, אולם זהו שיקולך אם ברצונך לבטל את העסקה או לאו. במידה שתחליט לבטל את העסקה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ובאפשרותך להיעזר במידע שנמסר לך לעיל עם סעיפי החוק. ולאחריו תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|