| מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 08/06/2020 |
| שעה: | 08:57:22 |
|
ועוד חידוד.
14 יום מרגע קבלת המוצר או מרגע ביצוע העסקה?
כי מרגע ביצוע העסקה זה היום בעצם
|
|
|
| 29/5/2020 00:34 |
ט |
שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2020 | | שעה: | 00:34:58 |
| היי,
שני דברים:
1. בצעתי עסקה טלפונית של כמה פריטים מחנות אינטרנטית ישראלית. כשהגיעו המוצרים במשלוח הוא לא הכיל קבלה. התקשרתי ושלחתי מיילים כבר 3 פעמים כדי שישלחו לי את הקבלה (עותק במייל או משהו) ואני מקבל כל פעם תשובה "אוקיי זה בטיפול" "נחזור אלייך בהמשך" וזה כמובן לא קורה. האם חובת בית העסק להנפיק לי קבלה למרות שהעסקה נעשתה טלפונית? נשמע לי הגיוני שכן
2. היום (4 ימים אחרי קבלת המשלוח ואחרי 4 ימים של המתנה לתשובה בנוגע לקבלה) פתחתי את האריזות של המוצרים שקבלתי - אני חושש שאחד המוצרים שנמכרו לי מזויף. מה ניתן לעשות בנידון?
כל ההתנהלות הזו של אי שליחת קבלה וגם החשד שלי שהמוצר מזוייף גורמות לי לחשוב שמשהו פה מפוקפק בעסק הנל. יש צורך להתלונן? איך החוק מגן עליי כלקוח במקרים אלו? | |
|
|
|
|
|
| 1/6/2020 14:08 |
המועצה לצרכנות |
re:re:שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 14:08:33 |
| שלום רב אדון,
לא ציינת מה המוצרים שנרכשו?
האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) כקבוע בסעיף 14ג(ב)בחוק הגנת הצרכן.
לעניין הנפקת חשבונית, ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/invoice_request
לעניין טענתך למוצר מזויף- האם יש לך ראיה לכך? | |
|
|
|
| 1/6/2020 14:29 |
ט |
re:re:שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 14:29:22 |
| תודה על התשובה.
מדובר במוצרי ספורט.
העסקה נעשתה בטלפון, החיוב אכן ירד מהכרטיס אשראי אבל קבלה/חשבונית לא היתה מצורפת לחבילה כשקבלתי אותה וגם כשפניתי אליהם הם התחמקו.
בנוגע למוצר המזוייף - כן, יש לי הוכחה. לכל מוצר מהסוג הנ"ל יש serial number שמכניסים באתר הרשמי וכך מפעילים את האחריות ומקבלים עוד הטבות. למוצר הזה אין.
הוא גם נראה מעט שונה מהמוצר המקורי אם מסתכלים טוב ומשווים בינהם.
| |
|
|
|
| 1/6/2020 14:31 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 14:31:50 |
| שלום רב אדון,
אם כך, פנה אל בית העסק בציון ההוכחה שיש ברשותך לפיה אתה מסיק שמדובר במוצר לא מקורי, לכאורה.
וכן לציין בפני בית העסק שלא קיבלת חשבונית כמתחייב בדין. | |
|
|
|
| 5/6/2020 23:23 |
ט |
re:re:re:שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2020 | | שעה: | 23:23:49 |
| היי, פניתי אליהם. המוצר שאני מדבר עליו זה רצועות TRX. אמרתי להם שבמוצר המקורי יש serial number מוטבע על המוצר שצריך להזין באתר הרשמי של המוצר ובנוסף שהמוצר המקורי אינו נראה בדיוק כמו המוצר שקבלתי.
הם טענו שמדובר ב"יבוא מקביל"
במידה וזה באמת יבוא מקביל ולא מזוייף - אמורים לציין את זה במעמד הקנייה לא?
ועדיין המוצר אמור להיות מקורי בסופו של דבר גם אם זה ייבוא מקביל (?)
משהו פה מוזר לי. שימוש במוצר לא מקורי זה סכנת חיים. | |
|
|
|
|
|
| 1/6/2020 14:45 |
משה |
re:שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 14:45:32 |
| | אתה יכול לשלוח הודעה בכתב שאתה מבטל את העסקה בגלל שבמוצר מזויף. אין דמי ביטול ואיסוף מביתך. במידה ואתה לא מקבל החזר, אתה יכול לתבוע בסכום של עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 7/6/2020 17:00 |
ט |
re:שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 17:00:07 |
| שאלות המשך:
1. כמה זמן אחרי ביצוע העסקה אפשר לבטל אותה במקרה שהמוצר מזוייף?
2. לטעון במעמד הקנייה שהמוצר מקורי אבל בפועל הוא "יבוא מקביל" ולדעתי הוא גם לא מקורי בכלל נחשב עברה? זה לרמות את הצרכן
3. כבר 4 פעמים (או 5?) ביקשתי קבלה ולא קבלתי. יש לי הוכחה בהודעות וואטסאפ + 2 הקלטות. מה עושים עכשיו"? | |
|
|
|
| 7/6/2020 19:19 |
המועצה לצרכנות |
re:re:שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 19:19:34 |
| שלום רב אדון,
האם שלחת הודעת ביטול לחברה בכתב? אם כן, מתי?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם , ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
עם זאת, במקרה בו הביטול (בתוך 14 ימים) נעשה בעקבות פגם או אי התאמה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול(5% או 100 ש"ח), ובמקרה שכזה יהיה על בית העסק להשיב את כספי הצרכן בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול ועל הצרכן להעמיד את המוצר במקום בו המוצר סופק לו, הכל בהתאם לסעיפים 14ג,14ג(ד),14ה בחוק הגנת הצרכן.
עוד יצוין כי סירוב ביטול העסקה מכח החוק מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח ובית המשפט מוסמך לפסוק בעניין, הכל כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, יצוין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בזהות היצרן, היבואן או נותן השירות, כאשר הסעד בגין הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
ועל כן, היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בדין(לפיה הודעת הביטול נעשתה בכתב בתוך 14 ימים)וככל שלא בוצעה פניה אל בית העסק בכתב, אזי' באפשרותך לפנות שוב לבית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8/6/2020 09:43 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:שליחת קבלה ללקוח | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 09:43:48 |
| שלום רב אדון,
14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, אנא ראה מה צוין לעיל.
לעניין מועד ההשבה- החוק קובע 14 ימים (לא צוין ימי עסקים) כמפורט לעיל.
לעניין היעדר מסירת חשבונית- פנה אל רשות המיסים. | |
|
|
|
|
|