| מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 27/05/2020 |
| שעה: | 11:20:23 |
|
אני גר ביישוב באיזור אילת אשר נהנה מפטור ממע"מ. בתחילת השנה נכנס ליישוב מפעיל חיצוני להפעלת מסגרות החינוך לגיל הרך. מכיוון שמשרדי המפעיל יושבים במרכז הארץ, המפעיל לא זכאי לפטור ממע"מ ולכן גבה מאיתנו מע"מ עבור השירותים - כך נאמר לנו בתחילת השנה וכך עלה מהחשבוניות שנשלחו אלינו בין החודשים ספטמבר 2019 עד דצמבר 2019.
החל מינואר 2020 המפעיל הפסיק לשלוח לנו חשבוניות. באמצע מרץ 2020, רק לאחר מספר בקשות ספציפיות של החשבוניות החדשות, המפעיל שלח לי (רק לי אחרי שהתעקשתי ולא לככל ההורים) את חשבוניות ינואר ופברואר.
להפתעתי, החל מינואר 2020 המפעיל פתח תיק אילתי במע"מ ולכן זכה בפטור ממע"מ, אך הוא הסתיר (ועדיין מסתיר) עובדה זו מההורים וממשיך לגבות את עלות המע"מ לכיסו. כאשר דיברתי עם המפעיל, הוא ענה שהפטור על המע"מ היה בתחשיבים שלו כשניגש למכרז להפעלת גני הילדים ושאנחנו בסופו של דבר משלמים את אותו סכום שכתוב בחוזה ועוד כל מיני טיעונים על הקושי בהפעלת המעון שאינם רלבנטיים לעניין.
להבנתי מדובר בהעלאת תעריף מבלי ליידע ולתת אפשרות לצד השני לבחון את העיסקה מחדש - בפועל המפעיל גובה 17% יותר החל מינואר 2020 (גם אם אנחנו משלמים את אותו הסכום). כמו כן, מדובר בהונאה שכן לפי כל המידע שיש בידי ההורים הסכום אותו אנו משלמים כולל רכיב של מע"מ, כשבפועל כל הסכום עובר לידי המפעיל.
לאור התפרצות הקורונה וסגירת הגנים מאמצע מרץ (למעשה הגנים נסגרו ביום שקיבלתי את תשובת המפעיל על טענותי) עד לאחרונה, הנחתי לנושא, אך עכשיו עם החזרה לשיגרה דרשתי מהמפעיל להוציא הודעה מסודרת לכלל ההורים על הפטור ממע"מ ושינוי התעריף אותו הוא גובה בהתאם. כמו כן דרשתי ממנו להחזיר את סכום המע"מ על התשלומים בהם הוא הכניס סכום זה לכיסו ללא ידיעת ההורים. דרישות אלה נותרו ללא תגובה כבר מספר ימים.
מה עלי לעשות מכאן בהנתן שהמפעיל מתעלם ממני והמועצה האזורית (אשר שכרה את שירותי המפעיל) לא מעוניינת לעמוד לצידי? |
|
|