חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

דרישה לתשלום בניגוד לאחריות
מחבר:אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:18/05/2020
שעה:13:04:02

בתאריך 23/12/2018 רכשתי מקרר של חברת "סמסונג" המיובא ע"י חב' "סמ ליין"
בתעודת האחריות מטעם חב' "סמ ליין" מפורט על אחריות למדחס ל-9 שנים בנוסף על שנת האחריות הראשונה

בתאריך 26/04/2020 המקרר התקלקל.
הזמנתי טכנאי פרטי שבדק ואמר שככל הנראה התקלקל הכרטיס וזאת ניתן לקנות רק אצל היבואן באמצעות חברת השרות מטעמו שבירושלים היא חברת "שרות גור".
ומשכך פניתי ל"שירות גור" ושילמתי דמי ביקור טכנאי בסך 190 ₪, ולאחר בדיקה התברר כי הכרטיס תקין וכי הקלקול הוא במדחס שעליו ישנה אחריות כאמור.
ולתדהמתי נדרשתי לשלם בנוסף על ה- 190 ₪ האמורים סך של 780 ₪ נוספים עבור "מילוי גז" במדחס, כאשר לא ניתן להחליף מדחס ללא שהגז יברח, ובכל החלפת מדחס מן המחויב למלא גם גז.
יצוין כי בסעיף ו בתעודת האחריות הנוספת הרצו"ב כתוב כך: בגין כל קריאת שרות לגביה יתברר שהאחריות איננה חלה, יחויב הצרכן בדמי שירות / ביקור טכנאי ובעלויות חלקי חילוף והובלה כמקובל. למען הסר ספק האמור לעיל כולל גם מקרה של קריאת סרק וכל בדיקה גם אם אינה מחייבת תיקון או החלפת חלקים.ס"צ
ומוכח בסעיף זה, כי במקרה בו האחריות חלה הרי שעל נותן האחריות לספק באמצעות חברת השירות מטעמו גם את טיפול והחלפת המדחס ולא רק את המדחס עצמו, כאשר אין הצרכן נדרש לשלם על כך דבר.
יצויין כי לאחר החלפת המדחס המקרר לא עבר כמו שצריך, ולאחר ביקור נוסף של טכנאי מטעם "שירות גור" התברר כי היתה דליפה של גז באחד החיבורים, והטכנאי סתם את הדליפה ע"י חומר מיוחד שהיה ברשותו, ולדבריו הדליפה היא מה שגרמה לכך שהגז ברח והמדחס התקלקל, וזאת אומרת שהתקלה מקורה בייצור תקול של המוצר אלא שלקח כ-16 חודשים עד שהמקרר התקלקל בפועל.
בפנייתי ל"שרות גור" נאמר לי כי אני נדרש לשלם כאמור על התקנה ומילוי גז, וכאשר ניסיתי לטעון כי הדבר כלול באחריות הודיעו לי כי באם לא אשלם הרי שהטכנאי לא יגיע ואני אשאר עם מקרר תקול.
יצויין כי בקבלה שהם שלחו לי כתוב כי התשלום הינו על מילוי גז ועל התקנה כאשר מקושקש על המלה התקנה. רצו"ב הקבלה.
לאחמ"כ פניתי לחברת "אלקטרוניקס פרו" שהיא נותנת השירות מטעם "סמ ליין" בכל הארץ למעט ירושלים, ושם נאמר לי כי שילמתי על העבודה של הטכנאי ועל מילוי הגז, ולשאלות נוספות ענה לי הפקיד כי עלי לפנות לחברת "סמ ליין".
פניתי לחברת "סמ ליין" ושם אמרו שיבדקו את המקרה, ולאחר מס' ימים התקשרתי אליהם שוב ואז אמרה לי פקידה בשם 'יפית' כי אין מתפקידם לעמוד מולי אלא עלי לעמוד מול חברת השירות. אך הוסיפה כי מכיוון שהזמתי טכנאי פרטי האחריות בטלה, ולטענתי כי בתעודת האחריות כתוב (בסעיף ה) כי האחריות בטלה רק כאשר המוצר יותקן או יתוקן או יוכנסו בו שינויים ע"י אדם שלא הורשה לכך ע"י החברה, וכאן הטכנאי הפרטי לא עשה כלום מלבד להסתכל, לא קיבלתי כל מענה.
וכעת ברצוני לדעת את האפשרויות המשפטיות העומדות בפני: הן ביחס ל- 190 ₪ דמי ביקור טכנאי, והן ביחס ל- 780 ₪ על החלפת המדחס.
בתודה ובברכה
18/5/2020 13:04 אליהו דרישה לתשלום בניגוד לאחריות
19/5/2020 13:04 המועצה לצרכנות    re:דרישה לתשלום בניגוד לאחריות