חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

re:ביטול מנוי חדר כושר
מחבר:המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:12/05/2020
שעה:13:13:46

שלום רב ליאן,

ראשית, לנוחיותך,מצ"ב מידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן הקובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש), בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1

שנית, לעניין טענתך לפיה:
"...ועדיין חייבו אותי בתקופה שהוא היה לא פעיל..."- בהנחה שבתקופה שציינת הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי שבעקבותיו בית העסק נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות היתה כי במקרים מסוימים ניתן היה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היה באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לא לחייב אותך בעבור התקופה בה לא קיבלת את השירות, היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
10/5/2020 16:06 ליאן ביטול מנוי חדר כושר
12/5/2020 13:13 המועצה לצרכנות    re:ביטול מנוי חדר כושר