| מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 07/05/2020 |
| שעה: | 11:38:34 |
|
אני מנסה להקשיב.
השאלה היתה למה הנציג שלכם לא מקשיב. ומתייחס אלי כשקרן וסוגר את הטלפון.
הוא כאילו ניסה לעזור, העלה את המוכר על הקו, ושמע רק אותו ולא אותי. והשאיר אותי בלי הסבר ועם פה פתוח.
אם אתה רוצה להסביר לי ברור את המצב, אדרבה. אשמח להקשיב.
השאלה בסופו של דבר היא, החוק אומר שאפשר להחזיר את המוצר כל עוד ולא השתמשו בו. מה מונע מהמוכר המנוסה והערמומי לטעון שכבר השתמשתי?
על מי חובת ההוכחה?
אם חובת ההוכחה היא עלי, אז למיטב הבנתי, אין לי מה לפנות לבית משפט. וחבל ששמעתי בקולכם מלכתחילה.
אם זה לא כך, אשמח להסברים, ולהתייחסות סבירה לאדם שפונה אליכם, וגם מחכה כמה חודשים למענה.
תודה מראש
|
|
|
| 6/5/2020 18:30 |
שמואל |
כמה שוה "טיפול" של המועצה "להגנת" הצרכן | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2020 | | שעה: | 18:30:00 |
| אני רוצה להסביר לכם כמה כדאי לכם לסמוך על המועצה, כשאתם נתקלים בבעיה.
וכדאי שתדעו שמדובר במשענת קנה רצוץ
אני קניתי מוצר חורף לפני שלשה חדשים, ובאותו יום ביקשתי לבטל את העיסקה. המוכר סירב, וטען שזה מוצר עונתי והוא לא חייב. אמרתי לו שאני פונה למועצה, התייעצתי עם המועצה ופעלתי בדיוק ע"פ הנחיותיהם. המוכר לא התרגש. עכשיו אני יודע למה.
שלשה חדשים המוצר שוכב אצלינו בבית, סגור בצורה האורגנלית. נשארנו בלי מוצר לשימוש, ובלי שירות ובלי כסף.
סוף סוף חזרו אלי מהמועצה, מי שחזר אלינו העלה את המוכר על הקו, המוכר אמר הם פתחו את האריזה אני לא חייב להחזיר! אני אמרתי: הוא משקר במצח נחושה, המוצר עדיין סגור כאן ועכשיו וכולכם מוזמנים.
הדובר מהמועצה אמר: זו שאלה עובדתית ואין לי איך לעזור לך. לך לבית משפט. שאלתי, אז איך המועצה אמורה לעזור ללקוחות? אמר, יש לנו אינדיקציה כדי לדעת מתי הלוקח צודק...
נסיתי להסביר, לדבר, אבל הדובר אפילו לא שמע אותי.
עכשיו אתם מבינים למה המוכר לא התרגש מהפניה שלי? עכשיו אתם מבינים למה כולם מתייאשים מראש והמוכרים ממשיכים להפוך את החוק לאות מתה?
המוכרים הם כמובן בעלי נסיון פי מליון מכל יחיד מאיתנו, כי הם עושים זאת כל הזמן. הם יודעים בדיוק מה צריך לעשות.
אני מתוסכל, וחסר אונים, ובלי אפשרות לעזרה כי הטלפון התנתק ואין לי לאיפה לחזור.
סליחה שהפרעתי. | |
|
|
|
|
|
| 7/5/2020 11:38 |
שמואל |
re:כמה שוה ''טיפול'' של המועצה ''להגנת'' הצרכן | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 11:38:34 |
| אני מנסה להקשיב.
השאלה היתה למה הנציג שלכם לא מקשיב. ומתייחס אלי כשקרן וסוגר את הטלפון.
הוא כאילו ניסה לעזור, העלה את המוכר על הקו, ושמע רק אותו ולא אותי. והשאיר אותי בלי הסבר ועם פה פתוח.
אם אתה רוצה להסביר לי ברור את המצב, אדרבה. אשמח להקשיב.
השאלה בסופו של דבר היא, החוק אומר שאפשר להחזיר את המוצר כל עוד ולא השתמשו בו. מה מונע מהמוכר המנוסה והערמומי לטעון שכבר השתמשתי?
על מי חובת ההוכחה?
אם חובת ההוכחה היא עלי, אז למיטב הבנתי, אין לי מה לפנות לבית משפט. וחבל ששמעתי בקולכם מלכתחילה.
אם זה לא כך, אשמח להסברים, ולהתייחסות סבירה לאדם שפונה אליכם, וגם מחכה כמה חודשים למענה.
תודה מראש
| |
|
|
|
|
|
| 7/5/2020 22:56 |
שמואל |
re:re:כמה שוה ''טיפול'' של המועצה ''להגנת'' הצרכן | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/05/2020 | | שעה: | 22:56:31 |
| כבר שמעתי לעצת "אנשים" כאן בפורום, ונשארתי עם לשון בחוץ.
לכן אם מישהו כאן רוצה לעזור לי, אז אני רוצה להבין מה יקרה בבית המשפט?
המוכר יגיד שהוא לא חייב להחזיר את הכסף ולקחת את המוצר כי כבר השתמשו במוצר. ואני אגיד שלא נגעתי בו. מה יקרה אז?
אם חובת ההוכחה עלי, הרי שאין מה לעשות. כי הרי אין לי איך להוכיח שזה בדיוק המוצר שקיבלתי מהמוכר ושלא נגעתי בו.
אז מה תועיל לי הפניה לבית המשפט? | |
|
|
|
| 8/5/2020 10:02 |
משה |
re:re:re:כמה שוה ''טיפול'' של המועצה ''להגנת'' הצרכן | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 10:02:10 |
| "המוכר יגיד שהוא לא חייב להחזיר את הכסף ולקחת את המוצר כי כבר השתמשו במוצר. ואני אגיד שלא נגעתי בו. מה יקרה אז?".
השופט יסתכל על האריזה ויתרשם אם היא נפתחה או לא.
אז מה תועיל לי הפניה לבית המשפט?
תביעה תועיל כי בבית המשפט יהיה יותר קשה לספר סתם סיפורים.
שים לב שעוד טענה של המוכר היא שמדובר במוצר עונתי. טענה כזו לא תופסת. שים לב שאם רכשת את המוצר באינטרנט או בטלפון, אתה יכול לתבוע בסכום של עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 8/5/2020 14:34 |
שמואל |
re:re:re:כמה שוה ''טיפול'' של המועצה ''להגנת'' הצרכן | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 14:34:15 |
| אני מאוד מודה לך על העזרה.
אני מבין שגם לדבריך לא מדובר על הצלחה בטוחה, כי היא תלויה בהתרשמות השופט.
המקרה שלי אבל מסובך יותר.
במקרה שלי המוכר בא עם סיפור חדש, הם כבר השתמשו במוצר, והקופסא הסגורה שהם מציגים היא קופסא (ומוצר) חילופית שקנו בחנות אחרת כדי להחזיר. (ההגיון הוא כי הוא מכר לנו מוצר ביותר מ-20% מחנויות סמוכות, והטעה אותנו שמדובר במוצר משובח יותר. מיד כשראינו שזה אותו מוצר ביקשנו להחזיר).
איך אני יכול להוכיח משהו נגד טענה כזאת?
אני מציין שוב שהאמת היא שלא קנינו פעמיים את המוצר, ולא השתמשנו בו (מדובר בתנור חימום, ובסופו של דבר המשכנו לסבול מהקור עד סוף החורף), בגלל שחיכינו לקבל חזרה את הכסף על הראשון. המוכר המציא סיפור שהילד ששלחנו לחנות סיפר שקנינו אחר בשביל להחזיר. למותר לציין שלא היה ולא נברא, הילד לא דיבר איתו בכלל, אלא אנחנו דיברנו בטלפון כשהילד בחנות.
אבל איך אני יכול עכשיו להוכיח משהו? זה לא ישאר מילה מול מילה?
ואם כן, לא חבל על הזמן?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 8/5/2020 14:55 |
משה |
re:re:re:re:כמה שוה ''טיפול'' של המועצה ''להגנת'' הצרכן | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 14:55:10 |
| | לא חבל על הזמן ולא צריך לוותר. תקראו ברשת על הנושא של תביעה קטנה. יכול להיות שהוא לא ירצה לאסוף את כתב התביעה ואז תצטרכו למסור לו. תביאו לדיון העתק של התלונה למועצה עם תאריך הפתיחה, צילום מסך עם תאריך השיחה הראשונה למוכר, תביאו את הילד להעיד, אם אפשר. כל פרט מידע. כל הפרטים יתנו לשופט את תמונת המקרה. | |
|
|
|
| 8/5/2020 18:11 |
שמואל |
re:re:re:re:כמה שוה ''טיפול'' של המועצה ''להגנת'' הצרכן | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2020 | | שעה: | 18:11:59 |
| צילום מסך של השיחה הראשונה אין לי, זה היה מטלפון קווי. (אבל זה בטח לא הדבר הקריטי).
אני מאמין שאפשר למצוא כאן בפורום גם את השאלה הראשונה שלי לגבי דבריו הראשונים של המוכר. (בהתחלה הוא אמר אני אסתדר אתכם, אמרנו אבל קר לנו. אמר בינתיים תשתמשו, זה לא מונע החזרה. ולפי המלצת הפורום כאן לא שמעתי בקולו).
אבל יש לי שאלה שאולי קשה לענות עליה.
אישית אני חושב שהמוכר הזה צריך ללמוד שהחוק מחייב ולא צחוק, אבל אם אני סיכויי הזכיה שלי הם רק 50% לא שווה לי המאמץ, (וגם לא הכסף, שאחרי הכל לא מדובר על סכום אסטרונומי). האם מישהו יכול להגיד מה המצב שלי? (כמובן, לאור תיאור המקרה שלי, בהנחה שהאמת כמו שאמרתי).
תודה על העזרה | |
|
|
|
|
|
| 9/5/2020 23:35 |
בעיה |
re:כמה שוה ''טיפול'' של המועצה ''להגנת'' הצרכן | | מחבר: | בעיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 23:35:26 |
| | חייבת לומר שיש משהו בדברייך. אנחנו הגשנו תלונה מפורטת נגד עסק עם הוכחות על שירות לקוי. העסק ענו תשובה שקרית אחרי שמהמועצה פנו אליהם, ובזאת נסגר התיק. בלי לבדוק בכלל אם תשובת העסק נכונה. רק פנייה לתקשורת עזרה בטיפול... | |
|
|
|
| 11/5/2020 22:04 |
שמואל |
re:re:כמה שוה ''טיפול'' של המועצה ''להגנת'' הצרכן | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2020 | | שעה: | 22:04:15 |
| אני מודה לך על חיזוק דברי, וקורא לכל מי שחושב כך להצטרף. אולי זה יעזור.
לתומי חשבתי שהקימו את המועצה הזאת בשביל להגן על הצרכן, שהוא באופן מובנה - החלש בסיפור.
וחשבתי שהקימו את המועצה כדי לא לתת למוכרים ונותני השירות להפוך את החוק לבדיחה ולאות מתה.
ברגע שהטיפול נראה כך, המועצה בסופו של דבר רק מעודדת אותם. | |
|
|
|
|
|