חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

האם מותר לעסק לא להתחייב לתאריך אספקה מדויק ולא לאפשר ביטול העסקה?
מחבר:אור (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:19/04/2020
שעה:18:50:07

שלום רב,
אני מעוניין לרכוש מחשב מרשת מחשבים מוכרת בארץ. מכיוון שאני מעוניין במחשב עם מפרט משודרג מזה הנמכר - נאמר לי כי אאלץ להמתין כ-30 ימי עסקים (במקום 7-2 ימי עסקים למחשבים שבמלאי) וכי לא אוכל לבטל את העסקה.
במעמד ההזמנה, ביקשתי להבין מהו הדד-ליין המקסימלי אליו מחוייב בית העסק לספק את המוצר, שכן המינוח "כ" הוא איננו מדויק. העסק סירב לתת לי התחייבות שכזו. כששאלתי מה יקרה אם נגיע למשל ל-40 ימי עסקים ועדיין לא קיבלתי את המחשב - נטען מצד העסק כי זה יהיה בסדר גם כן.
לכן, אשמח לדעת - האם העסקה המתוארת חוקית? האם מותר לעסק לא לתת כל תאריך אספקה מחייב בכלל, לשמור לעצמו את הזכות לספק את המוצר בכל מועד שיצליח לעשות כן ובנוסף לכך - מבלי האפשרות לבטל את העסקה באף שלב?

ממתין לתשובתכם הכה נחוצה לי בנושא זה.

בברכה,
ליאור
19/4/2020 18:50 אור האם מותר לעסק לא להתחייב לתאריך אספקה מדויק ולא לאפשר ביטול העסקה?
22/4/2020 10:25 המועצה לצרכנות    re:האם מותר לעסק לא להתחייב לתאריך אספקה מדויק ולא לאפשר ביטול העסקה?
22/4/2020 10:54 אור       re:re:האם מותר לעסק לא להתחייב לתאריך אספקה מדויק ולא לאפשר ביטול העסקה?
26/4/2020 10:05 המועצה לצרכנות          re:re:האם מותר לעסק לא להתחייב לתאריך אספקה מדויק ולא לאפשר ביטול העסקה?