| ![]() |
| re:re:זיכוי עבור ביטול טיסה | ||
| מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 19/04/2020 | |
| שעה: | 15:24:21 | |
| שלום ותודה על המענה.
קודם כל אציין שאני לא מתייחס ודורש פיצוי - אני דורש רק את כספי בחזרה (ומכיוון שהחיוב טרם הועבר, אני דורש את ביטול החיוב אצל חברת האשראי). לחברת התעופה יש נציגות בישראל אך לא ניתן להשיג אותה כלל (ניסיתי בטלפון ובמייל שניתנו לי ע"י חברת התעופה כאשר יצרתי איתם קשר בסניף שלהם בחו"ל). בהזדמנות זו אבהיר גם כי סוכנות הנסיעות הינה סוכנות ישראלית. לא בטוח שהמקרה שלי נכנס תחת "טיסה שבוטלה" בחוק שירותי תעופה שכן הטיסה עצמה התקיימה במועד שלה (16.3.2020) אך אנחנו לא הופענו אליה שכן אני ביטלתי ביוזמתי את הטיסה (הביטול נעשה יום לפני מועד הטיסה - 15.3.2020, שזה גם היום שבו הזמנתי את הטיסה). אציין שוב כי לפי מדיניות חברת התעופה אני זכאי להחזר מלא של התמורה ששילמתי שכן זו המדיניות שהם קבעו בגלל הקורונה. חברת האשראי לא מוכנה לבטל את התשלומים העתידיים (ביקשתי לבטל אותם בנימוק של "כשל תמורה"). חברת האשראי לא מוכנה לבטל כי מבחינתם הם רשאים על פי החוק לבטל עסקה בהוראת בית העסק בלבד (במקרה זה - סוכנות הנסיעות שכן החיוב באשראי מיועד אליה כי ההזמנה בוצעה דרכה), וסוכנות הנסיעות לא נותנת לה הוראה כזו כי היא לא מוכנה להשיב לי את כספי עד שחברת התעופה תשיב לה את הכסף (כי הסוכנות טוענת שהכסף הועבר לחברת התעופה והסוכנות טרם קיבלה את הכסף בחזרה. יש לציין שחברת התעופה תכף חורגת ממדיניות ההחזרים שלה שהוא עד 40 יום ממועד ביטול העסקה). חברת האשראי טוענת שלא מדובר בכשל תמורה כי הטיסה עצמה יצאה לפועל ב-16.3, אנחנו פשוט לא הגענו אליה (כי ביטלנו אותה מראש בכפוף לקבלת התמורה המלאה ששולמה) ולכן לא מדובר בשירות שלא סופק. לכן, הם טוענים שעליינו פשוט לחכות לביצוע החזר התמורה על ידי הסוכנות (וזאת לאחר שהסוכנות תקבל את כספי חזרה מחברת התעופה, כי ללא תנאי זה הסוכנות לא מוכנה להשיב לי את כספי או לאשר לחברת האשראי לבטל את החיוב). העניין הוא - כפי שציינתי בתגובתי הראשונה - שאני לא חושב שהסוכנות תעמוד במועד שהם אמרו שעד אליו הכסף שלי ישוב אליי - 60 יום (כבר עברו מעל 30 ימים ואנשים נוספים שהזמינו דרך סוכנות הנסיעות שהזמנתי דרכה חיכו כבר 90 יום וטרם קיבלו חזרה את כספם). במצב הדברים האמור - איך אני יכול לבטל את החיובים דרך חברת האשראי (כי הם לא מוכנים לבטל בעקבות כשל תמורה)? בנוגע לפשיטת רגל: במידה ורק חברת התעופה פושטת רגל, האם אני זכאי לביטול החיובים דרך חברת האשראי (שכן ההזמנה בוצעה באמצעות סוכן נסיעות והתשלום למעשה בוצע אליו ולא ישירות לחברת התעופה)? במידה ורק סוכנות הנסיעות פושטת רגל, האם אני זכאי לביטול החיובים דרך חברת האשראי? | ||
| 19/4/2020 14:44 | המועצה לצרכנות |
re:זיכוי עבור ביטול טיסה |
| 19/4/2020 15:24 | אופק |
re:re:זיכוי עבור ביטול טיסה |
| 19/4/2020 17:12 | המועצה לצרכנות |
re:re:זיכוי עבור ביטול טיסה |