| ![]() |
| החזר טאבלט עם תקלה | ||
| מחבר: | אבישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 17/04/2020 | |
| שעה: | 12:43:45 | |
| לפני חג הפסח רכשנו טאבלת עבור אימי- אישה מבוגרת מאד- לתכלית שיתופה בלילה הסדר עקב בידודה מסכנת הקורונה.
הטאבלט הגיע כשבוע לפני החג ובהפעלה ראשונה נתגלו תקלות 1. הואבלט לא זיהה חלק מהרשתות האלחוטיות - זיהה רשתות רחוקות של שכנים אך לא זיהה את הרשת הביתית 2. מידי פעם במעבר בין פונקציות למשל הקפצת מקלדת לטובת הקלדת נתונים שונים הייתה השהייה ארוכה מאד ולא אופיינית בוודאי לא כשמדובר במכשיר חדש מהקופסא. התקלות מתועדות בסרטוני וידאו. פניתי לבית העסק והסברי להם שאני מעוניין לבטל את העסקה מישום שהמכשיר לא תקין אני לא יכול לקחת סיכון שתקרה תקלה אצל אימי כי לא אוכל לבוא לתפעל מחמת הבידוד וכי אין די זמן ואפשרויות להגיע לבית העסק ולהחליף את המוצר או לנסות לתקנו. בין העסק סירב, וגם טען שלא ניתן להזדכות בניקוי 5% או 100 ש"ח כיוון שנעשה במכשיר שימוש... בסופו של דבר הגעתי עם בית העסק להבנה שנעשה נסיון לתפעל את התקלה מרחוק באמצעות תמיכה טלפונית ביום המחרת, ואם הדבר לא יצלח נחזיר את המוצר. במועד שנקבע, בית העסק לא הגיב להודעות שנשלחו - כל התקשורת עם בית העסק מתבצעת בישומון וואצאפ- ובסופו של דבר כשהצלחתי ליצור קשר טלפוני נאמר לי "שהגעתי למחסן, שיש לחץ, ושיעבירו את ההודעה עכשיו, ושייצרו איתי קשר או יענו בישומון" שום דבר מהדברים הללו לא קרה. הודעתי לבית העסק בכתב בישומון שבחוסר התגובה שלהם וכיוון שאני חייב לפתור את הבעייה של אמי לפני החג, בעצם חוסר התגובה שלהם אם מאלצים אותי למצא פיתרון חלופי. לפני מספר ימים הוחזר המוצר באריזתו לבית העסק, ואולם בית העסק מסרב לבטל את העסקה אפילו לא בניקוי 5% (שגם הם לדעתי לא מוצדקים במקרה הנ"ל) בטענה ש"עשיתי שימוש במכשיר" למןתר לציין שמכשיר מעין זה דורש יציר חשבון והכנסת נתונים שונים לצורך הפעלה ראשונית שלו. אין דרך להגיע להבנה שהמכשיר מקולקל מבלי להפעיל אותו. לא ברור לי איך הדבר יכול להוות עילה לטענה שנעשה שימוש במכשיר , מה גם שטענה זו לא רלוונטית במקרה שהעילה להחזרה היא תקלה ולא חוסר שביעות רצון כללית. הודעתי לבית העסק שאכתוב את חויית המשתמש שלי באתרי דירוג והם בתגובה מאיימים עלי בתביעת דיבה... האם החוק עומד לצדי במקרה כזה והאם אני זכאי להחזר מלא על הקנייה? | ||
| 17/4/2020 12:43 | אבישי |
החזר טאבלט עם תקלה |
| 20/4/2020 08:22 | המועצה לצרכנות |
re:החזר טאבלט עם תקלה |