| ![]() |
| זיכוי עבור ביטול טיסה | ||
| מחבר: | אופק (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 16/04/2020 | |
| שעה: | 16:43:26 | |
| שלום,
הזמנתי טיסה וביטלתי אותה באותו היום, ואני אמור לקבל זיכוי מלא בגין הביטול בהתאם למדיניות חברת התעופה (מדיניות שהודיעו עליה במיוחד באתרם הרשמי בגלל הקורונה). הזמנתי את הכרטיסים באמצעות סוכנות ישראלית. יש לי אסמכתא אודות הביטול ועל כך שאקבל זיכוי מלא תוך 60 יום. מבירור שלי עם חברת התעופה, הם אמרו שהם מזכים תוך 5-10 ימים כאשר המקסימום זה 40 יום. לפחות עד אתמול חברת התעופה עבדה וביצעה זיכויים כרגיל (על פי שיחות שלי איתם ועל פי דיווחים בתקשורת הבינלאומית. אני לא מבין למה זה מתעכב שכן עברו כבר 30 יום ובפרט מכיוון שיש לחברת התעופה קו ישיר לסוכנויות ודרכו ניתן לפתור זאת בקלות (או לפחות לתת לי תשובות קונקרטיות לגבי היכן המקרה שלי עומד), אך סוכנות הנסיעות מסרבת שוב ושוב לפנות לחברת התעופה בטלפון והיא מתעקשת לדון איתם רק בערוצים המקובלים שהם מכירים. איני יודע באילו ערוצים מדובר אבל במספר טלפון שהצעתי להם הם לא מוכנים ומבדיקתי הזמינות של חברת התעופה שם היא טובה מאוד - ענו לי מספר פעמים תוך דקה בכל פעם שניסיתי, 24/7, אך הם לא מוכנים לדון עימי במספר הנ"ל שכן הוא נועד רק לסוכנויות. אציין כי פניתי לחברת התעופה בטלפון שפתוח לכולם אך שם הם יכולים לטפל רק בהזמנות שבוצעו ישירות באתר שלהם ואין להם גישה להזמנות שבוצעו דרך סוכנויות ולכן לא ניתן לטפל בי בערוץ הנ"ל. פנחתי לסוכנות וביקשתי שיבטלו את החיוב (או יפנו לחברת האשראי לצורך כך, או יאפשרו לי לעשות זאת באישורם) שכן החיוב טרם ירד אך הם סירבו כי הם טענו שהם העבירו את הכסף לחברת התעופה (אזכיר כי הזמנתי וביטלתי באותו יום) וכעת הם לא יזכו אותי עד שיקבלו את הזיכוי חזרה מחברת התעופה. פניתי לחברת האשראי שכן טרם ירדו התשלומים אך הם אומרים שזה לא שכל תמורה כי הטיסה יצאה לפועל (ואנחנו הרי ביטלנו אותה בכפוף לזיכוי מלא) ולכן הם יוכלו לבטל את החיובים רק אם אתם תמליצו להם על כך או באישור הסוכנות (שלא אקבל). החשש שלי הוא מכך שהסוכנות לא עושה מספיק על מנת להשיב את כספי ובהמשך זה יעלה לי בכל הכסף שלא בצדק, או חמור מכך - שהם פשוט מחזיקים בכסף ולא מוכנים להשיב לי אותו מכל מיני סיבות וזאת על אף הדרישות החוזרות שלי. אני גם חושש לחכות את 60 היום מכיוון שמאנשים אחרים שהזמינו דרך אותה הסוכנות וחיכו את כל 60 היום, הם הופתעו שלא קיבלו את כספם ואף עברו מעל 90 יום מהביטול שלהם, ולכן לא אוכל להסתמך על המועדים שלהם וזה נראה כבר כמו רצון להשתיק ולהרגיע את הפונים. כמובן שיש גם חשש מפשיטת רגל של חברת התעופה ו/או הסוכנות. לכן, אשמח לדעת האם ניתן (וכיצד) לקבל את אישורכם לחברת האשראי וזאת לצורך ביטול החיובים לסוכנות שטרם ירדו? בנוסף- מה קורה במצב של פשיטת רגל על ידי הסוכנות (מה ניתן לעשות לצורך מזעור נזקים)? וכנ"ל במקרה של פשיטת רגל על ידי חברת התעופה? ככל שזה משנה - החיוב כרגע פרוס על תשלומים רבים שטרם ירדו. תודה מראש! אופק | ||
| 16/4/2020 16:43 | אופק |
זיכוי עבור ביטול טיסה |
| 19/4/2020 14:44 | המועצה לצרכנות |
re:זיכוי עבור ביטול טיסה |
| 19/4/2020 15:24 | אופק |
re:re:זיכוי עבור ביטול טיסה |
| 19/4/2020 17:12 | המועצה לצרכנות |
re:re:זיכוי עבור ביטול טיסה |