חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

re:הסעה פרטית
מחבר:המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:06/04/2020
שעה:16:01:58

שלום רב ראות,

האם פנית אל בית העסק? אם כן, מה היתה תגובתו?
עקרונית, משרד הבריאות פרסם תקנות שכותרתה: "תקנות לשגרה חדשה(עדכון)" בו נקבע כי:
"...לא ניתן לצאת מהבית (ממקום מגורים או ממקום שהייה קבוע) למרחב הציבורי אלא במקרים המפורטים בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/ (תחת הכותרת:"תקנות לשגרה חדשה(מתעדכן) יציאה למרחב הציבורי")

לפיכך, עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, היות שאינכם מקבלים שירות בשל המצב באפשרותכם לפנות אל בית העסק בדרישה להשיב את כספכם (ולגבי שאר השיקים לא להעבירם לצד שלישי) היה והמענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונכם, תוכלו לשקול תביעה ובית המשפט יכריע בעניין.
לעניין שאלתך:"... והאם מותר לנו במקרה הזה לבטל צקים?..." בטרם תנקטו בפעולה כלשהי תתייעצו מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל בעניין.
5/4/2020 14:27 ראות הסעה פרטית
6/4/2020 16:01 המועצה לצרכנות    re:הסעה פרטית