חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

re:טיול לאפריקה בפסח
מחבר:המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:16/03/2020
שעה:08:23:40

שלום רב אורית,

על פי חוק הגנת הצרכן המועד לביטול העסקה חלף.
עם זאת, הנחיות משרד הבריאות, נכון להיום קובעות כי:
"...על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..."
בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/ (ראה תחת הכותרת "שאלות ותשובות... מהן המלצות לנוסעים לחו"ל")
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
והיות שבהנחיות משרד הבריאות צוין כי יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות משביעות רצון, או שאינך מקבלת את אחת החלופות,תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק פנייתך ולאחריו, באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
14/3/2020 17:26 אורית ברעם טיול לאפריקה בפסח
16/3/2020 08:23 המועצה לצרכנות    re:טיול לאפריקה בפסח