| מחבר: | גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 12/03/2020 |
| שעה: | 09:35:27 |
|
לפני כחודש וחצי הזמנתי טיסה כולל מלון לברצלונה דרך דיזנהויז.
העסקה בוצעה באמצעות טלפון והתכתבויות במייל.
הטיסה אמורה לצאת ב-12 לאפריל.
אנחנו בני 49, לא אזרחים ותיקים, לא נכים, לא עולים חדשים וכו׳...
אני מנסה לדבר עם נציג מדיזנהויז אבל פשוט לא עונים במשך מעל שעה (ניסיתי מספר פעמים). אין תקליט שמאפשר להשאיר טלפון כדי שיחזרו אליי בעצם אין שום חיויי.
פניתי באמצעות מייל אבל לוקח להם המון זמן לענות וביתניים הימים עוברים.
באחד המיילים הנציגה אמרה שיש להם לחץ ואם יהיה לה זמן היא תחזור אליי אחרת בזמנה החופשי. הסברתי לה שזה חשוב כי אם יגיע זמן של 21 יום לתאריך הטיסה הקנס שלי יגדל אבל ברור מה ההמשך - התעלמות.
חיפשתי ברשת אבל כל הנושא ממש לא ברור.
לא מובן אם אני זכאי לבטל את הטיסה והמלון ללא קנס, אין באף במקום הסבר ברור לגבי הנושא.
לפי האתר של המטה לבטחון לאומי קיימת אזהרת מסע של משרד החוץ לספרד.
בנוסף ראיתי שחברת התעופה איתה אני אמור לטוס (וולינג אירליינס) ביטלה את הטיסות שלה מישראל אבל חברת דיזנהויז עדיין מתעקשים שאם אני מבטל אצטרך לשלם קנס.
אשמח לתשובה פשוטה ללא ציטוט של מושגים משפטיים כדי שיהיה מובן. |
|
|
| 12/3/2020 09:35 |
גולן |
טיסה לוחו״ל | | מחבר: | גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/03/2020 | | שעה: | 09:35:27 |
| לפני כחודש וחצי הזמנתי טיסה כולל מלון לברצלונה דרך דיזנהויז.
העסקה בוצעה באמצעות טלפון והתכתבויות במייל.
הטיסה אמורה לצאת ב-12 לאפריל.
אנחנו בני 49, לא אזרחים ותיקים, לא נכים, לא עולים חדשים וכו׳...
אני מנסה לדבר עם נציג מדיזנהויז אבל פשוט לא עונים במשך מעל שעה (ניסיתי מספר פעמים). אין תקליט שמאפשר להשאיר טלפון כדי שיחזרו אליי בעצם אין שום חיויי.
פניתי באמצעות מייל אבל לוקח להם המון זמן לענות וביתניים הימים עוברים.
באחד המיילים הנציגה אמרה שיש להם לחץ ואם יהיה לה זמן היא תחזור אליי אחרת בזמנה החופשי. הסברתי לה שזה חשוב כי אם יגיע זמן של 21 יום לתאריך הטיסה הקנס שלי יגדל אבל ברור מה ההמשך - התעלמות.
חיפשתי ברשת אבל כל הנושא ממש לא ברור.
לא מובן אם אני זכאי לבטל את הטיסה והמלון ללא קנס, אין באף במקום הסבר ברור לגבי הנושא.
לפי האתר של המטה לבטחון לאומי קיימת אזהרת מסע של משרד החוץ לספרד.
בנוסף ראיתי שחברת התעופה איתה אני אמור לטוס (וולינג אירליינס) ביטלה את הטיסות שלה מישראל אבל חברת דיזנהויז עדיין מתעקשים שאם אני מבטל אצטרך לשלם קנס.
אשמח לתשובה פשוטה ללא ציטוט של מושגים משפטיים כדי שיהיה מובן. | |
|
|
|
|
|
| 15/3/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
re:re:טיסה לוחו״ל | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/03/2020 | | שעה: | 13:29:49 |
| שלום רב גולן,
לאור הנחיות משרד הבריאות כפי שתוכלו לקרוא בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/faq-corona/
(ראה תחת הכותרת "שאלות ותשובות... מהן המלצות לנוסעים לחו"ל")
נקבע בין היתר כי:
"על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית מצרים או איטליה. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי..."
יצוין, כי עמדת המועצה לצרכנות הינה שבמקרים מסוימים ניתן לטעון טענת "סיכול" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
והיות שבהנחיות משרד הבריאות צוין כי יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הנחיות כאמור, והיה ובית העסק לא מציג בפניכם חלופות באפשרותכם לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:26 |
גולן |
re:re:טיסה לוחו״ל | | מחבר: | גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:26:25 |
| תודה,
ראיתי שרשמתם משהו לגבי ספירת הימים עד לביטול החל מיום קבלת טופס גילוי נאות.
רוצה לציין שלא קיבלתי שום טופס גילוי נאות מהם.
האם זה אומר שלמרות שעבר מעל חודש אני עדיין יכול לדרוש ביטול ? | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:26 |
גולן |
re:re:re:טיסה לוחו״ל | | מחבר: | גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:26:51 |
| תודה,
ראיתי שרשמתם משהו לגבי ספירת הימים עד לביטול החל מיום קבלת טופס גילוי נאות.
רוצה לציין שלא קיבלתי שום טופס גילוי נאות מהם.
האם זה אומר שלמרות שעבר מעל חודש אני עדיין יכול לדרוש ביטול ? | |
|
|
|
| 16/3/2020 11:38 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:טיסה לוחו״ל | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 11:38:36 |
| שלום רב גולן,
עקרונית, במכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות.
על מנת לבדוק אם אתה עומד בתנאים הקבועים (הודעת ביטול שתעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות(בין אם נמסר לך טופס גילוי נאות או לאו) אנא ציין את המועד לביצוע העסקה(תאריך)? תאריך הודעת הביטול? מועד קבלת השירות(תאריך)?
| |
|
|
|
| 16/3/2020 13:57 |
גולן |
re:re:re:טיסה לוחו״ל | | מחבר: | גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 13:57:33 |
| ההזמנה בוצעה בסביבות ה-16 לדצמבר 2019.
אני לא ממש יודע מתי ההזמנה בוצעה כי מהרגע שאישרתי לה את ההזמנה בתאריך הנ"ל היא אמרה שלוקח מספר ימים עד שהמלון מאשר את ההזמנה.
היא לא עדכנה אותי אלא רק לאחר שפניתי אליה כעבור מספר ימים אמרה שההזמנה אכן אושרה באותו יום.
אני לא קיבלתי ממנה שום מסמך או אישור כך שאיני יודע באיזה תאריך ההזמנה אושרה.
אמרתי לה שלא קיבלתי ממנה שום אישור הזמנה ולא טופס גילוי נאות והתשובה שלה הייתה ששוחחנו בטלפון וזה מספיק מבחינתה.
השיחות שלי איתה בטלפון היו לגבי מחירים ויעדים, לא אישרתי לה כלום טלפונית ולא קיבלתי ממנה שום אישור טלפוני. הכל באמצעות מיילים (כולל השבוע האחרון)
אז ככה:
הזמנה בוצעה בסביבות ה-16 לדצמבר 2019
הטיסה בתאריך ה- 12 לאפריל 2020
מבחינת החברה יש לי עד ה-18 לחודש הזה (מחרתיים) לבטל את ההזמנה אבל היא עומדת על העובדה שאני חייב בקנס של 50 ארו לבנאדם (אנחנו זוג)
לפי מה שראיתי חברת התעופה איתה אני אמור לטוס ביטלה את כל הטיסות אל הארץ ומהארץ.
ספרד בהסגר
עפ"י האתר של המטה לבטחון פנים יש אזהרת מסע של משרד החוץ אל ספרד.
לא הציעו לי כל חלופה.
אני לא מבין למה הם מתעקשים לעשות חיים קשים. | |
|
|
|
|
|
| 16/3/2020 19:39 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:טיסה לוחו״ל | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/03/2020 | | שעה: | 19:39:11 |
| שלום רב גולן,
היות שאינך עומד בתנאי של הודעת ביטול מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות, הרי שבאפשרותך לפנות אל בית העסק לאור המצב, כפי שצוין במענה לעיל.
| |
|
|
|