| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 25/02/2020 |
| שעה: | 14:43:31 |
|
שלום רב,
רכשתי מכשיר iPhone 11 Pro Max SIM FREE בחנות רשמית של אפל סטור בניו-יורק.
המכשיר נרכש בידיעה שחברת איי דיגיטל או לחלופין חברת DSC (ראשון לציון), הם החברות המוסמכות מטעם אפל העולמית לתת שירות לטלפונים שמיוצרים ע"י אפל.
פניתי היום (25.2.2020) לשתי החברות ע"מ לאשר את הנאמר מעלה ולדעת כיצד אני אקבל שירות במידת הצורך (מה שנכון לעכשיו הכל תקין בלי לפתוח עין רעה).
שתי החברות ביקשו את מספר IMEI ומסרתי להם בשביל הבדיקה.
בהתחלה נאמר לי שזאת בדיקה לאשר שהמכשיר באמת של אפל ונרכש מיבואן רשמי מה שזה נכון והוא נרכש מחנות של אפל סטור.
אני אקצר ואומר ששתי החברות טענו שהמכשיר לא נתמך על ידם כי משרד התקשורת אישר לייבא מכשירים מסוימים בתדרים מסוימים וכיוצ'ב.
בשיחה עם משרד התקשורת, קיבלתי תשובה מנציג אחרי שהוא בדק עם אחראית שלו ולציטוט כמעט מדויק: "זאת החלטה של החברה אם לתקן או לא"...
כמו כן אני אציין שאין איסור כלל וכלל לייבא מכשירים ניידים מחו"ל לארץ מטעם משרד התקשור וכאמור אין מניעה שחברות הנ"ל לא יתקנו לי את הטלפון במידת הצורך במסגרת האחריות וכאן עולה הסוגיה האם הם משקרים על הצרכנים וזה מתואם ביניהם שלא לתת שירות למכשירים שלא נרכשו בארץ למרות שהם מחויבים?!
אני רוצה לדעת האם החברות הנ"ל שהוסמכו ע"י אפל העולמות וכך מצוין באתר שלהם, יכולות "לעשות שרירים" ולמנוע ממני לקבל שירות כל עוד הטלפון שלי הוא SIM FREE ונרכש מחנות של אפל סטור רשמית?
אני חושב שמתן תשובה מספקת עם אישור כתוב לכל אחד ואחת שנתקל/ת בבעיה הזאת וזה גם יכול להיות את/ה... שהחברות הנ"ל כן מחויבות לתקן.
תודה רבה מראש
משה |
|
|