| ![]() |
| ביטול ביקור טכנאי גז ופיצוי על אובדן יום עבודה | ||
| מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 03/02/2020 | |
| שעה: | 12:33:45 | |
| שלום רב,
הזמנתי ושילמתי לחברה עבור ביקור ושירות תיקון של טכנאי גז. ביקור הטכנאי תואם ליום ב' ה-3.2 בין השעות 8:00-12:00 (היום) בהתרעה של חצי שעה מראש. מכיוון שאין באפשרותי להגיע ממקום העבודה לבית מגוריי בטווח של חצי שעה, ביטלתי יום עבודה והמתנתי בבית לבואו של הטכנאי. בשעה 10:00 הבוקר (מועד ביקור הטכנאי) התקשרה נציגת החברה על מנת לעדכן על ביטול הביקור מכיוון שנעשתה טעות ב"קוד" שהוזן עבור השירות (הזמינה טכנאי לכיריים חשמליים במקום כיריים גז). יש לציין כי בשיחת הטלפון הראשונית הובהר כי מדובר בכיריים גז ואף עשיתי בירור על חלק ספציפי המיועד לכירת הגז התקולה. כמו כן, מדובר בטעות שניה של אותה הנציגה שהזמינה קודם שירותי הדרכה עבור מוצר במקום שירות תיקון של טכנאי גז. הנציגה הציעה מועד חלופי לביקור טכנאי גז, גם הוא בשעות הבוקר. סירבתי מכיוון שהדבר דורש ביטול יום עבודה נוסף/אובדן שעות עבודה יקר. משהציעה 10% הנחה על עלות הרכיב (מדובר בסכום של 20 ש"ח פיצוי), טענתי כי פיצוי זה אינו עולה בקנה אחד עם הנזק שנעשה לי. בחוק הגנת הצרכן מצאתי רק את הסעיף הבא בעניין ביטול ביקור טכנאי: (תיקון מס' 55) תשע"ח-2018 (3) נותן השירות רשאי להודיע לצרכן, לא יאוחר משעה 20:00 בערב שקדם למועד הביקור שתואם, על דחיית הביקור, ולתאם עמו מועד ושעה חדשים לביקור, ובלבד שאין בדחיה כאמור כדי לדחות את מתן השירות מעבר לפרק הזמן שנקבע לכך לפי דין. כמובן שאין בחוק זה כל התייחסות לטעויות שעושים נותני השירות ועולים לי, הצרכן, ביוקר. שאלתי היא מהם זכויותיי במקרה זה? האם עליי לשלם על הטעות שלהם ביום עבודה נוסף ובאובדן שעות עבודה יקרות מאוד? מהו הפיצוי המגיע לי במקרה זה? תודה רבה מראש, רעות | ||
| 3/2/2020 12:33 | רעות |
ביטול ביקור טכנאי גז ופיצוי על אובדן יום עבודה |
| 4/2/2020 15:42 | המועצה לצרכנות |
re:ביטול ביקור טכנאי גז ופיצוי על אובדן יום עבודה |