| ![]() |
| טיפולי הסרת שיער בלייזר ברשת פרופורציה למבוטחי מכבי שלי - שינוי משמעותי בהסכם אליו נכנסנו | ||
| מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 29/01/2020 | |
| שעה: | 13:33:17 | |
| אמנם אני פונה לגבי המקרה פרטי שלי אולם אני יודעת בוודאות שהרבה חברי מכבי שלי "קפצו" על ההצעה האטרקטיבית ונמצאים באותה סיטואציה, אם הם מודעים לכך או לא.
בחודש יולי 2019 הבנתי כי קיימת זכאות במסגרת מכבי שלי, לטיפולי הסרת שיער בלייזר במכוני פרופורציה. בתנאי ההטבה דובר על "השתתפות של 50% עבור טיפולי הסרת שיער, עד תקרה של 2,036 שח המתחדשת אחת לכל 3 שנים צפות". בררתי עבור בתי. פגשנו יועצת אשר המליצה על הוספת איזורים נוספים בשל העלות הנמוכה מאוד והכדאית, והחלטנו על טיפולים באיזורים מסוימים אשר הסתכמו ב 273 ש"ח לטיפול. הוסבר כי הטיפולים מתבצעים כל 3 חודשים. סה"כ 12 טיפולים ב 3 שנים. הנחתי שצטרך להוסיף כמה מאות שלקים להשלמת הסדרה בהקדם האפשרי, או לחכות מעט לידשו ההטבה (בתופ 3 שנים). להפתעתי, אחרי כחצי שנה ו-2 טיפולים בלבד, יצא עדכון כי הטבה תופסק בכל קופות החולים ב-31.12.2020, וההסכם המקורי בין מכבי לפרופוקציה לא תקף. נדרשתי לקבל החלטה מהירה מאוד להצטרף להסכם החדש ,בכדי לנצל את הזכאות לבחור להתחייב לסדרה של מינימום 10 טיפולים. לתדהמתי, המחירים עלו בין 45%-63%. 429 ש"ח במקום 273 ש"ח לאותם איזורים. ויותר מזה - כ 4.5 טיפולים בלבד במסגרת תקרת מחיר ההטבה ל3 שנים. להשלמת הסדרה יהיה עלי לשלם מחיר גבוה בהרבה מזה אשר בגינו נכנסנו להסכם מלכתחילה. נאמר לי שעלות חבילה של 10 טיפולים נוספים לאותם איזורים בגוף תעלה כ 6900 ש"ח, במקום קרוב ל 9000 ש"ח המחיר המלא (אם זכור לי נכון). להבנתי, אם אני לא יכולה לעמוד בהוצאה הגדולה משמעותית, ונאלצת להפסיק לבתי את סדרת הטיפולים, אז התשלומים אשר העברתי על שני הטיפולים אשר כבר בוצעו בעצם ירדו לטמיון, כיוון שבהגדרה נדרשת סדרת טיפולים לקבלת תוצאה ומה שנעשה עד עכשיו לא השפיע כהוא זה אם הטיפול יפסק. פניתי לפרופורציה ולמכבי בנסיון להבין למה כזה דבר קורה? למה מציעים הצעה אטרקטיבית מבלי לבחון את ההתכנות שלה מראש, מצרפים חברי מכבי רבים למסלול של הטבה ומשנים אותה אחרי מספר חדשים בלבד? ואם יש אילוצים- למה לא לכבד הסכם עם החברים? הייתי מבינה אם לא היו מצרפים להסכם שנמצא כלא כדאי לקופות החולים/למשרד הבריאות חברים חדשים, או אם לחליפין היו מציעים הסכם אחר למצטרפים חדשים, אבל איך יתכן לשנות את תנאי ההסכם למי שכבר התחיל וכל-כך בסמוך לתחילתו? רוצה לבקש מהמעורבים לכבד את ההסכם אליו נכנסתי בגלל הטבה שהוצעה לי ע"י של מכבי שירותי בריאות, ולאפשר לי ולמי שהתחיל את הסדרה לסיים אותה בתנאים עליהם נחתם ההסכם. או לחליפין לתת לי החזר על התשלום שהעברתי בגין טיפולים שנעשו עד כה, כיוון שאין לי יכולת לעמוד בהוצאה הנדרשת להשלמת הסדרה, אשר תביא לתוצאה ההמבוקשת של הסרת השיער בצמיתות, והטיפולים שנעשו עד כה לא אפקטיביים לבדם ואל הביאו לתוצאה לשמה נכנסנו להסכם מלכתחילה. האם יש דרך לחייב אותם לאפשר לי להמשיך את הסדרה בתנאים בהם נכנסתי? או לפצות אותי על שני הטיפולים אשר נעשו במקרה שאני נאלצת להפסיק את הטיפולים? תודה, | ||
| 29/1/2020 13:33 | ורד |
טיפולי הסרת שיער בלייזר ברשת פרופורציה למבוטחי מכבי שלי - שינוי משמעותי בהסכם אליו נכנסנו |
| 30/1/2020 15:54 | המועצה לצרכנות |
re:טיפולי הסרת שיער בלייזר ברשת פרופורציה למבוטחי מכבי שלי - שינוי משמעותי בהסכם אליו נכנסנו |