חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

תשלום דמי ביטול על טיול מאורגן שבוטל בסופו של דבר ע"י סוכנות הנסיעות
מחבר:יוסי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:27/01/2020
שעה:12:21:08

בתאריך 29.12.19 נרשמנו אני ובת זוגתי לטיול מאורגן בסין דרך אשת טורס. התשלום מבוצע ב 5 תשלומים בכ.אשראי לחברת "היי ביז" - קופון. הטיול תוכנן לצאת ב25.1.20. בתאריך 21.1.20 חליתי בקוצר נשימה וחירורים בראות ובהמלצת הרופא בכתב אסר עלי לטוס בשבוע הקרוב. פניתי עם אישור הרופא לאשת טורס בבקשה לבטל לי את ההשתתפות בטיול כשברקע כבר דובר על הנגיף קורונה המתפשט בסין. אשת טורס הודיע לי במייל חוזר שדמי הביטול יהיו מלוא סכום עלות הטיול בשל הקרבה למועד היציאה לטיול. הבהרתי לאשת טורס במייל חוזר שאינני מוכן לקחת סיכון על הבריאות שלי כשברקע יש וירוס קטלני בסין בנוסף על מצבי הבריאותי. במקביל היינו בקשר עם המדריכה מטעם אשת טורס שהודיעה בצורה חד משמעית שהטיול יוצא בכל מקרה בתאריך המתוכנן ללא התחשבות במצב התפשטות הוירוס בסין. אני חששתי מאד לצאת לטיול עם סיכון הדבקות גבוה בנגיף חדש כשמצבי הרפואי לא טוב , ימים ספורים לפני הנסיעה המתוכננת. פניתי לחברת הביטוח פספורט קארד - שם עשינו את הביטוח נסיעות לחו"ל,הכולל החזר עלות הטיול מלון וטיסות בגין מצב רפואי, והגשתי את האישור הרפואי ואת התכתובת והאישור על ביטול השתתפותי בטיול. עדיין לא קיבלתי תשובה עניינית- בהמתנה.
בינתיים בעקבות התפשטות הוירוס בסין החליטה חברת הנסיעות אשת טורס ביום שישי בצהריים ב 24.1.20 יום לפני הטיסה, שהם מבטלים את הטיול. ברור שאם חברת הביטוח תשלם לי את מלוא עלות הטיול לי ולבת זוגתי השאלה תתייתר - אך אם חברת הביטוח לא תשלם? או תשלם חלקית? האם אני צריך לשלם לאשת טורס דמי ביטול על טיול שבוטל בסופו של דבר על ידם מאותה סיבה - החשש לבריאות הנוסעים מהוירוס? כשהביטול שלי היה מסיבה של חשש להדבקות בנגיף על רקע מצבי הבריאותי המיוחד- 3 ימים לפני שהם הגיעו למסקנה המתבקשת?
האם אני יכול בינתיים לעצור את שאר התשלומים 4 במספר שממשיכים לרדת לטובת "היי ביז" ? ואם כן איך עושים זאת?
בברכה,
יוסי כהן
27/1/2020 12:21 יוסי כהן תשלום דמי ביטול על טיול מאורגן שבוטל בסופו של דבר ע"י סוכנות הנסיעות
28/1/2020 17:29 המועצה לצרכנות    re:תשלום דמי ביטול על טיול מאורגן שבוטל בסופו של דבר ע''י סוכנות הנסיעות
29/1/2020 09:49 שמעון       re:re:תשלום דמי ביטול על טיול מאורגן שבוטל בסופו של דבר ע''י סוכנות הנסיעות
29/1/2020 10:17 המועצה לצרכנות          re:re:תשלום דמי ביטול על טיול מאורגן שבוטל בסופו של דבר ע''י סוכנות הנסיעות