| מחבר: | דוד גולדמן (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 20/01/2020 |
| שעה: | 18:10:55 |
|
ביום ה-13/1/2020 רכשתי טאבלת עבור חולה המאושפז במחלקה לבריאות הנפש שנצרך לו לתעסוקה מבחינה נפשית. אנחנו מקפידים על סינון קפדני של תכני אינטרנט, ולכן רכשתי אותו מחברת "הדרן" ברחוב כנפי נשרים בירושלים המוכרים מכשירים עם סינון כפי הדרישות שלי, והדגשתי שאני צריך שהסינון יאפשר צפייה בשידורים ישרים של משחקי ספורט, כי זהו עיקר תחום ענינו של המאושפז, והבטיחו שאכן כך יהיה. רכשתי את המכשיר בשיחה טלפונית ביום ה12/1 וביום ה13/1 אספתי אותו בחנות של החברה. מיד למחרת ב-14/1 התברר שאין אפשרות לצפייה ישירה, ודיווחתי לחברה, ודרשתי בשיחה טלפונית לבטל את העסקה, ואמרו שאי אפשר לבטל כי כבר נעשה בו שימוש, ושהתמיכה הטכנית שלהם יפתרו את הבעיה. אחרי יום שלם שניסו תחילה להבין מה הבעיה ולאחר מכן ניסיונות שלהם לפתור את הבעיה מרחוק, שלא צלחו, כתבתי ביום ה 15/1 בהודעת וואטסאפ לשירות הלקוחות שלהם שאני מודיע על ביטול העסקה. בינתיים הם לא התייחסו לדרישה לביטול העסקה, ורק ביקשו שאשלח להם את המכשיר כדי שיהיה פיזית אצלם, וינסו כך לפתור את הבעיה, ושלחתי להם ביום ה16/1, ועד עכשיו, ביום ה-20/1, לא הודיעו לי שפתרו את הבעיה. וכבר ב-15/1 קניתי מכשיר ממקום אחר עם סוג סינון יותר מקל שמאפשר צפייה ישירה והבאתי למאושפז ואין לי צורך במכשיר של הדרן.
השאלות שלי הן: 1 האם זה נקרא רכישה במכר מרחוק שאפשר לבטל את העסקה למרות השימוש שנעשה בו, הואיל וקניתי דרך הטלפון, או שלא נחשב כן הואיל ואספתי את המכשיר בחברה עצמה?
2. גם אם זה לא נחשב מכר מרחוק, האם זה לא נחשב חוסר התאמה מובהק ואי עמידה בהבטחה ללקוח שאחרי 5 ימים עדיין המכשיר אינו יכול לשמש למה שהבטיחו, שבגין כך אני זכאי לטבל את העסקה בכל מקרה?
בתודה מראש
דוד גודלמן |
|
|