חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

נפילה בסופר ונזק כתוצאה מכך
מחבר:שרית (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:01/01/2020
שעה:11:40:21

שלום,ראשית אני מקווה שזה המקום הנכון לפנייתי, אם אחרת אשמח שתעדכנו אותי בכך. להלן המקרה: בתאריך הנ"ל ערכנו קניות ברשת "אושר עד" בסניף בת הדר. במהלך הקניה, בני בן ה-9 הלך להביא חטיף מאחד המדפים כשהוא לבדו. אני ובעלי המשכנו עם יתר הילדים לערוך את הקניות. לפי סרט המצלמה שתיעדה אותו נראה כי הוא הולך צמוד למקררי ההקפאה, ומשום מה עלה על המעקה הנמוך עשה צעד וחצי ומעד, וכתוצאה מכך חבט את הראש במקרר מכה הגונה למדיי, עד כדי כך, שהמשקפיים שלו שנרכשו חודש אחד קודם המקרה , נשברו... וכאן מתחילה בעצם השאלה שלי.. האם אני יכולה לדרוש מבית העסק תשלום בעד הנזק שנגרם למשקפיים? ללא קשר לנסיבות אלא עצם כך שזה קרה בכותלי בית העסק. אני בהתכתבות כמעט חודש עם הרשת, שמציעה לי כמחווה טובה 400 ש"ח לתיקון המשקפים בעוד העלות הינה 750 ש"ח. בהמשך לדרישתם העברתי להם הצעת מחיר לתיקון מרשת המשקפיים. הם טוענים שהם לא יכולים להפעיל את הביטוח שלהם כי יש להם השתתפות עצמית בגובה 790 ש"ח ולכן חברת הביטוח לא תטפל במקרה זה ותפנה את המקרה חזרה לטיפול הרשת. ועוד טוענים שאני הייתי צריכה להשגיח על בני, עניתי להם שלא ראיתי שלט המורה על כך שאין לאפשר לילדים לשוטט לבד ברחבי הסופר או שיש להביא רצועת ילדים מהבית בייחוד שמדובר בילד כבן 9. בני טוען שהיה מים במקום, ועד אתמול האמנתי לו כשאמר שלא טיפס על המעקה(הילד לא נוטה לשקר ולכן האמנתי לו) אתמול שראיתי את סרט הצילום, נוכחתי לדעת שהרשת אכן צדקה באומרה לי שהוא טיפס על מעקה.ולא שהוא החליק על מים. ובסרט צילום(שאגב אין לי אותו, הם מסרבים להעביר לי אותו, אלא רק ציפיתי בו בסניף עצמו) הם הראו לי בעצם רק את השניות שהוא צועד ועולה פתאום. ככה שקשה לראות אם אכן היה מים ברצפה או לא שבגללם הוא נאלץ "לעקוף" את השלולית ובחר דווקא לעלות על המעקה. האם שווה להתעקש איתם? או לקבל את המחווה הטובה שלהם? מה החוק אומר? יש משקל לנסיבות? תודה רבה לכם.
1/1/2020 11:40 שרית נפילה בסופר ונזק כתוצאה מכך
2/1/2020 13:04 המועצה לצרכנות    re:נפילה בסופר ונזק כתוצאה מכך