| מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 29/12/2019 |
| שעה: | 12:23:31 |
|
שלום רב, ביצעתי הזמנה לרכישת ביגוד והנעלה מאתר אינטרנט ישראלי. תחילה, האתר הציע לי להירשם לניוזלטר, על מנת לקבל הטבה של 10% לרכישה הראשונה באתר. נרשמתי, קיבלתי במייל את קוד ההטבה. כשהזנתי את קוד ההטבה, נאמר לי כי ״הקוד אינו תקין״.
פניתי לנציגת השירות דרך הצ׳אט באתר עצמו, שם נאמר לי כי ניתן לממש את ההטבה החל מה2.2, לאחר התכתבות בנושא - בה טענתי כי מועד זה לא צוין בשום מקום כתנאי (לא בחלונית שהציעה לי להירשם לניוזלטר, ולא בתקנון האתר) - נמסר לי קוד קופון אחר. כשהזנתי אותו, גם כן לא היה בתוקף. פניתי בשנית לנציגה, ונאמר לי כי ״עליי להיות לקוחה רשומה של האתר״.
אולם, במקומות מסוימים באתר אכן מצוין כתנאי סף לאפשרויות מסוימות להיות לקוח רשום (כמו למשל, לשם צפייה בהיסטוריית ההזמנות) - אולם בשום מקום לא צוין כי עליי להיות לקוחה רשומה כדי לממש הטבה.
לאחר משא ומתן נוסף, אושר קוד ההטבה שלי.
ביצעתי את ההזמנה, ובחרתי באפשרות של משלוח ללוקרים, עד 3 ימי עסקים. לאחר ביצוע ההזמנה, סברתי בדעתי כי היות והאתר מציע משלוח עד הבית ביום למחרת ההזמנה, שמוטב שאשנה את שיטת המשלוח. מבדיקה באתר, בלשונית ״שאלות ותשובות״ נכתב מפורשות כי: ״במידה ואתם רוצים לשנות את שיטת המשלוח יש ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלנו תוך שעה מרגע סיום ההזמנה ובשעות הפעילות. שירות הלקוחות שלנו זמין בימים א׳-ה׳ בין השעות 9:00-22:00 ביום שישי בין השעות 9:00-12:30 ובמוצ״שבין השעות 19:00-22:00 בצ׳ט ישיר באתר או בטלפון xxxx. במידה ואתם מבצעים רכישה לאחר שעות הפעילות במוקד, ואתם מעוניינים לבטל או לבצע כל שינוי בהזמנה ניתן לפנות לשירות הלקוחות עד כשעה לאחר הרכישה במייל שכתובתו xxxx, והמייל יענה בשעות פעילות המוקד.
כמו כן, לפי התקנון - בפרק העוסק באספקת והובלת מוצרים, מצוין באחד הסעיפים כי: שינוי אופן השילוח לאחר ביצוע הזמנה יתאפשר באמצעות שיחת טלפון לשירות הלקוחות וזאת בתוך שעה ממועד סיום ההזמנה, ובשעות הפעילות של שירות הלקוחות.
פניתי לנציגת השירות באתר, דרך הצ׳ט, וזו טענה כי ״לא ניתן לבצע כל שינוי בשיטת המשלוח לאחר השלמת ההזמנה״.
שלחתי מייל, לכתובת המצויינת - ושם, נאמר לי בשנית על ידי נציגה אחרת כי אין שום אפשרות לשינוי שיטת המשלוח.
התקשרתי למוקד שירות הלקוחות של האתר, ושם נציגה שלישית ציינה בפניי כי לא אוכל לשנות את שיטת המשלוח - והציעה לי לבטל את ההזמנה, ולהזמינה מחדש. ציינתי בפניה שהזמנתי פריטים אחרונים מסוגם באתר, וחששי הוא שביטול ההזמנה (שלטענתה אורך בסביבות 4-5 שעות) יגרור את אובדן ההזדמנות שלי לרכוש את אלו.
בהתכתבות ארוכה במייל עם נציגת השירות, בה ציינתי בפניה את חובתם כעסק לפי חוק הגנת הצרכן, בסעיפים 2 ו3 לספק שקיפות מידע מלאה לצרכן ולהימנע מכל דבר העשוי להטעות בעניין מהותי את הצרכן בהקשר העסקה, וכן בציטוט תקנון האתר.
אם כך, חרף מילותיו המפורשות של תקנון האתר - ושל חלק ״שאלות תשובות״ לפיהם ניתן לערוך שינוי בשיטת המשלוח עד כשעה ממועד ביצוע ההזמנה, שלושת נציגות השירות מאלצות אותי להישאר במצב הנתון מבלי יכולת להפעיל את הסעיף בתקנון.
יצויין, כי שלושת הפניות שלי לנציגות (בצ׳ט, במייל ובטלפון) בוצעו בטרם חלפה שעה ממועד ביצוע ההזמנה.
הייתי רוצה לדעת האם יש משהו שביכולתי לעשות, בהנחה שאינני מעוניינת כעת לבטל את ההזמנה - לאור חשיבות אספקתה עבורי עוד השבוע.
בתודה מראש, |
|
|