| ![]() |
| ניצול סבלנות הצרכן? | ||
| מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 12/12/2019 | |
| שעה: | 17:58:01 | |
| היי, לפני חודש ושבוע הזמנתי משלוח של מוצרים לבית מחנות כלשהי בישראל.
שילמתי על משלוח עד הבית, לאחר שבוע הגיע המוצרים למרות שנאמר שהמשלוח יקח יומיים. המוצרים כולם הגיעו שבורים ואלה שלא נשברו הגיעו עם שריטות שקילפו את הצבע של המוצר (המוצר צבוע בצבע שחור ויש עליו שריטות בצבע לבן). מיד עם הגעת המוצרים יצרתי קשר עם החנות וסיפרתי על המקרה ושלחתי להם תמונות כפי שביקשו. נאמר לי שיבדקו מה אפשר לעשות ושזה חמור מאוד שככה הגיעו. שאלו אותי אם אני רוצה שיחזירו לי את הכסף ואמרתי שאני רוצה את המוצרים שהזמנתי ולא את הכסף. נאמר לי לנסות לנקות את מה שהגיע עם שריטות וכך עשיתי אך ללא הצלחה וגם את זה ציינתי בפניהם. מאז כל כמה ימים שלחתי הודעה כדי לנסות לברר מה קורה עם המוצרים ואף פעם לא הייתה תשובה וודאית וכל פעם נאמר לי "מחר יוצא משלוח חדש, אל תדאגי" דבר שלא קרה. לאחר שלושה שבועות מרגע הרכישה, התקשרו אליי מהחנות ואמרו לי שהם חייבים להחזיר לי את הכסף בגלל חוק שקיים במדינה ושהם גם ידאגו לי למשלוח חדש ללא עלות כי עבר יותר מדי זמן. מאז עברו שבועיים והכסף לא הוחזר וגם לא יצא שום משלוח למרות שניסיתי ליצור איתם קשר מעל 10 פעמים. אתמול (לאחר חודש ושבוע), יצרתי איתם שוב קשר ושאלתי למה עדיין לא הועבר אליי הכסף (בגלל החוק שאמרו לי). לאחר מכן החזירו לי את הכסף, ללא המשלוח כי אמרו "אנחנו הוצאנו משלוח עם מוצרים תקינים וזו לא אחריות שלנו שהגיע אלייך שבור ולכן אנחנו לא מחזירים את הכסף על המשלוח", לאחר מכן אמרו לי גם "מי יכול לדעת? אולי את שברת את המוצרים בכוונה כדי לקבל את הכסף?" (שמה הטעם אם הזמנתי מוצרים כדי שיהיו לי בבית?, הרי בשום שלב לא ביקשתי את הכסף חזרה אלא רק את המוצרים. אז איך הם מאשימים אותי בדבר כזה?) לאחר מכן גם נאמר לי לאחר ששאלתי למה לא קיבלתי את הכסף על המשלוח: "מה ז''א? אם את שוטפת את המוצרים שלא נשברו ורק נשרטו, הרווחת מוצרים בחינם אז איך את יכולה לבקש משלוח בחינם? זה לא קצת חוצפה מצידך?" שבפועל שום מוצר לא שמיש.(למרות שניסיתי לשטוף את המוצרים והם יודעים שהשטיפה לא עזרה!) מיותר לציין שלאורך כל הדרך הייתי סבלנית ולא לחצתי כי ידעתי שזה לא אשמתם וזו טעות אנוש. לסיכום: אחרי חודש ושבוע שאני רודפת אחריהם שרק ישלחו לי את המשלוח ולא יחזירו לי אפילו את הכסף, למרות שעבר הרבה זמן והמשלוח היה אמור להגיע תוך יומיים, פתאום הם החליטו שאולי אני אשמה? שאלות: 1.מה אני יכולה לעשות בנדון? 2.איזה חוקים החנות הפרה? (אשמח לדעת כי לא מצאתי בגוגל את המקרה שלי.) תודה רבה לעוזרים! | ||
| 12/12/2019 17:58 | חן |
ניצול סבלנות הצרכן? |
| 15/12/2019 09:54 | המועצה לצרכנות |
re:ניצול סבלנות הצרכן? |