| ![]() |
| ארון בהתאמה אישית שסופק במידות חורגות | ||
| מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 08/12/2019 | |
| שעה: | 23:38:23 | |
| שלום,
לפני כחודשיים הזמנו בחנות מוכרת, באופן פרונטלי, ארון בגדים לחדר השינה בהתאמה אישית. במעמד ההזמנה העלנו שאנו מעוניינים שהארון יהיה במרחק של 2.90 מ' מהקיר (בשביל מרווח של מס' ס"מ מהמתג שצמוד לכניסה). המידה מתוארת בהזמנה. לאחר ההרכבה, ראינו שהארון מונח על המתג - ממש חופף לחלק הנע ומונח על הפלסטיק העוטף. במדידה שלנו ראינו שהמרחק של הארון מהקיר הוא כ-2.96 מ'. היה אצלנו נציג של החברה, שטען שהארון במידות (הארון עצמו "נטו" הוא כ-2.91 מ') והתעלם מהסגירות בצדדים שמוסיפות לו את המידה העודפת. הוא הציע לנו הורדה של 7 מ"מ מצד אחד ועוד ס"מ מהצד השני, על חשבון הסגירות, מה שלא היה מביא את הארון למידה שהזמנו ומשאיר אותו צמוד למתג. בשיחה שלו מול נציג המכירות הנציג אכן הודה שהמודד לקח מידה של 2.95 מ', אבל עדיין הנציג נצמד לכך שאין שום טעות. הוא גם הציע להוריד תא שלם מהארון "ללא עלות נוספת מצידנו".. בשיחת המשך מול בכיר יותר, הוא טען מול השרטוטים שאפשר להוריד לגמרי את כל הסגירות (4 ס"מ בצד אחד ו-1 ס"מ בצד השני) בשביל להתכנס למידה. זה נשמע לנו לא סביר, שכן בצד של הסגירה הגדולה יותר יש תבליטים בקיר, שהסגירה נועדה להיצמד אליהם, וכן יש מראה בדלת שנפתחת ואין ספק שהיא לא תיפתח בזווית הגיונית לאחר התיקון. בנוסף, זה משפיע על החזות של הארון. בסופו של דבר הם תכננו את המידות לפי 2.95 מ' והארון אכן נראה מתאים למידות אלה. אנחנו לא רוצים "להתפשר" על מה שאנחנו מקבלים בגלל טעות של החברה. אנחנו לא מקבלים את הפתרונות של החברה, שבעיקר מיועדות בשביל "לנפנף" אותנו ולחסוך לעצמם. שילמנו מחיר יקר בשביל ארון "בהתאמה אישית" מחברה שמשווקת את עצמה כחברה רצינית וגובה מחיר בהתאם. השאלה שלי היא מה האפשרויות שלי? הבנתי שניתן להתלונן דרככם ואכן התחלתי את התהליך. האם מותר לי לדרוש מהם שיפרקו את הארון? האם יש לי עילה מספקת לטעון שהארון לא סופק לפי חוזה ההזמנה? האם אפשר לבטל את העסקה? האם אפשר לדרוש תיקון ע"פ ההזמנה שהוזמנה (זאת העדיפות שלנו, מן הסתם) ואם כן, היכן נכנסת ההתחייבות שלהם לספק לי מוצר שהזמנתי בפרק זמן שנקבע בחוזה (ושעבר מאז) ושמתעכב בשל טעויות וחוסר לקיחת אחריות של החברה? כרגע אנחנו במצב ביניים שבו אנחנו לא רוצים להשתמש בארון מצד אחד (בתקווה שאולי המצב עוד יתוקן בפרק זמן סביר) אבל תקועים עם ארגזים של בגדים מצד שני (עברנו לדירה ראשונה שלנו), בלי שום ידיעה לגבי לאן זה יכול להתפתח. תודה רבה | ||
| 8/12/2019 23:38 | רז |
ארון בהתאמה אישית שסופק במידות חורגות |
| 9/12/2019 14:57 | המועצה לצרכנות |
re:ארון בהתאמה אישית שסופק במידות חורגות |