| מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 30/11/2019 |
| שעה: | 16:04:27 |
|
שלום,
הזמנתי מנגר (בהתאמה אישית) ארון בגדים, 2 שידות מגרות וארונית לנעלים לחדר ארונות. סך העסקה הסתכמה ב- 13,500 ₪ כולל הובלה והרכבה. הגיע מעצב מטעם הנגר אלי הביתה, ראה את החדר, לקח מידות והכין לי מפרט פנימי והדמיה לעיצוב חיצוני. העיצוב שהכין לא היה לטעמי ולכן שלחתי לו במייל נתוני עיצוב גולמיים (מידות וחומרים) של הארון והשידות שציירתי בתוכנת אקסל וביקשתי שישלח לי הדמיה. המעצב התעקש שאין לו תוכנה של ארונות, הוא מכין הדמיה לפי תוכנה של מטבחים וזה לוקח המון זמן וזה גם לא נחוץ כי הם יודעים להכין ארון בגדים ושידות והוא יכין לפי האקסל ששלחתי. דיברתי שוב עם הנגר, להבין האם הם גם עושים ארונות ולא רק מטבחים שכן זה לא הגיוני שאין להם את התוכנה המתאימה להדמיה. הנגר הבטיח לי שאין לי מה לדאוג, הוא נגריה ועושה את כל עבודות הנגרות גם של ארונות. כל ניסיונותיי לקבל הדמיה לא צלחו.
ביום ההרכבה, התחילו להרכיב את שידות המגרות וארונית נעלים וכבר בהתחלה ראיתי שהעיצוב הוא הפלא ופלא של ארון ומגרות מטבח ולא ארון ומגרות בגדים. עצרתי את ההרכבה באמצע לפני שהספיקו להרכיב את הארון. פניתי לנגר והסברתי לו שזה לא מה שביקשתי, מה שהכין זה ארון ומגרות מטבח ולא ארון ומגרות בגדים לחדר (רק המידות נכונות) כמו שהבטיח. הנגר אומר שזה מה שביקשתי למרות שלא קיבלתי שום הדמיה לעיצוב. מבחינתו אין הבדל בין ארון/ מגרות מטבח לארון בגדים. סמכתי על המעצב מטעם הנגר שבתור איש מקצוע הוא יודע לעצב שידת מגרות וארון בגדים וזה לא מה שקיבלתי. כל ניסיונותי להגיע עם הנגר לפיתרון לא צלחו. ניסיתי לדבר עם הנגר על שינוי העיצוב של שידת המגרות והוא פיתאום דורש אלפי שקלים על כל שינוי, ניסיתי להציע שאולי אני יקח רק את הארון בגדים (למרות שטרם הורכב ואני לא יודעת איך הוא יראה בסוף) ורק על זה הוא רוצה 12,000 ₪ (שבהתחלה אמר לי שעולה 6000 ₪). כל פיתרון שאני מנסה להציע עולה הרבה יותר מההצעה המקורית כי הנגר אומר שהמחיר שסגר איתי מלכתחילה תומחר בצורה שגויה על ידו.
בנוסף, המעצב שהיה בדירה לא לקח בחשבון מזדרון צר ולכן כשניסו להעביר את היחידות של הארון לחדר דפקו את הקירות והמשקופים ועשו נזק של כ- 1000 ₪. לאחר שלא הצליחו להעביר חלק מהיחידות, פירקו 2 יחידות גדולות והרכיבו מחדש בתוך החדר, אני לא יודעת אם נזרם נזק לארון כתוצאה מפירוק היחידות והרכבתם מחדש.
שילמתי כבר לנגר מקדמה של 5,000 ₪ ובנוסף הוא רוצה עוד 2500 שח במידה ואני מבטלת את העסקה והוא יבוא לפרק ולקחת את הדברים.
1.האם אני חייבת לשלם לנגר 7,500 ₪ על ביטול העסקה?
2.האם מדובר בהטעיה כי לא ראיתי שום הדמיה למוצר שרכשתי והסתמכתי על הידע המקצועי של הנגר והמעצב? אני גם לא יודעת אם נגרם נזק לארון כתוצאה מפירוק וההרכבה מחדש..
3.הנגר לא מוכן לשלם על תיקון הנזקים וטוען שזה מתקזז עם ההוצאות שספג בגין ביטול העסקה ואני צריכה להגיד לו תודה שלא תובע אותי על כל סכום העסקה 13,500 ₪ - מה אומר שהחוק?
אודה לעזרתכם.
|
|
|