| ![]() |
| ביטול מנוי חדש כושר מסיבות רפואיות | ||
| מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 25/11/2019 | |
| שעה: | 16:44:08 | |
| שלום רב בתחילת חודש ספטמבר קיבלתי אישור רפואי מרופאה פרטית כי איני כשרה לביצוע פעילות גופנית וכי עליה להימנע מפעילות גופנית.
אדגיש כי כבר מיוני הפסקתי להגיע לחדר הכושר לאור הבעיה הרפואית. פניתי לחדר כושר מיד עם קבלת האישור והם אמרו שהם מטפלים בביטול המנוי, מסתבר כי לא עדכנו את בקשתי לביטול והמשיכו לחייב אותי בכרטיס האשראי עבור דמי המנוי החודשיים. כעת התקשרתי לברר למה ממשיכים לחייב אותי והתברר כי לא מתועדת להם בקשה לביטול המנוי. העברתי להם שוב את האישור הרפואי ומבחינתכם הם אומרים. יש לי חודש הודעה מוקדמת שבו הם ממשיכים לחייב אותי כרגיל + חיוב דמי ביטול בגובה 400 ש"ח. קראתי את פסק דין גיל שמשון והבנתי כי במקרה שבו מסיבה בריאותית אני לא יכולה להתאמן בחדר כושר מדובר בסיכול חוזה שלא באשמתי ואני זכאית לבטל את המנוי ללא דמי ביטול. להבדיל מפסק דין גיל שמשון בחוזה שלי מצויינים דמי הביטול וההודעה המוקדמת, אולם עדיין אני מבינה כי אני זכאית לבטל את המנוי ללא דמי ביטול וללא חודש הודעה מוקדמת. האם אני צודקת ? בנוסף, אמרתי לשירות הלקוחות של חדר הכושר כי אני יכולה להביא גם אישור קודם כי יש לי בעיה רפואית שמנעה ממני כבר מחודש יולי להתאמן. האם אני יכולה לדרוש החזר כספי רטרואקטיבי. לא דרשתי את ביטול המנוי כי הייתי בטוחה שהבעיה תחלוף יותר מהר ואחזור להתאמן כרגיל, בנתיים כבר חמישה חודשים לא התאמנתי, הרופאה מכירה אותי וואת הבעיה מחודש יולי ואני יכולה להביא גם אישור מרופא משפחה כי מחודש יולי לא יכלתי להתאמן ולא הגשתי אישור רפואי כי לא העלתי בדעתי כי הבעיה הרפואית תמשך זמן כה רב. אין לי תיעוד שהעברתי להם בחודש שעבר את האישור הרפואי על כך שאיני יכולה להתאמן כי הסקתי שהם מזינים זאת באופן מיידי . בכל אופן השיחה הטלפונית שלי מתועדת מיום 19.11 אבל לטענתם לפנים משורת הדין יחשיבו את חודש אוקטובר כחודש ההודעה המוקדמת ואת חודש נובמבר כחודש דמי הביטול ולכן יגבו תשלום עד לסוף נובמבר. על פי מה שאני מבינה מהפסיקה, אני אמורה לפחות לקבל זיכוי החל מ19.11 נכון ? מבחינתם הם רוצים לגבות עד סוף נובמבר ... ואומרים לי שזה החוק, אמרתי להם שהפסיקה אומרת אחרת ויש פה סיכול חוזה הם אמרו שהחוק מאפשר להם לגבות חודש הודעה+ דמי ביטול . אם האישור הרפואי "פג תוקף" ביולי - ייתכן שהאחריות היא רק על בעל המנוי? | ||
| 25/11/2019 16:44 | ליטל |
ביטול מנוי חדש כושר מסיבות רפואיות |
| 26/11/2019 11:53 | המועצה לצרכנות |
re:ביטול מנוי חדש כושר מסיבות רפואיות |