| ![]() |
| ריהוט פגום | ||
| מחבר: | חי (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 24/11/2019 | |
| שעה: | 22:05:01 | |
| קניתי מזנון ושני שולחנות מחנות רהיטים, המזנון מגיע בקרטון בשלמותו ורגלי המזנון וידיותיו מגיעות בצד והרכבתן הן הרכבה עצמית.
לאחר שהרכבתי את המזנון גיליתי מספר פגמים במזנון כמו ציר של מגירה עם מנגנון "טריקה שקטה" לקוי, דלת עקומה ועוד. שהתקשרתי לחנות התבקשתי להעביר להם תמונות וסרטונים של הפגמים, לאחר שהעברתי טען בעל החנות שהפגמים הם פגמים לגיטימיים מכיוון שהמוצר לא נמכר במחיר עתק. לאחר דין ודברים שנמשכו כמה ימים הסכים המוכר להגיע לביתי ולתקן את המוצר. לאחר תיקון המוצר על-ידי המוכר, בעודו בביתי, התלוננתי שהתיקון לא העלים שום פגם, והפגמים עדיין קיימים ומפריעים. הוא אמר שזה כל שביכולתו לעשות, וניתן לבוא הכל שעות הפתיחה ולהחליף את המוצר באחד אחר או להחזירו. לאחר כמה ימים הגעתי לחנות עם המזנון ברכב, כמו שהעמיסו לי אותו בעת הקניה, וכשעליתי לחנות לבקש לטפל במוצר, סירב בעל החנות להרים איתי את המוצר לחנות, בטענה שהעובד שלו לא נמצא והוא לא מרים מוצרים, למרות שבעת הקניה כן העמיס אותי את המוצר, וכשדיברתי אתו על אפשרות להחלפת המוצר הוא טען שנשאר רק מזנון אחד מאותו סוג והוא מתצוגה וגם פגום, החזרת המוצר לא הייתה אפשרית מכיוון שלא יכולתי להרים לבד את המזנון ולהביאו לחנות, בעל החנות הציע שאקח מהמזנון בתצוגה מגירה ודלת ואנסה להרכיב בבית ובכך תפתר הבעיה, ובמידה ולא אחזיר את המוצר ואעשה ביטול עסקה. לאחר שבבית החלפתי את הדלת והמגירה התקלה שהייתה בדלת באמת לא הייתה בדלת החדשה, אך הבעיה במגירה לא נפתרה. לאחר ששוחחתי עם המוכר ושוב שלחתי לחנות תמונות וסרטוני של המוצר ופגמיו, הוא אמר שאין לו יותר אופציות להציע לי, וחזר שוב ושוב על הטענה ש"זה מוצר שעולה בסך הכל 1280 ש"ח, אי אפשר לקנות מוצר במחיר כזה ולצפות לאיכות של מוצר ב4000-5000 ש"ח", ואני טענתי שלא התכוונתי בשום רגע לקנות מוצר עודפים או פגום אלא מוצר שלם ותקין, הוא אמר שאם אני מעוניין בביטול זה אפשרי אך הוא יזכה ב900 ש"ח, אמרתי לו שלא הגיוני לדרוש ממני לספוג סכום כ"כ, שהרי מלכתחילה קבלתי מוצר פגום, ואני לא מוכן לזאת, הוא דרש לסיים את השיחה בטענה שהוא מאוד עסוק ושאתקשר מחר באותה שעה. למחרת התקשרתי ובעל החנות לא היה, והבן שלו, המוכר ששהה בחנות, אמר לי להתקשר בשבוע הבא ביום ראשון שאביו, בעל החנות יהיה, שהתקשרתי ביום ראשון שוב הוא דחה אותי ואמר לי להתקשר למחרת, אך דרשתי לשוחח אתו היום אז הוא אמר שאתקשר בעוד חצי שעה, ששוחחתי אתו על הנושא לבסוף ההצעה שלו הייתה שהוא יזכה אותי ב1080 שח, אני אמרתי ששוב לדעתי אני לא צריך לספוג הפסד שכ"כ גדול על כך שקניתי מוצר שמלכתחילה היה פגום, הוא אמר לי שוב להתקשר מחר, או להגיע לחנות ולהגיע אתו להסכם, אך דרשתי בתוקף להמשיך לשוחח אתו ואמרתי לו שאני לא מוכן לנסוע את כל הדרך מהבית לחנות מבלי לדעת מה יעלה בגורל העסקה, ואני רוצה קודם כל לסכם בטלפון ואח"כ להגיע לחנות, הוא ביקש ממני לחכות על הקו, חיכיתי על הקו 10 דקות בזמן שהוא שוחח עם לקוחות בחנות, ולאחר 10 דקות חזר לשיחה ופנה בנימה מזלזלת אם טענות שאני כבר מטריד אותו בנושא ומבזבז לו זמן, ושהמזנון הזה "עולה לו בבריאות", לבסוף הוא אמר תגיע לכאן ואני אזכה אותך ב1080 ש"ח, וכשניסיתי להמשיך לדבר הוא פשוט אמר "אני עסוק, תגיע לכאן ונדבר", וניתק את השיחה. בשיחה נזרקו הערות מאוד לא מכבדות ואף גזעניות. האם באמת המוכר יכול לדרוש 200 שקלים על ביטול העסקה? מה הן זכויותיי במקרה זה? | ||
| 24/11/2019 22:05 | חי |
ריהוט פגום |
| 25/11/2019 17:18 | המועצה לצרכנות |
re:ריהוט פגום |