| מחבר: | עתי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 13/11/2019 |
| שעה: | 23:06:52 |
|
ניסיתי להשתף בהגרלת הגרין קארד דרך חברת 'greencard organization' - עלות ההשתתפות עלתה לי 455 דולר. כאשר נרשמתי דרך החברה שאלתי אם יהיה תשלום נוסף והובהר לי שלא. הכל התבצע דרך הטלפון. הסכמתי והשתתפתי. קראתי באינטרנט על זמני הגרין קארד וההגרלה נסגרת באוקטובר בכל שנה. והתשובות הם במאי כמה חודשים לאחר מכן. אך את זה לא ידעתי. התקשר אליי נציג שדובר עברית (הם יושבים במיאמי) ואמר לי שיש לו בשורות משמחות עליתי לשלב הבא של הגרין קארד ( כלומר מתפרש מכך שעברתי את השלב הבא כלומר נבחרתי לגרין קארד) ועליי לשלם 2900 דולר על מנת להמשיך את התהליך והתשלום הוא מיידי, אחרת זה לא יהיה אפשרי. פה קצת חשדתי ושאלתי האם זה אומר שנבחרתי והוא אמר שכן , שנבחרתי מתוך סך כל האנשים. הבנתי שכנראה הוא דובר אמת. לאחר השיחה נכנסתי לאינטרנט וראיתי שהתשובות לכך רק בחודש מאי ... כלומר לא נבחרתי. וראיתי שיש כמה חברות הונאה לזה... וצריך לבקש מספר מועמד שאוכל לעקוב באתר הרישמי של שגרירות ארצות הברית. לאחר כמה דקות שלחתי מייל לאותו נציג שאני מעוניין לבטל את העסקה כי מדובר בתשלום לשירות וזה עדיין לא אומר שנבחרתי. הוא אמר שיחזור אליי אך חזרה אליי נציגה שדוברת אנגלית ואמרה שאני לא יכול לבטל את העסקה ואין החזר כספי. אמרתי לה שלא שילמתי עבור השירות והוא דחף אותי לשלם עכשיו. אמרתי לה שתפתח את ההקלטות של השיחה והיא אמרה שהיא אינה דוברת עברית. אמרתי לה שאתקשר לעורך דין שלי ואנסה לבטל עסקה דרך חברת האשראי. חברת האשראי סירבה לבקשה שלי. האם הדבר הזה חוקי?
הושקע שם כסף בסך 15,000 שקלים. רק על שירות.
אשמח לתשובתכם ... האם ניתן לבקש את הכסף בחזרה. |
|
|