חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

גרין קארד לארה"ב
מחבר:אולה (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:13/11/2019
שעה:09:36:58

נרשמתי להגרלה של גרין קארד באוקטובר. ב18.10 לראשונה יצרה איתי קשר משהיא דוברת אנגלית ממספר של ארה"ב, היא סיפרה לי איך אני הולכת לזכות בזה. שלחה לי מייל איפה שביקשה לצרף תמונת הדרכון שלי, תמונת פספורט וחשבונית (לבדוק את הכתובת), בנוסף באותה שיחה ביקשה שאני אשלם כבר 1375 ש"ח על השתתפות בהגרלה, שילמתי. כעבור כמעט חודש - אתמול (12.11) התקשרו אלי גם כן ממספר של ארה"ב נציג דובר עברית באותו נושא ומסר לי שעברתי לשלב הבא ועלי להשלים את שאר המסמכים (תעודה על השכלה גבוה, פרטים על התנועות שלי בבנק וקוראות חיים) ובסוף השיחה (בעורך כחצי שעה) אמר שעלי להשלים תשלום נוסף בסך כ-3500 דולר. מרוב התלהבות לא עלתה לי מחשבה לבדוק את הנושא ויצאתי סתומה שהסכמתי לשלם זאת, הכרטיס עבר על הסכום 2340 דולר (לפי המסגרת), שאל האם ברשותי ישנו כרטיס נוסף להשלים. אמרתי שלא. ואז סיימנו את השיחה בזה שאני אברר מול חברת אשראי האם ניתן להגדיל את המסגרת. פה התחלתי לחשוד שמשהו לא תקין מתרחש פה (סוף סוף). חיפשתי באינטרנט מידע לגבי הנושא ועליתי על זה שישנו אתר יחיד שרק שם אפשר להגיש בקשה לגרין קארד וגם זה לא עולה כסף, התשלום היחיד במקרה של הזכייה יש לשלם רק אחרי ראיון בשגרירות של ארה"ב, בנוסף המספר של ID שלי שהם מסרו לי לבדיקת הסטטוס לא היה תקין - הוא מהווה 7 ספרות בלבד, וזה אמור להיות 3 אותיות ו-10 ספרות. אז יצאתי ממש סתומה שלא בדקתי את הנושה מראש והסכמתי לחיוב הזה. הסכום הוא נורא גבוה בשבילי. בבקשה תעזרו לי לבטל את העסקה הרמאית הזאת. מה עלי לעשות??? לאן לפנות? זה הסכום שמשלמים על התמימות או שיש דרך???
13/11/2019 09:36 אולה גרין קארד לארה"ב
14/11/2019 14:47 המועצה לצרכנות    re:גרין קארד לארה''ב