חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול עסקת מיני בר
מחבר:ציון (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:10/11/2019
שעה:16:31:37

שלום רב,
בעקבות התעניינות בעבר התקשרו אליי מחברת אפיקים בעניין הצעה לרכישת מיני בר "כשר" הקרוי "נועם1"
לפני אישור העסקה שאלתי אם לא אהיה מרוצה מהמיני בר האם אוכל לבטל ואמרה לי מנהלת המכירות שאוכל לבטל עד 14 ימים ונאמר לי על ידה שזה גם עפ"י החוק.
סגרנו מחיר לחודש למשך 3 שנים ואישרתי את העסקה.
לאחר חמישה ימים הגיע אליי טכנאי להתקין את המיני בר. לאחר ההתקנה הוא מודיע לי שהסנן הנוכחי במערכת שרכשתי מסנן רק 35% אבנית ויש סננים יותר טובים שמסננים 95% אבל אם אני מעוניין העסקה כבר תקפוץ למחיר של פי 1.6 לחודש למשך 6 שנים.
אני מודיע לטכנאי שאינני מעוניין ואעשה בירור ואם לא יראה לי אבקש לבטל כפי שאמרו לי שניתן ושהוא יבוא יקח זאת חזרה. הטכנאי לא אמר לי שאי אפשר לבטל ורק השיב שהוא לא מבצע איסוף והחתים אותי על העסקה.
החברה בפרסומים שלה טוענת שעפ"י סקר של מכון מסוים המיני בר זכה במקום ה-1 וכו', ביקשתי לראות בדיקות מים והתעלמו מבקשותיי ועשיתי את בירוריי.
אציין בנוסף, שגיליתי לאחר יומיים בחיוב אשראי שגבו ממני סכום גבוה ממה שאישרתי בטל' וחתמתי עליו בפני הטכנאי.
לאחר 3 ימים מהגעת הטכנאי (כאשר יומיים מתוכם חל יום כיפור) ביקשתי לבטל את העסקה ולא אפשרו לי במשך 3 שבועות בטענה שאי אפשר כי המכשיר משומש וזאת על פי החוק להגנת הצרכן, השבתי להם שהם הטעו אותי ושלחתי להם גם את שיחת אישור העסקה שהוקלטה על ידי ורק לאחר דין ודברים הסכימו לבטל אך בטענה שאני צריך לשלם 100 ש"ח ביטול עסקה, עלות סנן כ-300 ש"ח ועלות טכנאי כ -300 ש"ח (או לחילופין לפרק ולהביא להם למשרדי החברה).
זאת ועוד, התברר לי ש"כשרות המכשיר" (קרי מים מסוננים) הינה לימי החול בלבד (לא הראו לי את תעודת ההכשר בשום שלב והגעתי אליה דרך תביעה ייצוגית שהוגשה נגד החברה) ואילו בשבת המים מועברים דרך מעקף ולא מסוננים ולכן אלו מי ברז לכל דבר וזאת נאמר לי גם ע"י נציגת החברה לאחר שעימתתי אותה עם הדברים ולא נאמר לי בשום שלב (אציין שלפי בדיקתי בביתי לא בוצע מעקף וישנה צינורית שיוצאת מברז המים בקיר ומחוברת לסנן ומהסנן למכשיר ולכן יוצא שהמכשיר איננו כשר אצלי).
בטופס שחתמתי בסעיף ביטול העסקה מצויין: תשלום 100 ש"ח ועלות סנן (ולא מצויין מחיר סנן).
לאחר שפניתי לרשות להגנת הצרכן נאמר לי שאינני צריך לשלם על עלות הטכנאי כי לא מופיע בשום מקום ולא נאמר לי בשום שלב וכן אינני נדרש לשלם עלות סנן משום שאלו פרטים מהותיים בעסקה ולא מפורטים ואינם נאמרו לי בשום שלב.
ביקשתי את הדברים בכתב אך נאמר לי לפנות אליכם ומבקש את ייעוצכם האם במצב הנתון נדרש אני לשלם אי אלו עלויות בביטול העסקה.
לתשובתכם אודה,
ציון.
10/11/2019 16:31 ציון ביטול עסקת מיני בר
13/11/2019 13:28 המועצה לצרכנות    re:ביטול עסקת מיני בר