| ![]() |
| חוק טכנאי | ||
| מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 10/11/2019 | |
| שעה: | 12:43:53 | |
| הזמנתי טכנאי כדי להתקין תנור גז חדש מחברת ברימאג', בחברה נתנו לי 2 אפשרויות לזמני הטכנאי. 9-13 עם הודעה מראש של כ30 דקות, או 11-13 ללא הודעה מראש (הבנתי שגם אסור טווח שעות של מעל 2 שעות).
הפלאפון שלי נכבה במהלך הלילה ולכן לא הייתי זמין עד השעה 10, בשעה 12 התקשרתי אל החברה לברר מה קורה והודיעו לי כי הטכנאי ניסה להתקשר בשעה 9, ולאחר כמה דקות הם ניסו להתקשר מהמשרד, אך כיוון שלא הייתי זמין ביטלו לי את הטכנאי. ברור לי שהייתי צריך להיות זמין, אך בשום זמן לא נאמר לי שהגעת הטכנאי תלויה בכך, ומעבר לזאת אפילו הציעו שטכנאי יגיע ללא הודעה מראש מה שמחזק שיצירת קשר אינה תנאי הכרחי. בנוסף לכל, העובדה שהחברה לא ניסתה ליצור איתי קשר חוץ מ2 שיחות בשעה 9 כאשר הזמן המוגדר הוא עד 13 בצהריים נראית לי לא הגיונית בכלל, ומעבר לכך זה ניצול של הכוח שיש להם בתור בעלי התנור וספקי הטכנאי, הרי שאני מחויב להשתמש בטכנאי שלהם (בעלות לא קטנה) כדי לקבל את האחריות, ולכן הם נותנים שירות תת רמה ואפילו לא מתאמצים לשלוח הודעה שהטכנאי בוטל ושעלי לקבוע חדש. אם לא הייתי מתקשר הייתי יכול להמשיך ולהמתין עוד שעות מבלי שיודיעו לי דבר. האם יש לי עילה לפיצוי לפי חוק הטכנאי? האם אי מענה לשיחת טלפון מגנה עליהם, וזאת למרות שלא ציינו זאת כתנאי הכרחי ואף הציעו שירות ללא אישור טלפוני? האם טווח המתנה של 4 שעות עם התראה של חצי שעה חוקי? תודה רבה מראש על העזרה. | ||
| 10/11/2019 12:43 | איתן |
חוק טכנאי |
| 13/11/2019 12:29 | המועצה לצרכנות |
re:חוק טכנאי |