| מחבר: | סטודנט למקצועות הרפואה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 02/11/2019 |
| שעה: | 19:23:41 |
|
שלום לכולם
מילאתי טופס מקוון באינטרנט באתר "קרן מכבי" לבקשת מלגה שמגיעה לי מעצם היותי חבר בקופת חולים מכבי.
בראש הטופס כתוב, באותו גודל וסוג גופן ובאותו צבע כמו של יתר הטופס (כלומר, ללא הדגשה) את המשפט הבא: "
אנא שימו לב לכך שמידע הנשלח באמצעות דואר אלקטרוני עלול להיחשף בפני גורמים לא רצויים ברשת האינטרנט. בעצם משלוח מידע למכבי שירותי בריאות ו/או קרן מכבי באמצעות דואר אלקטרוני, הנכם פוטרים את מכבי שירותי בריאות ו/ או קרן מכבי מאחריות לדליפת המידע לגורמים לא רצויים ברשת האינטרנט, וזאת בטרם הגיע המידע אל מכבי שירותי בריאות ו /או קרן מכבי.
"
להלן הלינק לטופס: https://tinyurl.com/yyhdwxrr (המשפט מופיע ממש בתחילת העמוד).
האבסורד הוא, שיתר הסעיפים שיש למלא בעמוד דווקא מודגשים ואילו משפט חשוב זה - לא.
למותר לציין שהמשפט הזה מאוד צרם לי בעין, ומניח שגם לרובכם במידה ותתקלו במשפט כזה בכל קונסטלציה שהיא, וגרם לי לתהות האם לשלוח את הטופס ועד כמה הטופס בטוח.
כדי לקבל את המלגה חובה למלא את כל הסעיפים, כולל לצרף 4 קבצים (כולם חובה). בין הדברים שחובה לצרף: שם מלא, ת.ז., כתובת, דוא"ל, טלפון, תכנית לימודים, מקום לימודים ובאשר למסמכים המצורפים: אישור תשלום על שכר לימוד (הכולל פרטי אשראי ותעודת זהות).
אני תוהה לעצמי האם בעידן המודרני, עצם כתיבת המשפט הזה היא חוקית - האם גוף (לא משנה איזה), יכול לפטור עצמו משמירת הפרטיות של לקוחותיו? במידה שכן, האם אופן כתיבתו (ללא הדגשה לצורך העניין), היא חוקית?
בהנחה שמדבור בעבירה - האם יש מה לעשות בנידון?
תודה לעונים! |
|
|