חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול עסקה לא קניה.
מחבר:מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:27/10/2019
שעה:18:22:15

ביטול עסקה.
מצאתי באינטרנט רק מידע לגבי ביטול עסקה עד 14 יום.
1. האם יש חוק מסויים של ביטול עסקה מול חוזה כאשר העסקה אמורה להתבצע בפועל רק כעבור מספר חודשים?
האם יש הגדרה בחוק כמה זמן לפני אפשר לבטל ללא עלות, כמה זמן לפני אפשר לבטל בניכוי 50 אחוז מהעלות וכמה זמן לפני הביטול הוא במחיר מלא? כמו בתיירות רק בעיניין של הפקת אירועים.
2. האם מותר לבעל עסק להכניס סעיף בחוזה שאומר שאם שילמת מקדמה זה "כאילו שחתמת על החוזה" למרות שבפועל לא ניתנה לך שהות לראות את החוזה לפני תשלום המקדמה, לא חתמת ולא ידעת כי קיים סעיף כזה?
לפי חוזה כזה גם אם ביטלת 5 דקות אחרי המקדמה ששילמת הלכה.
תודה

עריכה**** הסיפור בקצרה הוא כזה:

מדובר בעסקה שנעשתה להפקת אירוע משפחתי בר מצווה.
הייתי במשרד ההפקות כעשרה חודשים לפני האירוע עצמו. במשרד הראו לנו דברים, לא ממש היינו סגורים על הכל, אך הבנו שיש אפשרות לשנות. כיוון שהייתי עם הילדים לא הייתי ממש מרוכזת, ביקשתי לחשוב על זה להתייעץ ולחזור אליה, אך בלי שאראה את החוזה היא הוציאה פנקס קבלות ואמרה שאין מה להתלבט הכל יהיה יפה מאוד, הייתי במצב לא נעים, מול הילדים ומולה, אז שילמתי מקדמה למרות שלא תכננתי לסגור ובלי לחתום על חוזה.
בדיעבד כשרציתי לשנות דברים למעלה מ3 חודשים לפני היא כאילו דחקה בי לבטל, את רוצה לבטל תבטלי וזהו. קראה לי שקרנית ופגעה בי מאוד עם משפטים לא יפים. ביקשתי שתחזיר לי את המקדמה ונסיים כידידים. ואפילו אין חתימה שלי על החוזה כי הכל נעשה בלחץ.
אז היא כתבה הודעה מאיימת שאשלם לה 50 אחוז או שאשאר איתה.
ושהיא לא מחתימה על חוזה כי יש סעיף בחוזה שאומר שאם שילמת זה כאילו שחתמת.
בגדול החוזה אומר שעד 4 חודשים לפני 120 יום אין החזר מקדמה בכלל. עד חודשיים 60-120 לפני משלמים 50 אחוז ואם מבטלים חודשיים לפני משלמים סכום מלא.
לכן שואלת אם יש חוקים בנושא כי זה לא נשמע לי הגיוני הזמנים האילה.
ובטח לא העובדה שיש סעיף מטעה כזה שאם שילמת מקדמה זה כאילו חתמת על חוזה גם אם לא ראית אותו.
27/10/2019 18:22 מיטל ביטול עסקה לא קניה.
29/10/2019 08:49 המועצה לצרכנות    re:ביטול עסקה לא קניה.