חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

התקשרות מול רופא שיניים - חיוב עושק או חיוב הוגן?
מחבר:Nami Cohen (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:06/10/2019
שעה:18:31:33

ביום שישי לפני כשבועיים הגעתי לקבל ה.מחיר מרופא שיניים פרטי. בתום ההערכה קיבלת הצעת מחיר והשארתי דמי רצינות של 500 ש"ח ע"מ שנוכל להתחיל עבודה. באותו יום גם נערכו לי מדידות לכתר זמני. מעבר לכך לא חתמתי על שום חוזה או הצעת מחיר מול הרופא באותו יום. ביום שני שלאחר מכן לאחר שביצעתי הערכת מצב כלכלית והבנתי כי אין ביכולתי לעמוד בתשלומים יצרתי קשר עם הרופא ע"מ לבטל את ההתקשרות בינינו. הרופא טען כי עצם ההשארה של דמי רצינות היא כמו התחייבות, וכי הוא כבר שלח וקיבל את הגשר הזמני שלי מהמעבדה וביקש שאגיע אליו למשרד כדי לדבר. היום הגעתי אליו ולא זאת שהוא לא ביטל את התשלום של 500 הש"ח כפי שקיוויתי, הוא אף ביקש לגבות ממני סכום של 2,500 ש"ח בגין העבודה שהתקבלה מהמעבדה. לאחר שהסברתי לו כי אין באפשרותי לעמוד בנטל התשלומים הוא הוריד את החיוב ל-1,500. אני תוהה האם טכן היתה בינינו התקשרות מחייבת? תאורטית יכולתי לא להגיע אליו למשרד ולהיות מחוייבת רק ב-500 ש"ח שכבר שילמתי בביקור הראשון. היות ואני אדם שמכבד את מילתו הגעתי לפגישה כפי שאנרתי שאעשה אבל אני לא יכולה להתשחרר מההרגשה שנעשה לי עוול וכי לא הייתי חייבת לשלם סכום כזה גבוה. אשמח לשמוע את דעתכם.
6/10/2019 18:31 Nami Cohen התקשרות מול רופא שיניים - חיוב עושק או חיוב הוגן?
7/10/2019 12:14 המועצה לצרכנות    re:התקשרות מול רופא שיניים - חיוב עושק או חיוב הוגן?