| מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 06/10/2019 |
| שעה: | 14:15:04 |
|
תודה על המענה המהיר
העיסקה אכן היתה פרונטלית. השתתפתי בשולשה שיעורים במהלך השבוע הראשון וביטלתי כעבור כשבוע. המקום אינו קונס אותי על הביטול בדמי ביטול, אך מחייב אותי לשלם את החודש בו השתתפתי בפעילות במלואו, על אף שנכחתי חלקית. האם זה חוקי? חשוב לי לציין שבמעמד הרישום חתמתי על הסכם בו אני מאשרת את התנאי הזה. |
|
|
| 3/10/2019 11:55 |
חנה כהן |
ביטול מנוי לשיעורי פעילות גופנית | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2019 | | שעה: | 11:55:04 |
| שלום וברכה,
בתחילת חודש 09/2019 נרשמתי למנוי שנתי לשיעורי פעילות גופנית.
במעמד הרישום חתמתי על טופס רישום בו נכתב כי ניתן לבטל את המנוי בכל חודש, המנוי יבוטל מסוף החודש בוו הוגשה הבקשה לביטול. הביטול מתבצע ע"י מילוי טופס ביטול.
במקום לא נגבים דמי ביטול אלא רק התשלום עבור אותו החודש בו נרשמתי.
השתתפתי ב3 שיעורים ובאמצע החודש (לא עברו 14 ימי עסקים) החלטתי לבטל את המנוי וגבו ממני תשלום עבור חודש מלא.
רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי מקרה כזה, האם עליי לשלם את החודש בו השתתפתי במלואו (כפי שצויין בטופס הרישום עליו חתמתי)? | |
|
|
|
| 6/10/2019 09:37 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול מנוי לשיעורי פעילות גופנית | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 09:37:24 |
| שלום רב חנה,
כיצד בוצעה העסקה-האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים, כדקלמן:
בעסקה מתמשכת, בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים) בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, במידה שהוחל במתן השירות, ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעד השירות שניתן לו.
בעסקה שאינה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים ובלבד שהביטול ייעשה בתוך שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
גם בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בחוגים ובקורסים או מנוי במועדון כושר, בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים) בניכוי 5% או 100 ש"ח ובמידה שהשירות הוחל יש לשלם את הערך היחסי, כקבוע בסעיף 3(ד) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בדין, והודעת הביטול לא נעשתה בתוך 14 ימים (לא ימי עסקים), הרי שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם ישנו קנס יציאה. | |
|
|
|
| 6/10/2019 14:14 |
חנה כהן |
re:ביטול מנוי לשיעורי פעילות גופנית | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:03 |
| תודה על המענה המהיר
העיסקה אכן היתה פרונטלית. השתתפתי בשולשה שיעורים במהלך השבוע הראשון וביטלתי כעבור כשבוע. המקום אינו קונס אותי על הביטול בדמי ביטול, אך מחייב אותי לשלם את החודש בו השתתפתי בפעילות במלואו, על אף שנכחתי חלקית. האם זה חוקי? חשוב לי לציין שבמעמד הרישום חתמתי על הסכם בו אני מאשרת את התנאי הזה. | |
|
|
|
חנה כהן |
re:re:ביטול מנוי לשיעורי פעילות גופנית | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:12 |
| תודה על המענה המהיר
העיסקה אכן היתה פרונטלית. השתתפתי בשולשה שיעורים במהלך השבוע הראשון וביטלתי כעבור כשבוע. המקום אינו קונס אותי על הביטול בדמי ביטול, אך מחייב אותי לשלם את החודש בו השתתפתי בפעילות במלואו, על אף שנכחתי חלקית. האם זה חוקי? חשוב לי לציין שבמעמד הרישום חתמתי על הסכם בו אני מאשרת את התנאי הזה. | |
|
|
|
חנה כהן |
re:ביטול מנוי לשיעורי פעילות גופנית | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:21 |
| תודה על המענה המהיר
|
|
|
חנה כהן |
re:ביטול מנוי לשיעורי פעילות גופנית | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:36 |
| תודה על המענה המהיר
|
|
|
חנה כהן |
re:re:ביטול מנוי לשיעורי פעילות גופנית | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:14:45 |
| תודה על המענה המהיר
|
|
|
| 6/10/2019 14:15 |
חנה כהן |
re:ביטול מנוי לשיעורי פעילות גופנית | | מחבר: | חנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2019 | | שעה: | 14:15:04 |
| תודה על המענה המהיר
|
|
|
|
|
|
|