| מחבר: | אביב בן יטח (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 22/09/2019 |
| שעה: | 16:45:38 |
|
שלום,
ב4.9 ביצעתי רכישה טלפונית עבור קורקינט חשמלי מחנות במרכז הארץ. במועד ההזמנה וגם באתר הבית שלהם הם מתחייבים לספק את המוצר עד שבעה ימים עסקים.
לאחר כשבעה ימי עסקים המוצר לא הגיע (הם לא ידעו לאמר לי איפה הוא ומתי הוא כן יגיע), ועל כן דרשתי לבטל א העסקה.
ב15.9 שוחחנו וביטלנו את העסקה עם בעל החנות (גם כן טלפונית) אמר שתוך 24 שעות ישלח לי אסמכתא ותוך שלושה ימי עסקים נראה את הזיכוי בחיוב האשראי.
עברו ארעה ימי עסקים והחשבון לא זוכה, התקשרתי לחברת האשראי שטענו כי לא רואים טיפול בעסקה שכזאת כלל.
היום- 22.9 התקשרתי לחברת האשראי ופתחתי בהליך ביטול עסקה מצידי, בנוסף דיברתי עם אחת המוכרים בחנות ששלח לי אסמכתא עם תאריך של היום, שכביכול ביטל את העסקה ואמר לי להמתין עכשיו עוד יומיים.
להלן השאלות:
1.כל עוד המוצר לא סופק במסגרת הזמן שהחייבו לו, האם אין כל בעיה לבטל מול החנות עצמה את העסקה?
2.בעל החנות לא ביטל את העסקה במועד הראשון שביקשנו (כעבור 7 ימי עסקים- 15.9) אלא חיכה שיעברו 13 ימים ממועד הרכישה- האם מדובר בהונאה?
3. התהליך שהתחלתי היום עם חברת האשראי לביטול העסקה כאמור בטיפול שעשוי לקחת יומיים, ובתקווה שלפני מועד חיוב האשראי. האם יש לי עילה לתבוע את בעל החנות על קלות הראש, מסכת ההתעלמות ואי ביצוע ביטול העסקה ב15.9 (יש לי הקלטה של המוכר שאומר לי שהוא ביטל)?
לתשובותכם אודה,
אביב |
|
|