חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

רשת ביגוד מאוד מוכרת שלא מוכנה לכבד את השוברים של עצמם בסך 1,400שח
מחבר:רון (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:12/09/2019
שעה:12:41:48

שלום רב

אני מתמודד מול חברה גדולה בעלת סניפי מותגי לבוש מאוד מוכרת שפשוט לא מוכנים לכבד את השוברים שהם נתנו לי בסך 1,400 שח כנגד החזרת ביגוד לא מתאים והוספה של 150 שח מכיסי כדי להגיע לסך שוברים של 1,400 שח, לא רק זה. שירות הלקוחות שלהם גרוע, אין עם מי לדבר, אין טלפון, ובמייל הם מסננים אותי ומעבירים אותי מרורים יותר מחצי שנה.

בגדול זה הסיפור:
לפני 4 או 5 שנים (אני ממש לא זוכר תאריך כי זה בלתי אפשרי) החזרתי ביגוד לא מתאים לסניף ממנו רכשנו ביגוד בסך 1250 שח, המוכר אמר שאינו יכול לזכות אותי, אבל הוא כן יכול לתת לי שוברים על סך 200 שח כל אחד כנגד ההחזרה, ומה שטוב בשוברים האלה שאין להם תוקף ולא תאריך אחרון לשימוש. רק כדי להיות בטוח בזה, שאלתי אותו "ולדוגמה, אם אני בא עוד 10 שנים תכבדו אותם?" המוכר ענה "ברור" . בדקתי את השוברים, ואכן אין תוקף, ולא אותיות קטנות, כל השוברים חתומים על ידי חותמת החברה, ויש עליהם מספר סידורי רץ. השלמתי בעוד 150 שח מכספי ויצאתי עם 1,400 שח בשוברים ללא תוקף.

לפני כחצי שנה, נכנסנו לחנות (אפילו אותו סניף) כדי לממש את השוברים, אבל המוכר לא ממש ידע מה לעשות איתם, הוא התקשר לכל מיני מנהלים בכירים, ואף אחד לא נתן לא תשובה, אחרי שעתיים וחצי!!! המוכר ממש התנצל, הוא הסביר לי שבגלל שאין לחברה שום תיעוד במערכת על השוברים האלה כי הם מאוד ישנים, המנהלים שלו בקשו שאצור קשר עם שירות לקוחות, והם ימירו לי את השוברים בשוברים חדשים.

ומעכשיו מתחיל הקטע הכי קשה:
חזרתי הביתה וגיליתי שלשרות הלקוחות שלהם אין אפילו טלפון!!! מי שרוצה ליצור קשר יכול לעשות זאת רק במייל. שלחתי מייל אחרי מייל שמסבירים את המקרה, ואף אחד לא חזר אלי, אז אחרי מספר שבועות שלחתי מייל ללא פרוט המקרה ויום לאחר מכן חזרו אלי במייל האופן מפתיע, אז שהסברתי את המקרה שוב הם ענו שלא תהיה שום בעיה, הם יכבדו את השוברים כל מה שאני צריך לעשות זה לשלוח להם חשבונית רכישה של ה150 שח \ פירוט עסקה \ כרטיס אשראי \ תאריך ושעת עסקה.
כשעניתי שזה לא אפשרי בגלל שאין לי את המידע הזה (עסקה מלפי 4-5 שנים) ולפי זיכרוני בכלל שילמתי במזומן, מה עוד שאיני לא מחויב להציג הוכחות כדי שהם יכבדו את השוברים שהם נתנו לי. הם פשוט שוב נעלמו ולא ענו.
אני רדפתי אחריהם ככה במיילים (זו הדרך היחידה) במשך מספר חודשים לרוב הם לא ענו, וכשהם ענו הם תמיד ענו בחיוב והוסיפו משפט בסגנון "אבל רק תעזור לנו עם חשבונית קניה לפני, מספר כרטיס אשראי".
ראיתי שאין ברירה אז פניתי ל"אמון הציבור", גם שם הם תמיד שלחו תגובה אחרי הזמן הרצוי, אבל הפעם הם הציגו אותי "כלקוח שלא משתף פעולה" והם תענו שהם רוצים לכבד את השוברים אבל אני "מסרב" להציג להם פרטי רכישה. הסברתי שוב לאמון הציבור שאין באפשרותי להגיש את המידע הזה, לא כי אני לא רוצה אלה כי אין ברשותי את המידע מהסיבה שהעסקה בוצעה לפני 5 שנים וזו בקשה לא סבירה בעליל! מה עוד שאין להם שום זכות לדרוש הוכחות אלה, כי לא רשום על השוברים שאני מחויב להוכיח רכישת שובים בכדי לממש אותם. (אולי אם הייתי יודע הייתי שומר תיעוד ביחד עם השוברים)

אמון הציבור הגיבו לרשת שהם מחויבים על פי חוק לכבד את השוברים ללא שום הוכחה מצדי.

הרשת בתגובה רשמית לאמון הציבור (וזו הפעם האחרונה ששמעתי מהם). שרק מתוך רצון טוב, הרשת מסכימה לכבד את השוברים של שלקוח אפילו שהוא מסרב לשתף פעולה ולשלוח את המידע הרצוי. כל מה שאני צריך לעשות זה לשלוח מכתב חתום על ידי שאני מתחייב שהשוברים שלי אינם מזויפים. כי לפני מספר שנים היה להם מקרה של עובד בסניף הזה שמכר שוברים מזויפים (שימו לב לסיפור החדש שצץ בפעם הראשונה אחרי חצי שנה של רדיפה, אבל בזמן שהכל התחיל המוכר בסניף אמר לי שהסיבה היא שאין לרשת מידע במערכת על השוברים כי הם מאוד ישנים). ועוד דבר, הם רשמו שאני מתבקש לפנות אליהם כדי לממש את השוברים.

דבר ראשון, אני בשום אופן לא הולך לחתום על חוזה שמעביר אלי את אחריות על הפעילות הפלילית המזויפת או הפלילית שמתנהלת בחברה, זו באמת הגזמה מציידם!. ואני לא הולך לחתום להם על חוזה שבכלל לא קשור אלי ושם אותי תחת סכנת אישום פלילי, כמו כן אני לא חברת הביטוח שלהם!
אני כולה הלקוח שהם יעשו הכל בשביל לא להחזיר את הכסף שלו.

בנוסף, מאוד החשיד אותי כשהם בקשו ליצור איתם קשר בזמן שלהם יש את כל הפרטים שלי ולי אין כלום. אז שלחתי להם מייל בהמשך לתגובה שלהם, כשלא הייתה תגובה שלחתי עוד מייל... וגם אותו הם סיננו.

מה אפשר לעשות במצב כזה?!
חצי שנה של עצבים אין סופיים, מיילים ללא סוף....
עוגמת הנפש היא חסרת תקדים , ולא סתם עוגמת נפש, וזו חצי שנה של עוגמת נפש ועצבים שלא פגשתי לפני.
אני מרגיש שהם פשוט גנבו לי כסף מהכיס ולא רק זה, הם נותנים לי הרגשה של גנב \ זייפן \ חשוד ואחרי הכל הם עוד אלה שעושים לי "טובה".... אפילו שהם "מצפצפים" גם על הטובה של עצמם.

יש לי 1400 שח בשוברים, ללא תוקף וללא אותיות קטנות , השוברים חתומים ומקוריים וכשרים. החברה פשוט לא רוצה לכבד אותם נקודה.
אפילו כשאמרתי שאני אתבע אותם זה לא ממש הפחיד אותם.
ולצערי, ב"אמון הציבור" כתבו לי שאין להם שום סמכות או יכולת לעשות משהו בנידון.

אני לא עומד לשתוק בנושא הזה, 1,400 השח האלה לאט לאט הופכים להיות החלק הפחות חשוב במקרה שלי. ועוגמת הנפש וחוסר הצדק כואבים אפילו יותר.
איך עלי לפעול? מה עלי לעשות עכשיו? כל תגובה תתקבל בשמחה
12/9/2019 12:41 רון רשת ביגוד מאוד מוכרת שלא מוכנה לכבד את השוברים של עצמם בסך 1,400שח
13/9/2019 13:50 רון    re:רשת ביגוד מאוד מוכרת שלא מוכנה לכבד את השוברים של עצמם בסך 1,400שח
15/9/2019 12:57 רון       re:re:רשת ביגוד מאוד מוכרת שלא מוכנה לכבד את השוברים של עצמם בסך 1,400שח
15/9/2019 12:58 המועצה לצרכנות       re:re:רשת ביגוד מאוד מוכרת שלא מוכנה לכבד את השוברים של עצמם בסך 1,400שח