חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

חוק הטכנאים - תיקון מזגן חדש
מחבר:אדי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:09/09/2019
שעה:14:21:36

שלום רב,

בתאריך 30.6.2019 הותקנו בביתי 5 מזגנים.
אחד מהמזגנים הגיע כאשר הפלסטיקה שלו שבורה.
המתקין שוחח עם שירות הלקוחות, ביקשו לשלוח תמונות של השבר וסוכם כי יגיע טכנאי להחליף את הפלסטיקה בחדשה. שירות הלקוחות תאם עמי ביקור טכנאי ליום ה', 4.7.2019, בין השעות 08:00 ל10:00 לתיקון התקלה.

ביום ד', 3.7.2019, בשעה 20:03 נשלחה ע"י חברת המזגנים הודעת sms לתזכורת כי הטכנאי יגיע בתאריך 4.7.2019 בין השעות 08:00 ל-10:00, כפי שסוכם.

ביום ה', 4.7.2019, בשעה 08:47, בעודי ממתין לטכנאי התקשרו אלי ממחלקת השירות של והנציגה עדכנה כי הטכנאי שהיה אמור להגיע היום לא יגיע, היות ואין לו את החלק הנדרש להחלפה. ציינתי בפני נציגת השירות כי לקחתי חופש במיוחד וכי הדחיה איננה לגיטימית מבחינתי ואני מצפה לקבל את הפיצוי המגיע לי ע"פ חוק הטכנאים.
לאחר בדיקה, נציגת השירות עדכנה כי הטכנאי יחזור למחסן, יקח את החלק החסר ויוכל להגיע בכל זאת לתיקון. כששאלתי איך פתאום יש לו את החלק הנדרש, לא קיבלתי תשובה המניחה את הדעת. הנחתי שייתכן והיה בלבול כלשהו ושמחתי שהטכנאי יגיע בכל זאת.
בשעה 09:06 התקשר אלי טכנאי השירות, עדכן שהוא בדרך ווידא את הכתובת. שאל מה בדיוק הבעיה ועדכן שאין לו את החלק הנדרש, היות ולא שלחו אותו אליו, אז הוא לא יגיע.

לאחר מספר פניות לנותנת השירות, מספר שבועות לאחר מכן הגיע טכנאי, אך ללא החלק הנדרש. כך שבפועל המתנתי הייתה לשווא.

לאחר פניות נוספות, הגיע טכנאי ותיקן את המזגן לשביעות רצוני.

שוחחתי עם שירות הלקוחות שטענו שמגיע לי פיצוי ע"ס 300 ש"ח בלבד עבור הפעם הראשונה היות והטכנאי הודיע לי שלא יגיע בטווח זמן ההמתנה.
על הפעם השניה בה הגיע הטכנאי עם החלק הלא נכון, נאמר לי שאינני זכאי לפיצוי לפי חוק הטכנאים, היות והטכנאי הגיע.

1. מה גובה הפיצוי לו אני זכאי ע"פ חוק הטכנאים עבור אי הגעת הטכנאי בפעם הראשונה?
2. האם אני זכאי לפיצוי במקרה שטכנאי הגיע עם חלק לא מתאים?

תודה.
9/9/2019 14:21 אדי חוק הטכנאים - תיקון מזגן חדש
10/9/2019 11:29 המועצה לצרכנות    re:חוק הטכנאים - תיקון מזגן חדש
10/9/2019 12:10 משה       re:re:חוק הטכנאים - תיקון מזגן חדש