| מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 05/09/2019 |
| שעה: | 16:23:22 |
|
שלום,
הזמנתי באינטרנט מספר פריטים מחנות אחת וביניהם חולצה מסוימת (היתה במבצע ולכן המחיר שלה נמוך מאוד), לגבי החולצה, הזמנתי את אותה חולצה בשני צבעים (לבנה במידה S ושחורה במידה M), ממש כ10 דקות לאחר שקיבלתי את החבילה מדדתי את כל הפריטים וגיליתי שהחולצה השחורה (כביכול במידה גדולה יותר), קטנה משמעותית מהחולצה הלבנה (כביכול במידה קטנה יותר). התקשרתי לשירות הלקוחות של החנות והסברתי את המצב, הנציגה הודתה שמדובר כאן בפגם ושאם אני מעוניינת אני יכולה לשלוח את החולצה ולקבל זיכוי כספי. הסברתי לה במשך דקות ארוכות שאני לא מעוניינת בזיכוי, אלא בחולצה. היא הסבירה לי שוב ושוב שאין את החולצה במלאי ולכן אין בידה לעשות משהו אחר. אני הסברתי לה שוב ושוב שאני לא מעוניינת בזיכוי אלא מעוניינת בחולצה וכן הסברתי לה כמה פעמים שהחולצה הזו שווה בשבילי הרבה יותר מהמחיר שלה (39 שקלים) אך היא נשארה בעמדתה שאני יכולה לקבל רק ביטול.
קראתי כאן באתר שלגבי מוצר פגום, אם הם לא יכולים לתקן את המוצר- אני יכולה לבטל את העיסקה או לבקש פיצויים.
א. האם היא מחוייבת ליידע אותי בזכות הזו שלי? (אציין שהבהרתי לה כמה פעמים שאני מעוניינת בפיצוי ולא בביטול)
ב. איך אני מבקשת מהם את הפיצוי הזה?
ג. האם בכלל זה נופל תחת הקטוגריה הזו? |
|
|
| 5/9/2019 16:23 |
שירה |
פיצוי בגין פריט לבוש פגום | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 16:23:22 |
| שלום,
הזמנתי באינטרנט מספר פריטים מחנות אחת וביניהם חולצה מסוימת (היתה במבצע ולכן המחיר שלה נמוך מאוד), לגבי החולצה, הזמנתי את אותה חולצה בשני צבעים (לבנה במידה S ושחורה במידה M), ממש כ10 דקות לאחר שקיבלתי את החבילה מדדתי את כל הפריטים וגיליתי שהחולצה השחורה (כביכול במידה גדולה יותר), קטנה משמעותית מהחולצה הלבנה (כביכול במידה קטנה יותר). התקשרתי לשירות הלקוחות של החנות והסברתי את המצב, הנציגה הודתה שמדובר כאן בפגם ושאם אני מעוניינת אני יכולה לשלוח את החולצה ולקבל זיכוי כספי. הסברתי לה במשך דקות ארוכות שאני לא מעוניינת בזיכוי, אלא בחולצה. היא הסבירה לי שוב ושוב שאין את החולצה במלאי ולכן אין בידה לעשות משהו אחר. אני הסברתי לה שוב ושוב שאני לא מעוניינת בזיכוי אלא מעוניינת בחולצה וכן הסברתי לה כמה פעמים שהחולצה הזו שווה בשבילי הרבה יותר מהמחיר שלה (39 שקלים) אך היא נשארה בעמדתה שאני יכולה לקבל רק ביטול.
קראתי כאן באתר שלגבי מוצר פגום, אם הם לא יכולים לתקן את המוצר- אני יכולה לבטל את העיסקה או לבקש פיצויים.
א. האם היא מחוייבת ליידע אותי בזכות הזו שלי? (אציין שהבהרתי לה כמה פעמים שאני מעוניינת בפיצוי ולא בביטול)
ב. איך אני מבקשת מהם את הפיצוי הזה?
ג. האם בכלל זה נופל תחת הקטוגריה הזו? | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
re:פיצוי בגין פריט לבוש פגום | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:45:15 |
| שלום וברכה שירה,
ע"פ הדין מקום בו הפר בית העסק את ההסכמות שבין הצדדים בצורה מהותית כמתואר בפנייתך, זכאי הצרכן לביטול העסקה ללא כל עלות מצדו, הן מכוח חוק החוזים, חוק הגנת הצרכן - באשר לביטול עסקת מכר מרחוק וחוק המכר. אין בדין כללי אצבע באשר לגובה הפיצוי לצרכן במקרה שכזה. בנוסף, הרי כי לא ניתן לחייב את בית העסק לספק מוצר אשר הוא טוען כי אינו מצוי ברשותו. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לבטל את העסק ללא כל עלות מצדך. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:11 |
שירה |
re:re:פיצוי בגין פריט לבוש פגום | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:11:49 |
| שלום,
כפי שציינתי, אינני מעוניינת בביטול הרכישה בלבד (את זה הם הציעו לי כבר), אני מעוניינת במוצר הספציפי (כאמור הוא שווה לי יותר מאדר הכסף) ומכיוון שאין להם את המוצר הספציפי אני מעוניינת בפיצוי.
כמובן שאחזיר להם את הפריט והכל, אך אני מאמינה שהחזרה של הכסף בלבד לא מספקת והוגנת במצב הזה כי החולצה שווה לי יותר מ39 שקלים. לכן אשמח לדעת איך עובד עניין הפיצוי, לפי החוק שמפורסם באתר כאן הבנתי שאני יכולה לבחור בין ביטול לבין פיצוי. אשמח לדעת איך אני מממשת בחירה זו ומבקשת מהם את הפיצוי.
בנוסף, אשמח לתשובה על שאלתי הראשונה, האם היא הייתה מחוייבת ליידע אותי בזכותי לבקש פיצוי ולא רק ביטול.
תודה! | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:33 |
המועצה לצרכנות |
re:re:פיצוי בגין פריט לבוש פגום | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:33:27 |
| שלום וברכה שירה,
כאמור בתגובתנו הקודמת בעניין, לא ניתן לחייב את בית העסק לספק מוצר שאינו מצוי ברשותו. ואין בדין כללי אצבע לעניין גובה הפיצוי. אין זה מן הנמנע כי יהיה עליך להוכיח רשלנות או עוולה אחרת מצד בית העסק, את הנזק וכן קשר סיבתי בין העוולות הנטענות לבין הנזק. בכלל לא בטוח שהערך האישי שלך במוצר יהיה לו משקל כלשהו בהעמדת גובה הפיצוי ואף לא בשאלת החבות בפיצוי. | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:13 |
שירה |
re:re:re:פיצוי בגין פריט לבוש פגום | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:13:17 |
| באתר שלכם כתוב כך:
"מוצרים פגומים ואחריות על מוצרי ביגוד והנעלה
באופן עקרוני, אין חובה לתת אחריות על מוצרי ביגוד והנעלה, יחד עם זאת, החוק קובע:
1) זכות ביטול תוך יומיים (לא כולל יום הרכישה) בתנאי שלא נעשה בהן שימוש ולא הוסרה המדבקה.
2) חובה להציג את מדיניות ההחזרה ליד כל קופה.
3) חובה לתקן במקרה של פגם או אי התאמה: לעתים לאחר הרכישה מתגלה אי התאמה (פגם או שאין בנעליים את האיכות שמצפים בנעליים מסוג זה).כמובן, על הצרכן להוכיח כי מדובר אי התאמה. עקרונית, החוק קובע כי במקרה של אי התאמה על הקונה לתת הזדמנות סבירה למוכר לתקן את הפגם ואם הפגם לא תוקן, רשאי הקונה לבטל את העסקה או לתבוע פיצוי, לבחירתו.
הודעת העוסק לפיה אין אחריות על המוצר יכולה להתפרש כאילו הוא לא לוקח אחריות על איכות המוצרים שהוא מוכר דבר שעל הצרכן לקחת בחשבון.
לפי הסעיף השלישי אני מבינה שאני יכולה לבקש מהם פיצויים. איני מעוניינת לתבוע בנזיקין (להוכיח את העוולה ואת הנק), אני רוצה להסתמך על חוק זה. שאלתי היא אם הכוונה כאן היא לתביעה נזיקית בביהמ"ש או לבקשה שלי מול החנות או מולכם? | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:13 |
שירה |
re:re:re:פיצוי בגין פריט לבוש פגום | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:13:46 |
| באתר שלכם כתוב כך:
"מוצרים פגומים ואחריות על מוצרי ביגוד והנעלה
באופן עקרוני, אין חובה לתת אחריות על מוצרי ביגוד והנעלה, יחד עם זאת, החוק קובע:
1) זכות ביטול תוך יומיים (לא כולל יום הרכישה) בתנאי שלא נעשה בהן שימוש ולא הוסרה המדבקה.
2) חובה להציג את מדיניות ההחזרה ליד כל קופה.
3) חובה לתקן במקרה של פגם או אי התאמה: לעתים לאחר הרכישה מתגלה אי התאמה (פגם או שאין בנעליים את האיכות שמצפים בנעליים מסוג זה).כמובן, על הצרכן להוכיח כי מדובר אי התאמה. עקרונית, החוק קובע כי במקרה של אי התאמה על הקונה לתת הזדמנות סבירה למוכר לתקן את הפגם ואם הפגם לא תוקן, רשאי הקונה לבטל את העסקה או לתבוע פיצוי, לבחירתו.
הודעת העוסק לפיה אין אחריות על המוצר יכולה להתפרש כאילו הוא לא לוקח אחריות על איכות המוצרים שהוא מוכר דבר שעל הצרכן לקחת בחשבון.
לפי הסעיף השלישי אני מבינה שאני יכולה לבקש מהם פיצויים. איני מעוניינת לתבוע בנזיקין (להוכיח את העוולה ואת הנק), אני רוצה להסתמך על חוק זה. שאלתי היא אם הכוונה כאן היא לתביעה נזיקית בביהמ"ש או לבקשה שלי מול החנות או מולכם? | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:פיצוי בגין פריט לבוש פגום | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:55:01 |
| שירה שלום רב,
הפרה של הוראות חוק המכר אינה מזכה בפיצוי ללא הוכיחת נזק, אלא מאפשרת לצרכן לבטל את עסקת הרכישה או לתבוע פיצוי בגין כל נזק שנגרם לו עקב הפרת הוראות חוק המכר. | |
|
|
|