| מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 01/09/2019 |
| שעה: | 10:24:23 |
|
משה תודה רבה,
לאחר 24שעות כבר הודעתי לה על איכות ירודה ושברצוני לבטל,
לפי חוק המכר אני יכולה לדרוש את כספי חזרה? |
|
|
| 28/8/2019 22:24 |
טל |
ביטול עסקה-רכישת טבעת | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 22:24:04 |
| מבקשת עזרה- רכשתי טבעת זהב עם אבן חן בחנות בתל אביב, הטבעת הוצגה בחנות אך המידה היתה גדולה- בוצעה הקטנת הטבעת במידה והגעתי לאחר שבוע לקחת את הטבעת, שילמתי עבורה 1200שח במזומן, קיבלתי תעודת אחריות והערכה עם הסכום ששילמתי.
לאחר 24 שעות כבר פניתי לבעלת החנות שהטבעת פגומה ולא איכותית- שלחתי לה תמונות.
ראיתי באתרכם שניתן לבטל עסקת תכשיט עד 2 ימי עסקים וכדי לפעול עפי חוק שלחתי לה הודעת וואטסאפ שלפי חוק אני יכולה לבטל ומבקשת לבטל(אני גרה בצפון ויש קושי בנסיעה עד תל אביב לתיקון חוזר לטבעת), קיבלתי טלפון שזאת הפרנסה שלה ולא קניתי מכונית ומבקשת שלא אפגע בפרנסה שלה, שלחתי לה הודעה חוזרת שאני כן מבקשת לבטל, היא ענתה לי שבוצעה התאמה ולא ניתן לקבל כסף חזרה, מעוניינת לדעת מה נכון ואם ניתן להחזיר אז עד מתי( דורש יום חופש), תודה רבה | |
|
|
|
| 1/9/2019 09:32 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקה-רכישת טבעת | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 09:32:05 |
| שלום וברכה טל,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת תכשיט, וזאת בתוך יומיים ממועד הרכישה. על הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק, ועל בית העסק להשיב את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול הכל כאמור בתקנות. משחלפו למעלה משבוע ימים ממועד הרכישה, קשה יהיה לבסס טענה לזכות ביטול בנסיבות, וזאת אף מבלי להביא בחשבון את טענת בית העסק באשר להתאמה שבוצעה בטבעת, טענה אשר יש לה על מה להיבסס. בנסיבות אלה, לעניין ביטול/החזרה/זיכוי וכו', עלייך לעיין במדיניות בית העסק, אותה היה עליו להציג באופן ברור בשלט בחנות ו/או על גבי החשבונית. | |
|
|
|
| 1/9/2019 10:08 |
משה |
re:ביטול עסקה-רכישת טבעת | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 10:08:07 |
| ראי מה אומר חוק המכר:
11. המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
14. (א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר. | |
|
|
|
|
|
| 1/9/2019 10:57 |
משה |
re:re:ביטול עסקה-רכישת טבעת | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 10:57:05 |
| | אני לא עו"ד. בנוסף למה שכתבה נציגת המועצה, את יכולה להסתמך על החוק ויתכן שהיא לא תסכים אתך. אז את יכולה לתבוע אותה בבית המשפט לתביעות קטנות ושופט יחליט. התביעה צריכה להיות בת"א. ההחלטה שלך. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1/9/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול עסקה-רכישת טבעת | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 11:21:58 |
| שלום וברכה,
אכן בית העסק מחוייב להעמיד מוצר תקין, בין היתר מכוח חוק המכר. כמו"כ, קובע החוק האמור לעיל כי על בית העסק לתקן כל אי התאמה שמתגלה במוצר, ככל שהצרכן הודיע לו מייד על אי ההתאמה, וזאת בתוך זמן סביר. מקום בו בית העסק אינו מקיים את חובתו לתקן את אי ההתאמה, קמה בידי הצרכן הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, למשל על דרך של קבלת מוצר תקין אחר ושווה ערך, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה ששולמו על ידו. | |
|
|
|