| ![]() |
| ביטול מנוי בסטודיו לכושר | ||
| מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 08/08/2019 | |
| שעה: | 14:14:35 | |
| שלום,
אני בעל סטודיו לאימונים ולקוחה רכשה מנוי למשך חצי שנה ועליו משלמת מידי חודש. היא מעוניינת לבטל את המנוי מסיבות אישיות ובחוזה הוגדרו דמי הביטול לפי תיקון 37 לחוק הגנת הצרכן. הלקוחה נמצאת בשליש השני של המנוי ולכן אני דורש ממנה 20% דמי ביטול לפי החוק בהתאם לחוזה עליו חתמה. יחד עם זאת, קראתי בהנחיות של הרשות לצרכנות וסחר הוגן כי החוק מבחין בין שני מסלולים: א. מחיר חודשי בעסקה - -המחיר שעל הצרכן לשלם בעד זכות השימוש בתקופה קצובה כשהוא מחולק במספר החודשים שבהם יש לצרכן זכות שימוש. ב. מחיר חודשי במסלול החלופי המחיר החודשי בעד אותם שירותים הניתנים לצרכן בעסקה – לתקופה קצובה לו ההתקשרות הייתה לתקופה בלתי קצובה. לפי ההנחיה, מכון הכושר המציע לצרכן עסקה לתקופה קצובה חייב להציע לצרכן בטרם ההתקשרות את העסקה במחיר חודשי במסלול החלופי. היה ולא הוצע לצרכן המסלול החלופי בכתב, לא ניתן לגבות מהצרכן דמי ביטול. לא ידוע לי כי קיימים מסלולים ללא התחייבות במכוני כושר אחרים, שהרי אין כאן רווח למאמן. האם בעת שחתמה על החוזה לרכישת מסלול לתקופה קצובה של חצי שנה כאשר היא ידעה על דמי הביטול המוסכמים בחוזה, היא פטורה מתשלום דמי ביטול בגלל שלא הצעתי לה מנוי ללא התחייבות, שהרי לא קיים כזה במקומות או בחדרי כושר אחרים? יתרה מזו, המסלול החלופי קיים רק כאשר התקופה הייתה לא קצובה והרי הלקוחה הייתה גמורה בדעתה לחתום על החוזה לרכישת מנוי לתקופה קצובה (חצי שנה) וידעה את זכויותיה וחובותיה לרבות דמי הביטול, האם אין פה הפרה חוזית? אודה להתייחסותכם, רון | ||
| 8/8/2019 14:14 | רון |
ביטול מנוי בסטודיו לכושר |
| 8/8/2019 17:40 | המועצה לצרכנות |
re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר |