| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 01/08/2019 |
| שעה: | 13:43:41 |
|
קארין שלום רב,
אני בהחלט מבינה ללבך, אך חשוב לציין כי במסגרת התיקון לחוק, נקבע כי בית עסק מחוייב להציע לצרכן אפשרות לרכישת מנוי חודש,י ללא תקופת התחייבות, גם אם במחיר יקר יותר, קח שהצרכן יכול לבחור האם להכנס להתחייבות ארכת טווח עם מועדון הכושר או לסרב להתקשרות כאמור.
היה ולא הוצעה לך אפשרות כזאת, הדבר מאפשר לך לבטל את העסקה ללא דמי ביטול. |
|
|
| 31/7/2019 11:29 |
קארין שמיס |
ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | קארין שמיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 11:29:35 |
| היי,
עשיתי מנוי בסטודיו לאימונים וכעט אחרי 5 חודשים אני רוצה לבטל את המנוי.
לפי החוק יש קנס של 20% מהתמורה או הסכום שהיה על הצרכן לשלם עד לתום התקופה, לפי הנמוך.
האם הקנס של 20% הוא מסך העסקה הכללית? או מהסכום שנותר לשלם (תשלום חודשי * 7 חודשים)
| |
|
|
|
| 1/8/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 09:23:12 |
| קארין שלום רב,
דמי הביטול בעת ביטול בשליש השני של התקופה יעמדו על 20% מהתשלום השנתי הכולל של העסקה, והודעה על הביטול תיכנס לתוקפה בתוך 30 יום. | |
|
|
|
| 1/8/2019 11:09 |
קארין |
re:re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 11:09:31 |
| | תודה. אני חייבת לצייו שהחוק לא מגן על הצרכן כלל. 5 חודשים שילמתי תשלום מלא, למה אני צריכה לשלם על זה קנס? אני יכולה להבין שמשולם קנס על 7 החודשים שנותרו אבל למה על אלה שכבר שולמו במלואם??? | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:43:41 |
| קארין שלום רב,
אני בהחלט מבינה ללבך, אך חשוב לציין כי במסגרת התיקון לחוק, נקבע כי בית עסק מחוייב להציע לצרכן אפשרות לרכישת מנוי חודש,י ללא תקופת התחייבות, גם אם במחיר יקר יותר, קח שהצרכן יכול לבחור האם להכנס להתחייבות ארכת טווח עם מועדון הכושר או לסרב להתקשרות כאמור.
היה ולא הוצעה לך אפשרות כזאת, הדבר מאפשר לך לבטל את העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 2/8/2019 08:42 |
קארין |
re:re:re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2019 | | שעה: | 08:42:13 |
| | הציעו לי 3 מסלולים: מסלול לשנה , מסלול לחצי שנה ומסלול ל 3 חודשים . אני בחרתי במסלול שנתי והחתימו אותי על דמי ביטול (שהם על פי חוק) לא הציעו מסלול ללא התחייבות. ז"א שעל פי התיקון לחוק הם לא יכולים לחייב אותי בדמי ביטול? | |
|
|
|
| 4/8/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 13:48:32 |
| קארין שלום רב,
התשובה חיובית.
הנושא מוסדר בהנחיות הרשות לסחר הוגן, אשר מחייבת את בית העסק להציע לצרכן אפשרות לרישום למנוי חודשי ללא תקופת התחייבות ובהעדר מתן אפשרות שכזו, אינו רשאי לגבות דמי ביטול. | |
|
|
|
| 6/8/2019 17:07 |
קארין |
re:re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 17:07:02 |
| | שלום רב, 1. האם במנוי ללא תקופת התחייבות,אין דמי ביטול? 2. מצאתי כי בחוזה עליו אני חתומה,מצוין כי בכל 15 לחודש ניתן לסיים את המנוי בדמי ביטול מופחתים בשיעור של 15 אחוז מהתמורה. האם סעיף זה נחשב למנוי ללא התחייבות? 3. בהמשך להתכבויות מטה, הסטודיו הציע לי גם אופציה של מנוי מוגבל ל 3 פעמים בשבוע ( לתקופה של 4 חודשים, חצי שנה ושנה) מנוי מוגבל ל 2 פעמים בשבוע לתקופה של ( 4 חודשים, 6 חודשים ושנה) וכרטיסיות 16 כניסות מוגבל לחודשים וחצי ו 32 כניסות ל 4 חודשים. ומנוי ללא הגבלה לתקופה של 4 חודשים, 6 חודשים ו 12 חודשים. אני בחרתי מנוי ללא הגבלה ל 12 חודשים. באף אחד ממהצעות לא ציינו כי קיים מנוי ללא התחייבות. האם לאור האמור לעיל אני מחוייבת בתשלום דמי ביטול? תודה,קארין | |
|
|
|
| 6/8/2019 17:07 |
קארין |
re:re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 17:07:32 |
| | שלום רב, 1. האם במנוי ללא תקופת התחייבות,אין דמי ביטול? 2. מצאתי כי בחוזה עליו אני חתומה,מצוין כי בכל 15 לחודש ניתן לסיים את המנוי בדמי ביטול מופחתים בשיעור של 15 אחוז מהתמורה. האם סעיף זה נחשב למנוי ללא התחייבות? 3. בהמשך להתכבויות מטה, הסטודיו הציע לי גם אופציה של מנוי מוגבל ל 3 פעמים בשבוע ( לתקופה של 4 חודשים, חצי שנה ושנה) מנוי מוגבל ל 2 פעמים בשבוע לתקופה של ( 4 חודשים, 6 חודשים ושנה) וכרטיסיות 16 כניסות מוגבל לחודשים וחצי ו 32 כניסות ל 4 חודשים. ומנוי ללא הגבלה לתקופה של 4 חודשים, 6 חודשים ו 12 חודשים. אני בחרתי מנוי ללא הגבלה ל 12 חודשים. באף אחד ממהצעות לא ציינו כי קיים מנוי ללא התחייבות. האם לאור האמור לעיל אני מחוייבת בתשלום דמי ביטול? תודה,קארין | |
|
|
|
| 7/8/2019 09:29 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול מנוי בסטודיו לכושר | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 09:29:26 |
| קארין שלום רב,
מנוי ללא תקופת התחייבות, משמעותו שניתן לחדש אותו כל חודש מחדש, כך שממילא אין דמי ביטול, שכן כל חודש הצרכן בוחר האם להמשיך את המנוי או להפסיק אותו.
הפירוט שהצגת למעלה אינו תמאים בדיוק להוראות הדין, אך על מתנ לקבוע מסמרות בעניין, עלינו לעיןי בהסכם ההתקשרות במלואו.
אודה לך אם תגישי תלונה בעניין באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|