חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול ביטוח רכב
מחבר:הדר (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:30/07/2019
שעה:20:30:38

היי,
אני קצת אובדת עצות ולא יודעת איך לפעול:
בתחילת החודש, ואחרי שקיבלתי מייל תזכורת, פניתי אל חברת וובי וביקשתי לחדש את ביטוח הרכב. דיברתי עם נציג, סגרנו את העסקה, הוא לקח ממני פרטי כרטיס אשראי (הביטוח הקודם היה חויב בכרטיס אשראי אחר), הוא הבטיח לשלוח לי בעוד כשלושה ימים את תעודת הביטוח במייל ובדואר והכל היה בסדר. כעבור כשבוע התעודה עדיין לא הגיעה. התקשרתי אליהם שוב כדי לשאול למה לא שלחו לי את התעודה. הנציגה אמרה שיש "תור הפקות ארוך" ושבימים הקרובים ישלחו לי את התעודה. באותה הזדמנות מסרתי עוד כתובת מייל כדי שהתעודה בטוח תגיע. אבל היא לא נשלחה.
ביום חמישי שעבר (25.7) התקשר אליי שוב נציג ואמר שהייתה בעיה עם ההצעה שנתנו לי ושהוא יבטח אותי בחברה אחרת ושהביטוח שם יקר בחמישים שקל. הוא ביקש ממנו אישור לבצע את העסקה. אישרתי לו והזכרתי לו באותה הזדמנות שעדיין לא קיבלתי את התעודה ושבקרוב הביטוח עומד לפוג (ושוב ביקשתי לשלוח למייל הנוסף). הוא הבטיח לשלוח לי, אבל זה לא קרה.
ביום שני השבוע שוב התקשרתי לשאול מה קורה עם התעודה. הבטיחו לי לשלוח אותה עד סוף היום. היום בבוקר (30.7) התקשרתי שוב ואני מודה שכבר התעצבנתי ואמרתי להם שאם הם לא שולחים את התעודה בתוך שעתיים, אני מבטלת את הביטוח. אחרי שעה וחצי, כשראיתי שאין שום תגובה או מייל מהם התקשרתי לחברה אחרת ועשיתי ביטוח בידיעה שאני יכולה לבטל את הביטוח הקודם (שעד כה לא הושלם). מיד אחרי שסיימתי לדבר עם החברה החדשה, התקשרתי שוב אל וובי וביקשתי לבטל את הביטוח. מתברר שבינתיים הם החליטו להיות יעילים ושלחו את תעודת הביטוח (למייל הישן, לא למייל שטרחתי לעדכן אותם פעמיים) וגם חייבו את כרטיס האשראי שלי (גיליתי על כך מהודעת סמס מחברת האשראי כי הם לא הקלידו את תעושתה הזהות שלי נכון).
ביקשתי לבטל את העסקה מיד ולזכות אותי ואז הנציג התחיל לגמגם ואמר שהוא מעביר את הבקשה למחלקת גבייה ושהם יחזרו אליי ושבתוך 30 ימי עסקים העסקה תבוטל. מיותר לציין שכרגע חוייבתי בשני ביטוחי רכב ובסכום של יותר מ-5,000 שקל. אחרי שסיימתי לדבר עם הנציג (שיחה שארכה 40 דקות) ואחרי שהוא סירב להעביר אותי למנהל, שלחתי להם מייל נוסף וביקשתי לבטל מיד את הביטוח ולזכות אותי. הם לא הגיבו. מנהל מטעמם לא חזר אליי.
פניתי מיוזמתי לחברה המבטחת וביקשתי לבטל את העסקה (פנייה באתר) - גם הם לא חזרו אליי. כאן המקום לציין שהביטוח עדיין לא נכנס לתוקף (ייכנס לתוקף מחר בחצות). כלומר, חוייבתי על שירות עתידי. אני מודה שהייתי תמימה ואין לי תיעוד במייל של כל ההשתלשלות ואני יודעת שזה בעוכריי. אבל מה אני יכולה לעשות בכל זאת? מה הזכויות שלי? אל מי לפנות?
תודה מראש
30/7/2019 20:30 הדר ביטול ביטוח רכב
31/7/2019 14:17 המועצה לצרכנות    re:ביטול ביטוח רכב