חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

אחריות מוצר
מחבר:גיל (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:28/07/2019
שעה:11:01:18

שלום רב,
לאחרונה נתקלתי בבעיה שאשמח לקבל לגביה חוות דעת ראשונית.
לפני כ 3 וחצי שנים רכשתי זוג משקפיים עם עדשות מאוד יקרות (כ 8000 ש"ח).
על העדשות היו 3 שנים אחריות.
לפני כשנה החלו לצוץ על העדשות נקודות שהפריעו לי בראייה ולכן פניתי לסניף ממנו רכשתי את המשקפיים (אחת הרשתות המובילות בארץ) וביקשתי לתקן את העדשות. הנציגה בסניף אמרה שיש בעיה בציפוי אך לא ניתן לתקן ועליי לרכוש עדשות חדשות.
בגלל העלות הגבוהה, ויתרתי והחלטתי לסחוב עם העדשות עוד תקופה.
בעיית הנקודות על העדשות החריפה עד שלאחרונה הגעתי למצב שלא ניתן היה להשתמש בעדשות הללו יותר. פניתי שוב לאותו סניף ואז, נציגה אחרת בדקה במחשב ואמרה שחבל שלא באתי לפני כמה חודשים כי אז היו מחליפים לי את העדשות בחינם, כחלק מהאחריות שיצרן העדשות נותן.
בגלל שהרגשתי מרומה, פניתי לשירות הלקוחות של הרשת עם הסיפור (הרי ניגשתי לסניף עם אותה בעייה כאשר האחריות עדיין היתה בתוקף והם לא ציינו שהאחריות מכסה את הבעיה אלא להיפך - נאמר לי במפורש שעלי לרכוש עדשות חדשות!) - התשובה היתה שהם "הולכים לקראתי כי שביעות הרצון של הלקוחות מאוד חשוב להם" ולכן יתנו לי הנחה של 75% ברכישת עדשות זהות חדשות.
זה נשמע ממש טוב עד שמחשבים ומבינים שעל השירות הלא מקצועי שקיבלתי לפני שנה אני אמור לשלם עכשו כ 2000 ש"ח.
אציין ש:
1. הצעה זו שלהם היא לחודש בלבד.
2. אין לי הוכחה שביקרתי בסניף לפני שנה (למרות שנדמה לי שבמעמד הביקור רכשתי שם חומר ניקוי לעדשות)
3. ברור שהעדשות התקלקלו ממזמן
28/7/2019 11:01 גיל אחריות מוצר
28/7/2019 13:41 גיל    re:אחריות מוצר
29/7/2019 11:30 המועצה לצרכנות       re:re:אחריות מוצר
29/7/2019 12:08 גיל          re:re:אחריות מוצר
30/7/2019 10:44 המועצה לצרכנות             re:re:re:אחריות מוצר
30/7/2019 14:59 גיל                re:re:re:אחריות מוצר