| מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 25/07/2019 |
| שעה: | 17:03:38 |
|
שלום רב, אשמח להתייעץ לגבי דרך פעולה והאם כדאי לי להגיש תביעה בעניין הבא:
לפני כמה שבועות קניתי בסניף של רשת סופרמרקטים גדולה בקבוק יין מסוג "גוורצטרמינר אימפרשן", של יינות טפרברג. על היין לא היה סימון מחיר, אך על המדף היה שילוט מבצע: "יינות טפרברג סדרת אימפרשן ב39.90". היין היה מסדרת אימפרשן של טפרברג, ועמד במדף יחד עם עוד מגוון יינות מאותה סדרה.
כאשר הגעתי לקופה חויבתי לשלם 44.90, וכאשר ניגשתי לקופה הראשית (ואח"כ למנהל הסניף) סירבו להחזיר לי את ההפרש בטענה שהיין הספציפי הזה לא כלול במבצע. ואכן, כאשר התעמקנו באותיות הקטנות של השלט, היתה שורה של ברקודים "כלולים במבצע", והברקוד הספציפי של היין שלי לא נמצא שם.
הבהרתי למנהל הסניף שלמרות שהברקוד לא מופיע, השלט מטעה ואינו ברור, ועליו להחזיר לי את 5 השקלים החסרים. המנהל סירב ואמר שלדעתו השלט לא מטעה, ושלפי החוק זה מספיק לסמן אילו ברקודים כלולים.
בסופו של דבר התיישאתי מהוויכוח על 5 שקלים, הזדכתי על בקבוק היין כולו ויצאתי.
עלי לציין שמנהל הסניף הורה מיד לעובדות שלו להחזיר את שלט המדף למקומו, בלי לשנות את הנוסח המטעה.
מאוחר יותר בדקתי את לשון החוק והתקנות ומצאתי שני דברים שמאוששים את טענתי:
תקנות הגנת הצרכן (מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983, סעיף 6:
עוסק אשר הודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת של טובין חייב –
(3) להציג את הטובין הכלולים במכירה המיוחדת בנפרד או לסמנם בסימון מיוחד או לייחדם בדרך סבירה אחרת.
בנוסף, בחוק הגנת הצרכן, סעיף 2:
(א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(13) המחיר הרגיל או המקובל או המחיר שנדרש בעבר, לרבות תנאי האשראי ושיעור הריבית;
מכיוון שהיין שלי נמצא באותו המדף בין מגוון היינות מהסדרה שבמבצע, ומכיוון שהיין לא סומן בשום צורה כלא-כלול במבצע - אני רשאי להניח שהוטעתי.
---
מאז האירוע חזרתי לסניף פעם נוספת, צילמתי את המדף ואת שלט המבצע שעליו. בנוסף, שלחתי לרשת אימייל עם התלונה שלי ובקשה להתיחסות, אך לא קיבלתי מענה (עברו שלשה שבועות).
שאלתי היא -
1. האם אני צודק שהוטעתי ושהייתי זכאי לקבל את ההחזר?
2. מכיוון שאין לי עניין לרדוף אחרי 5 השקלים האלה (מה גם שהחזרתי את היין), האם יש טעם בהגשת תביעה קטנה בעניין? ובמה זה כרוך?
תודה רבה,
איתמר |
|
|