חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

אי תיקון טלוויזיה בזמן אחריות - המשך לאחר שיחה עם הדס
מחבר:רועי אקרמן (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:21/07/2019
שעה:20:25:27

שלום רב, להלן הסיפור במלואו (מניח שיש מספר פרטים קטנים ששכחתי אך הרוב פה)

בינואר 2017 רכשת טלוויזית הייסנס 70 אינטש דגם M7000 (הדגם הבכיר של שנת 2017) דגם זה בדומה לשאר דגמי היצרן מקבלים בארץ 3 שנות אחריות מלאות (או כך לפחות היבואן מפרסם ומציג בפני הלקוחות)
עד לאמצע חודש מאי 2019 הכל עבד מעולה ולא היו בעיות.
באמצע חוץ מאי 2019 לאחר עדכון תוכנה אוטומטי של הטלוויזיה גיליתי שהמכשיר נדלק ללא יכולת לשלוט בו בעזרת השלט או הכפתורים המובנים על המכשיר ושכן אין באפשרותי גם לכבות או להדליקו פרט לניתוק פיזי מהחשמל.

יצרתי קשר עם היבואן (או כך חשבתי) והופתעתי לגלות שהשירות ניתן על ידי נותן שירות חיצוני בשם חברת פרוטרוניקס, ב16 למאי פתחתי קריאת שירות וב19 למאי הגיע טכנאי לבדוק את המכשיר, עד כן הכל מעולה...
ב19 למאי הגיע הטכנאי, ביצע בדיקה ואמר לי שאין לו יכולת לעזור ושלדעתו חייבים להחליף את הלוח הראשי של הטלוויזיה ויש להזמין חלק זה ושהוא מזמין את החלק ויצרו איתי קשר בנוגע לאיסוף המכשיר לתיקון במעבדה. עבר חודש ואף אחד לא יצר עימי קשר, אז החלטתי לצלצל שוב, ב19 ביוני יצרתי קשר עם החברה ונמסר לי שמנהלת המעבדה תיצור איתי קשר בתוך יום עסקים, הופעתי שבחורה נחמדה בשם סיגל צלצלה אלי כשעתיים לאחר מכן והבטיחה שיגיעו לאסוף את המכשיר ביום ראשון ה23 ליוני. כשנשאלה למה לקח להם חודש להגיע למצב שהם אוספים את המוצר לתיקון לסיגל לא היה הרבה מה לומר פרט לזה שהיא מצטערת וכך היה והנה בוא נתקדם קדימה על מנת לתקן את המוצר התקול... שאלתי אותה מה הצפי למשך התיקון וקיבלתי תשובה בנוסח "אני לא רוצה לומר סתם, תן לנו לקלוט את המוצר במעבדה ונהיה יותר חכמים".
ביום ראשון ה 23 ליוני נאספה הטלוויזיה וקיבלתי טלוויזיה חליפית בגודל "50.
כשנשאל הטכנאי (זה היה אותו טכנאי שביצע את הבדיקה הראשונית חודש לפני כן ואמר שהזמין את החלק) מה הצפי תיקון, תשובתו הייתה, "יצרו איתך קשר מהמעבדה, אין לי מושג".
למחרת קיבלתי טלפון שהטלוויזיה התקבלה במעבדה, לאחר שבוע וחצי שלא קיבלתי אף עדכון בנוגע לסטטוס התיקון, צלצלתי לשירות פעם נוספת ב4 ליולי, ונאמר לי שיחזרו אלי תוך יום עסקים, חזרה אלי בחורה נחמדה בשם חני ביום ראשון ה7 ליולי וישר התחילה להציע לי שדרוגים לטלוויזיה שלי במטרה לגרום לי לוותר על התיקון שלטענתה מתעכב ובניסיון לגרום לי לשלם על שדרוג.
התחילה מניסיון "לשדרג" אותי למסך "75 מדגם M5000 (דגם נמוך משלי) בכ2,200 שקלים, עניתי לה בשלילה שכן אין ברצוני לשדרג לדגם נחות ממה שרכשתי. חני אמרה שתחזור אלי וחזרה אלי לאחר כשעה עם הצעה "לשדרג" למסך "75 מדגם זהה לשלי M7000 בעלות של כ2,600 שקלים, עניתי לה שאין ברצוני לרכוש את אותו הדגם של הטלוויזיה כמו שיש לי היום שכן זה בעצם יהיה פשוט לשלם בשביל לקבל חמישה אינטש אבל אותו דגם ואין לי סיבה לעשות דבר כזה. חני כל הזמן המשיכה לציין שאני חייב להבין שכל מה שהיא הציעה לי עד עכשיו מגיע עם שלוש שנים מלאות ושכן האחריות למסך שלי נגמר עוד כחצי שנה ושאני חייב להבין שזה משמעותי. לאחר סירוב שלי לשדרוג חני אמרה שתחזור אלי והיא חזרה אלי למחרת עם הצעה לשדרג למסך "75 מדגם M7030 בכ2,900 שקלים, שוב סירבתי ואמרתי לה שאני מוכן לשמוע אך ורק על שדרוג לדגם הכי גובה שיש להם היום שכן זה דגם U9A בגודל "75 שכן בזמנו רכשתי את הדגם הבכיר ולכן הייתי מעוניין רק לשמוע רק שדרוג לדגם זה.
חני חזרה אלי למחרת עם הצעה על שדרוג שכזה בעלות של8,600 שקלים ושכן עלי להבין שזה מכשיר שעולה 16,000 שקלים, עניתי לה שדגם זה נמכר בחוץ בחנות KSP בעלות של 14,500 ולכן המחיר שהיא מבקשת הוא גבוה ולא ראלי, אמרתי שאין ברצוני לשלם על שדרוג זה יותר מ4,500 שקלים שכן זה ההפרש הסביר לדעתי בין מחירי המסכים כשהיו חדשים (שלי מול החדש).
חני שוב חזרה עלי והפעם עם הצעה לשדרוג לדגם U8 בעלות של 4,500 שקלים. בשלב זה הבנתי שאין ביכולתי לבצע את השדרוג במחירים שהם רוצים וביקשתי לתקן את הטלוויזיה שלי ואף ביקשתי לקבל הערכת זמן לתיקון שכן המכשיר אצלהם כבר שבועיים וחצי בשלב זה. חשוב לציין שכל הזמן הזה נאמר לי שעלי להחליט האם לתקן או לשדרג לפני שהם מזמינים את החלק הנדרש לתיקון הטלוויזיה שלי.
בתאריך ה7 ליולי ביקשתי לקבל עדכון לגבי זמן התיקון ונאמר לי שעוד באותו היום אקבל טלפון ממנהלת השירות בשם אושרה על מנת לקבל עדכון על התיקון, זה לא קרה וב8 ליולי צלצלתי שוב לחני על מנת לשאול אותה למה לא קיבלתי טלפון מאושרה ונאמר לי שהיא תחזור לי ושוב חני ניסתה להמשיכה לנסות למכור לי שדרוג בשלב זה נשאלתי האם אסכים לשדרוג לU9 בגודל "75 בעלות של 5,000 שקלים ושוב סרבתי וביקשתי שיתקנו את המכשיר וביקשתי לקבל הערכת זמן בשנית. (בשלב זה ביררתי בכמה מוכרים בימינו את הטלוויזיה U9 בגודל "75 וקיבלתי הצעה לרכישה בעלות של 12,800 דרך חנות של "אבי סופר" עם אחריות יבואן רשמי של שלוש שנים)
למחרת קיבלתי שיחה מחני שוב בניסיון לשדרג אותי שוב לדבריה למכשיר שהרגע נכנס לה מביטול עסקה שכן זה אומנם בגודל "65 ומדגם U7 אך היא יכולה לעשות לי את זה ב1,000 שקלים. סרבתי שוב וביקשתי לקבל שוב את הערכת הזמן לתיקון. למחרת קיבלתי שיחה נוספת מחני שאמרה לי שהיא לא מבינה איך אני לא מבין את חשיבת השדרוג שכן אני אקבל שלוש שנים מלאות של אחריות ושכן המסך שלי נשארה לו רק חצי שנת אחריות ולכן שווה לי לשדרג. שוב ביקשתי שיתקנו לי את המכשיר והזכרתי שאני עדיין מחכה להערכת זמן בנוגע לתיקון.
למחרת חני שוב מצלצלת אלי ומוסרת שהיא ממש לא רוצה שאמשיך לחכות שכן התיקון מתעכב לדבריה והיא יכולה להציע לי את המסך M7000 בגודל "75 בעלות סמלית של 800 שקלים. סרבתי ואמרתי שאני מוכן לשמוע אך ורק על שדרוג למסך U9 בגודל "75. בשלב זה פתאום צץ לחני מסך מביטול עסקה לדבריה במצב מושלם והיא מוכנה לתת לי אותו ב4,000 שקלים עם רק שנת אחריות אחת. סירבתי ואמרתי שאני מוכן לחשוב על עסקה כזאת רק עם שלוש שנות אחריות מלאות, חני אמרה שתבדוק ותחזור אלי וכך היה היא חזרה אלי ואמרה שניתן לבצע את העסקה הזאת עם שלוש שנות אחריות, ביקשתי ממנה לחשוב על ההצעה הזאת והיא ביקשה שאחזור אליה עד סוף יום העבודה (זה קרה בתאריך ה14 ליולי).
לאחר כחצי שעה חזרתי אליה ואמרתי לה שאני לא מוכן לעסקה זאת שכן אני לא שלם עם המחיר/מצב המסך חני אמרה לי "אוקיי, אושרה תחזור אלייך לגבי התיקון של המסך שלך" כעבור מספר דקות קיבלתי טלפון מאושרה ונמסר לי שאם ברצוני לתקן את המסך ניתן להזמין את החלק במשלוח אווירי ואולי עוד להספיק לתקנה לפני הסופ"ש הקרוב. העלתי בפני אושרה שהייתי שמח לבצע את השדרוג בעלות נמוכה יותר ממה שהוצע לי ושכן אני לא יודע מה מצב המסך, אושרה הבטיחה לי שהיא תעבור אישית על המסך ותבדוק אותו ותדבר איתי לפני ביצוע החיוב ולאחר שהיא תעדכן אותי במצב המסך ואני אחליט מה לעשות. (בנוסף היות ואושרה אחראית על השירות ביקשתי ממנה לבדוק את השתלשלות האירועים וסיפרתי לה את הסיפור במלואו וכן אמרה שתבדוק ותחזור אלי מה שלא קרה בסופו של יום.)
לבסוף הסכמתי להצעתן וגם לאחר שחני הבטיחה שאקבל את המסך בתוך שני ימי עסקים ככה שעד הסופ"ש אקבל את המכשיר ואסיים את הסיפור הזה.
בשלב זה חני יצרה איתי קשר וביקשה מספר כרטיס אשראי, נתתי לה אותו והופעתי לגלות שחוייבתי באותה כעשר דקות לאחר סיום השיחה.
עברו כיומיים ולא קיבלתי שום עדכון בנוגע למצבה או לזמן למסירת המסך החדש לביתי. צלצלתי שוב לחני וביקשתי לקבל עדכון, חני ענתה שיצרו איתי קשר לנוגע לזה שכן זה כבר יצא מטיפולה וזה התחיל להתקדם.
ביום חמישי ה18 ליולי קיבלתי טלפון בבוקר והודעה שהמתקין של הטלוויזיה יגיע אלי בעוד כחצי שעה.
לאחר כחצי שעה הגיע אלי הטכנאי וביקש ממני לרדת איתו לרכב שכן הקרטון של הטלוויזיה קרוע לגמרי ואין ביכולתו להרים את המכשיר בתוך הקרטון והוא מבקש שארד לראות שהוא מוציא אותו ומעלה אותו ללא הקרטון, וכך היה... לאחר שהכניס את הטלוויזיה הביתה ותלה אותה על הקיר (על המתקן שקודם מהמכשיר הקודם) עשיתי מעבר על מצב הטלוויזיה והופתעתי לגלות שיש מספר שריטות ומכות פיזיות על מסגרת המסך ובנוסף לזה לדגם זה יש רמקול קדמי מעט נוטה קדימה שהוא היה מלא באבק. פה התחלתי לחשוד שמצב המסך לא היה כפי שהובטח לי וזה היה מסך שאולי הגיע מתצוגה בחנות כלשהי ולא מדובר במסך שעסקה שבוטלה כמו שנאמר לי בטלפון וכן שאושרה לא בדקה אותו לפני משלוח ולא יצרה עימי קשר לפני ביצוע החיוב והמשלוח. צלצלתי לחני ואמרתי לה שזה לא מה שסוכם ושכן עושה רושם שמסך זה היה מתצוגה ולא מביטול עסקה כפי שהובטח. בשלב זה היא שאלה אם יש נזק למסך עצמו פרט למסגרת ועל פניו היה נראה שהמסך עצמו בסדר, אז אמרתי לה שאם המסך עצמו קיבל מכה אין לדעת איך זה משפיע וחני אמרה לי שאין לי מה לדאוג ושכן יש לי שלוש שנות אחריות מלאות על המסך. הסבתי את תשומת ליבה למצב בו תהיה לי בעיה והם יכולים לומר לי שהיה נזק פיזי למסך ולכן לא מכבדים את האחריות. בשלב זה המתקין ביקש שאחתום על האספקה של המכשיר וסרבתי ואז יצר איתי קשר בחור בשם שי והציג את עצמו כדמות הכי בכירה שדיברתי איתה עד שלב זה (לא זוכר את התפקיד במדוייק) ושאל מה הבעיה, שוב קיבלתי תשובה שיש לי שלוש שנות אחריות מלאות ושוב הזכרתי לו שהיות ויש נזק פיזי אני לא רוצה שיגידו לו שהיה נזק פיזי ולכן האחריות לא תקפה.

בשלב זה שי אמר שאם אני לא מרוצה מהמסך שהם יקחו אותו בחזרה והוא יעשה תחקיר לכל מה שקרה ויחזור לי ביום שני ה22 ליולי לכל המאוחר עם פיתרון הולם וזאת לאחר שתיארתי בפניו את כל השתלשלות האירועים.

חשוב לציין שביקשתי בשי שישלחו אלי את הכתב האחריות אך טרם קיבלתי אותו.

תודה מראש,
רועי אקרמן
21/7/2019 20:25 רועי אקרמן אי תיקון טלוויזיה בזמן אחריות - המשך לאחר שיחה עם הדס
22/7/2019 08:39 המועצה לצרכנות    re:אי תיקון טלוויזיה בזמן אחריות - המשך לאחר שיחה עם הדס
22/7/2019 09:23 רועי       re:re:אי תיקון טלוויזיה בזמן אחריות - המשך לאחר שיחה עם הדס
22/7/2019 12:07 המועצה לצרכנות          re:re:אי תיקון טלוויזיה בזמן אחריות - המשך לאחר שיחה עם הדס
24/7/2019 15:15 רועי             re:re:re:אי תיקון טלוויזיה בזמן אחריות - המשך לאחר שיחה עם הדס