חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

תמחור שונה מול בית העסק עקב דרישה לביטול עסקה
מחבר:אא. (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:08/07/2019
שעה:15:24:20

שלום,
בסוף מאי ביצעתי הזמנה של דלתות חוץ ופנים לבית שאני בונה.
ראיתי פרסום באינטרנט, הגעתי לחנות, שבוע לאחר מכן העברתי אמצעי תשלום טלפונית, וחתמתי על טופס הזמנה דרך האימייל, כל ההתנהלות מול העסק מאז העסקה הינה טלפונית.

מאז ביצוע ההזמנה בעל העסק הבטיח לנו מספר דברים וחוזר בו מספר פעמים, וגורם לתהליך מולו להיות סיוט בשבילי.

מכיוון שכבר הותקנו אצלי משקופי דלתות החוץ, איני רוצה לבטל את החלק הזה בעסקה. אך לדלתות הפנים לא נלקחו מידות ולא הוחל ביצור כלשהו שלהם. אז אותם אני ביקשתי בכתב מבעל העסק לבטל. הוא מסרב בתוקף, טוען שאני עובר על החוק, ושהתמחור של דלתות החוץ שבהזמנה הוא חלק מכלל העסקה ואם אני אבטל אותם אז הוא יאלץ לחייב אותי יותר בנוגע לדלתות החוץ.

"המחיר של דלת הכניסה תומחר במחיר שונה לגמרי מהמחיר המקורי שלה וזאת כיוון שביקשתם מחיר מיוחד וזאת כי הזמנתם דלתות פנים , לכן לא ניתן לבטל וזאת כתלות במחיר. באם רצונכם בכל זאת לבצע ביטול לדלתות הפנים, ישנה עלות ביטול ואתם חתומים עליה כחוק בהזמנה, וכן באם יהיה ביטול כזה עלות דלת הכניסה תהיה יותר יקרה וזאת כתלות בדלתות הפנים על פי בקשתכם" - לטעמי אין שום הבדל בתמחור שבוצע מכיוון שדלתות החוץ והפנים מיוצרות במפעלים אחרים והן בלתי תלויות אחת בשניה.

אם בית העסק היה פועל אחרת, לא הייתי נאלץ לבטל את דלתות הפנים.
האם בכוחו לשנות את מחיר דלתות החוץ בגלל שאני מבטל את דלתות הפנים?
8/7/2019 15:24 אא. תמחור שונה מול בית העסק עקב דרישה לביטול עסקה
9/7/2019 13:52 המועצה לצרכנות    re:תמחור שונה מול בית העסק עקב דרישה לביטול עסקה