| מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 07/07/2019 |
| שעה: | 16:30:56 |
|
שלום רב
כבר שלחתי הודעה לפורום קצת לפני הצהריים, אך משום מה דילגתם על ההודעה שלי ולא נתתם לי מענה.
רכשתי טיסה דרך חברת הדקה ה-90 של חברת טיסה lowcost בינלאומית. מועד הרכישה היתה ב-04/07, והטיסה עצמה תהיה ב-14/07. למחרת ההזמנה ב-05/07, ביקשתי לבטל את הטיסה בשעות אחרי הצהריים המאוחרות, שלהבנתי היתה במסגרת תנאי הביטול של חוק להגנת הצרכן של 7 ימים שאינם מנוחה לפני המועד (כי אם הבנתי נכון, הרי גם סופרים את יום הביטול כחלק מ-7 ימים שאינם מנוחה לפני מועד המימוש, שכאמור יום הביטול היה ביום שישי האחרון, ה-05/07, והשבוע יש עוד 6 ימים שאינם ימי מנוחה, וכך יש 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני יום הטיסה, ה-14/07). שוחחתי עם נציג שענה לי בצורה מאוד לא מנומסת שהחוק לא חל עלי כי דרוש 7 ימי עסקים לפני הטיסה.
שלחתי מיד לאחר מכן (ביום שישי, 05/07 כשעה לפני כניסת השבת) לחברת דקה ה-90 מייל מפורט על הבקשה שלי לבטל והסבר על החוק ולמה אני עומד בתנאי החוק ויש לי את הזכות לבטל, והם המשיכו לעמוד על הסירוב שלהם להכיר בכך שאני עומד בתנאי החוק. לאחר מכן התקשר אלי מנהל שירות הלקוחות גם כדי להמשיך לעמוד על כך שאני לא עומד בתנאי הביטול שמפורטים בחוק מכיוון שצריך שיהיו יותר מ-7 ימים מהביטול ועד מועד המימוש, ולא מספיק 7 ימים.
אשמח לקבל הבהרה, לאור הנתונים שהצגתי - האם אני לא צודק בפרשנותי את החוק? יום הביטול עצמו אני סופר כחלק מ-7 הימים שאינם מנוחה שלפני מועד המימוש, כן? היתכן שהסירוב של חברת דקה ה-90 בזכות שלי לבטל מוצדקת?
אשמח לתגובתכם. תודה רבה.
יאיר אלטורה |
|
|